V75 Dannero, 12 augusti

Omgången: Finfina tävlingar på Dannero där kallblods-Kriterierna ändå får ses som de sportsliga höjdpunkterna. Spelmässigt ser det klurigt ut och jag provar ett annorlunda upplägg utan spik. Däremot har jag två tvåhästarlås och ett lopp med tre respektive fyra hästar. Har sedan krav på att minst en utgångshäst måste vinna, en trolig i inledningen eller två roliga i avslutningen.

Utgångshästarna

5 Whitehouse Express (V75-1) har gjort två lopp efter lång frånvaro. Senast galopperade han från start men svarade för en vass upphämtning. Felfri är det en bra vinstchans.

5 Lollipop Girl & 13 Ditty Bopper (V75-7) Lollipop har fått några lopp i kroppen och spurtade bra senast. Extra intressant om man skulle köra med någon form av barfotabalans. Ditty Bopper tycker jag har höjt sig rejält och spår 13 i spårtrappor gillar jag.

Spelvärda

1 Hunter Dillon (V75-3) har lottats till ett fint utgångsläge och står dessutom 20 meter bättre till mot favoriten. Bör få ett bra lopp och ett par spelprocent är för lite.

11 Guli Tor (V75-5) tycker jag är riktigt bra och får Gustav Andersson till styrningen i Guldtäcket tror jag ekipaget har en fin chans.

3 Noir & 12 Alfas Dimitri (V75-6) Noir tror jag blir svårslagen om han hittar till tät. Måste även varna för Alfas Dimitri som bytt regi och får för första gången i 65:e starten en proffskusk i sulkyn. Mycket spännande till 1 %.

V75-SYSTEMET (minst en A-häst måste vinna för chans till sju rätt)

A: 5. B: 1,4,6,7, (2-8)
2,9 (3-7)
1,2,3,4,6,7,8,12,14,15 (5-13)
1,2,3,4 (9-10)
11,12 (7-13)
3,12,12 (1-7)
A: 5,13. B: 3,7,9,10,12,14,15 (2-4)

5x2x10x4x2x3x2 = 4800 rader

1x2x10x4x2x3x7 = 3360 rader

Totalt 8160 rader = 4080 kronor

DD-spelet

3 – 5,13 x 250 kronor

12 – 3,5,7,9,10,12,13,14,15 x 50 kronor

Totalt: 950 kronor.

Analys Dannero V75-1:

Ranking: A: 5. B: 4-1-7-6. B/C: -. C. 2-8-3.

Spetsanalysen: Sköter sig 5 Whitehouse Express tror jag att han tar en längd på 4 Beau Mec och får överta tät.

Loppanalysen: Ådalspriset inleder och stor favorit blir 5 Whitehouse Express och det känns motiverat. Sjuåringen har gjort två starter efter lång vila, i comebacken blev allt fel och den starten kan man glömma. Senast galopperade han från start men svarade för en vass upphämtning. Motståndet avskräcker inte och felfri är det en toppchans. Vill dock se att han sköter sig innan jag går rätt ut på honom och nöjer mig med utgång och spik på en kupong.

Bakom streckar jag mina fyra B-hästar där 4 Beau Mec ligger först. Elvaåringen har gjort det bra hela året och senast var inget undantag då han fullföljde starkt som fyra från ett omöjligt läge. Bättre förutsättningar nu och lyckas Tobbe hålla ut favoriten från start är mycket vunnet.

1 Höwings Star har formen i zenit. Sist rundade han samtliga i spåren via 08,5 sista 800. Gången före spurtade han klart bra som tvåa bakom Coktail Fortuna. Valacken kan nog inte försvara sitt innerspår men löser det sig är jag inte helt främmande för att han kan överraska.

7 Montdore tycker jag kanske borde ha vunnit senast. Ett halvvarv längre är en fördel och med tempo fäller han många till slut. Sista strecket till 6 Poochai som hängde med positivt senast och med klaff är han inte helt borta.

Analys Dannero V75-2

Ranking: A: 9-2. B: 3-7-5-1. B/C: 6-4-8. C: 12-10-11.

Spetsanalysen: 3 Jeksa är kvick och tar nog hand om täten initialt. Släpper sedan till 2 Voje Maren som körs offensivt?

Loppanalysen: Kriteriestoet och favorit blir 2 Voje Maren som var fin vid segern i sitt försök. Stoet är obesegrad felfri och sköter hon sig är vinstchansen god igen. Lars Anvar Kolle har kört hästen i de fem första starterna så kuskbytet är inget som bekymrar.

Jag väljer att dubbla systemet med stallkamraten 9 Brenne Blesa som även får tipsnicken. Tekno Odin-dottern övertygade stort vid sin försöksvinst som dessutom var karriärens första start! Hon gick en vass långsida och rundade till tät men slog på en galopp 200 meter från mål. Fuxan hittade benen rätt snabbt och kunde ändå vinna enkelt till slut. Bakspår valde man medvetet och sköter hon sig hela vägen är känslan att de andra får väldigt svårt stå emot henne över upploppet. Tänkbar chansspik men jag streckar båda.

Bakom nämner jag 3 Jeksa som hängde med bra bakom Voje Maren. Öppnar kvickt och lär få ett fint lopp.

Analys Dannero V75-3:

Ranking: A: 1-15-6-14. B: 3-2-4-7-8-12. B/C: 5-13-11-10-9. C: -.

Spetsanalysen: 2 Harryet Hazelaar öppnade kvickt från samma spår senast och kan ta sig förbi invändiga 1 Hunter Dillon. Utifrån utmanar 6 Hamilkar Boko, svårbedömt!

Loppanalysen: Ett mycket svårt lopp där 15 New Joker blir favorit. Femåringen är en härlig löphäst och han imponerade så smått senast då han rundade fältet från ett liknande läge. Den här uppgiften är tuffare och det är även lite vingelrisk från springspåret med springband på tillägg. Räknas utan strul men jag garderar.

Tipset ges till skrällen 1 Hunter Dillon som stod lika start med favoriten senast. Han gjorde bort sig med galopp men fullföljde rätt bra i skymundan. Intressant utgångsläge och med lite tur är skrällchansen vettig.

6 Hamilkar Boko var med i samma lopp som ovan nämnda duo, men var inte alls bra då. Passande förutsättningar och hittar Dunder till tät blir ekipaget inte helt lätt att plocka ner.

I A-gruppen platsar även 14 Bicc’s Lamborghini som det var snack om senast mot bra hästar på V75. Han gav sig tidigt då men jag räknar med en förbättrad insats då man tar ut honom direkt.

Streck även för hela B-gruppen och totalt 10 hästar på systemet. Vill där nämna 3 Nika som gör debut i Sverige. Första körspö och Ulf Eriksson i vagnen är spännande.

Analys Dannero V75-4:

Ranking: A: 3-2-1-4. B: 9-10-8-11-7. B/C: 5-6. C: 12.

Spetsanalysen: Blir förvånad om inte 1 Rappstjernen håller upp sitt innerspår.

Loppanalysen: Svensk Kallblodskriterium och favorit blir Ulf Ohlsson tillsammans med 3 Eld Rask. Han såg väldigt fin ut vid försöksvinsten och det var bra tryck över mål. Given tipsetta men jag streckar tre hästar till.

2 Ängsborken är inte mycket sämre och han har varit hårdare spelad än favoriten när de mötts tidigare. Vann sitt försök säkert och serverar Jimmy Jonsson hästen en fin resa blir ekipaget tunga att stå emot över upploppet.

1 Rappstjernen är obesegrad och är dessutom den troliga ledaren. Vi har inte sett botten i Bork Odin-sonen och från spets ska han slås.

Sista strecket till 4 Nordsjö Odin som höll bra i försöket. Tobbe upp i sulkyn känns mycket intressant och kör favoriterna för tufft mot varandra blir jag inte förvånad om ekipaget överraskar.

Analys Dannero V75-5:

Ranking: A: 11-12. B: 7-13-10-9-8-6. B/C: 1-2. C: 4-5-3.

Spetsanalysen: Springspårens 6 Hustvet Lyn och 7 Elvis Tabac gör upp. Knapp fördel den förstnämnde.

Loppanalysen: Svensk Travsports Guldtäcke är som vanligt klurigt på förhand. Favorit blir 12 Järvsöodin och han är bra hela tiden. Senast var inget undantag då han avgjorde från utvändigt ledaren via 24 sista 1000. Historiskt sett brukar tilläggshästarna vinna och jag tycker Perssons pålle står rätt bra inne i loppet. Givet streck.

Tipset ger till 11 Guli Tor som jag gillar. Tycker även att Gustav Anderssons hingst står fint till och han svarade för en rejäl avslutning senast och jag hade 24,5 sista rundan. Innan det galopperade sexåringen bort sig två gånger om men för fyra starter sedan spurtade han återigen bra som tvåa bakom 13 Latino som då stod 20 meter före. Får kusken till styrningen tror jag att Guli Tor blir svår att stå emot och jag låser loppet på mina två A-hästar.

Vill man gardera vidare kan startfållans 7 Elvis Tabac bli dryg att plocka meter på om han hittar till tät. Jag tycker ändå att det känns aningen långsökt att det ska hålla hela vägen över full distans. Nämnda 13 Latino är också bra men jag har svårt att se honom slå mina streck från lika start.

Analys Dannero V75-6:

Ranking: A: 3-13-12. B: 1-7-9-5. B/C: 8-14-15-4. C: 11-6-2.

Spetsanalysen: 1 Mr Dream Coktail försöker hålla upp men jag tror att springspåren kan komma förbi. Dessa tror jag i sin tur släpper till 3 Noir Noir i ett andraskede.

Loppanalysen: Ett fint långlopp där 13 Tesio blir megafavorit. Han var ute i Harper Hanovers näst senast och höll bra som sexa. Senast återkom han efter ett par månaders vila och kunde vinna även om han inte såg som bäst ut. Är säkert bättre denna gång men med tanke på senaste intrycket känns det givet att gardera.

Tipset ger jag till segermaskinen 3 Noir Noir som vunnit 14 av sina 20 starter. Näst senast var han bara dålig i ett V75-lopp, men var bättre senast då han vann den tunga vägen, även om motståndet var skralt. Distansen är inget problem och lyckas körande Ulf Eriksson hitta till tät tror jag ekipaget blir väldigt svårslaget. Tänkbar chansspik, men jag plockar med favoriten och en till.

Det är jätteskrällen 12 Alfas Dimitri som också åker med på lappen. Tioåringen har bytt regi och får nu i sin 65:e start någon annan än Jarno Koskela i sulkyn. Uffe Ohlsson hoppar upp i vagnen och det känns hyperintressant på den här starka Love You-sonen. Till 1 % känns han given att strecka.

5 Wutan blir hårt spelad men han vann ett ganska billigt lopp senast och jag tror inte att den långa distansen är någon fördel. Jag tycker att han är överspelad och lägger istället 1 Mr Dream Coktail som trivs med förutsättningarna i reservrutan.

Analys Dannero V75-7:

Ranking: A: 5-13. B: 14-15-12-3-10-7-9. B/C: 2-4-6-1-8. C: 11.

Spetsanalysen: 1 Limus Ultra är startsnabb men bör släppa. Är inne på att 5 Lollipop Girl övertar och Söderholm borde inte vilja släppa till någon med framspår i alla fall.

Loppanalysen: Ett vidöppet Diamantsto-försök avslutar och här chansar jag med en rolig utgångsgrupp. Tipset till 5 Lollipop Girl som jag gillar och hon har gjort tre lopp efter lång frånvara. Märren spurtade bra senast som tvåa och kan öppna snabbt bakom bilen. Krister Söderholm borde kunna sno åt sig täten och varför inte testa där? Oavsett borde femåringen få en fin resa och hon känns extra intressant om skorna plockas av.

I utgångsgruppen håller jag också upp 13 Ditty Bopper som utvecklats väldigt fint hos Per Linderoth. Raja Mirchi-dottern är härdad i tuffa gäng och senast gick hon rejält som fyra via drygt 11 sista rundan. Spår 13 i spårtrappan brukar kunna vara riktigt bra och femåringen fäller många till slut med klaff.

På garderingslappen streckar jag de sju B-hästarna.

14 Under the Counter var klar favorit på V75 senast men var inte på topp. Helt bortglömd nu och det känns fel. Tidigt bud för mig.

Favorit i loppet blir 15 Millie Millionaire som vann V75 senast. Femåringen är obesegrad tillsammans med Ulf Ohlsson och självklart ska ekipaget räknas på nytt även om motståndet är hårdare.

12 Bella on Tour har formen på topp och kan överraska trots sämsta läget. 3 Frida Zonett var seg senast men är säkert bättre med det loppet i kroppen. 10 Tina Gel var överlägsen senast och insatsen var rejäl. Kan gå med lite tempo på loppet. Streck även för 7 So Nobel Gede som blir rejält kuskförstärkt men hästen gillar inte att vinna lopp samt 9 Melizza Girl som säkert kan avsluta bra med ett passande smyglopp.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist