Kindred Group, ägare av Unibet, tillhör de spelbolag vilka har sökt licens för vadhållning på hästar då ATG:s monopol löper ut vid årsskiftet.

Det är från och med den 1 januari 2019 som den nya regleringen av den svenska spelmarknaden träder i kraft och samtidigt försvinner ATG:s monopol på för spel på hästar i Sverige.

Sedan den 1 augusti har möjligheten funnits att söka licens för vadhållning på hästar i Sverige, och hittills har 18 bolag inkommit med en sådan ansökan till Lotteriinspektion, uppger sulkysport.se

På fredagen blev det även officiellt att Kindred Group, där Unibet ingår, ansökt om en licens att bedriva vadhållning och onlinespel i Sverige.

– Det är förstås oerhört glädjande att vi äntligen kan ta detta viktiga kliv mot att verka på den svenska marknaden under samma förutsättningar som övriga aktörer. Kindred har länge lagt stor vikt vid att förstå vad våra kunder efterfrågar samtidigt som vi erbjudit det i en trygg och säker miljö med ett högt spelansvar, säger Henrik Tjärnström, CEO vid Kindred Group, i ett pressmeddelande.