Senast de möttes i Derbyt kunde Tekno Eld inte rå på Philip Ess men den här gången fick han revansch. Efter att ha stuckit till spets var Tekno Eld omutlig i Bollnäs.

HKH Prinsessan Madeleines Pokal för de fyraåriga kall-bloden såg ett spännande revanschmöte från Derbyt. Loppets etta och tvåa ställdes mot varandra igen – men den här gången blev utgången de motsatta.

Tekno Eld visade prov på startsnabbhet när han från innerspåret höll upp spets och därmed såg till att det var Philip Ess som fick vandra loppet igenom i dödens. Ulf Ohlsson i ledningen lät sin häst gasa undan ur sista sväng och även om Derby-vinnaren närmade sig sista biten, var segern ohotad.

– Det är en fantastisk fin häst och alltid kul att köra. Jag har sagt det att han ska kunna öppna den dagen jag begär det av honom, men senast i Derbyt var han för hetsig och hade nog garanterat hoppat då om jag laddat, sa Ulf Ohlsson i Vinnare V64.

Jan-Olov Persson tränade Tekno Eld tog segern, värd 150 000 kronor, på 1.22,7a/1640 efter 21,5 de sista 500 meterna. Philip Ess två, en tiondel efter. Fast i vinnarhålet med krafter som trea var Grislefaksen G.L. För Tekno Eld handlade det här om åttonde segern i tionde starten i år. (Foto: ALN).