V64 Umåker 10 augusti

Omgången: Flera stora favoriter med bra chans och hög utdelning tror jag inte på, och spelar som omväxling även en flerbong x 2,5.

Spikarna: 9 Pydin (V64-2) är en blivande stjärna i rasen och nu är det dags för seger igen! 9 Esprit Sisu (V64-3) möter enklare hästar och sköter han sig (kan köras med större marginaler nu) så ska han ha bra segerchans.

V6-förslaget är på 1600 kronor (V6).

9-5-4 (3-8)
9 Pydin (6-5)
9 Esprit Sisu (7-11)
12-8-5-1-6-3-15-14-13-4 (10-2)
2-3-5-1 (12-4)
14-8-11-3-13-6-4-9 (2-15)

3x1x1x10x4x8 = 960 kr
Fleris: 1x1x1x2x4x8 x 10 = 640 kr

DD-förslaget på 1.000 kronor:

2 – 14 x 700 kr
3 – 14 x 300 kr

V64-1

A: 9-5-4 B: 3-8-6 C: 1-2-7

Spetsstrid: Bottnas Estelle håller upp i förstaläget? Sedan övertar någon av Elsa Mearas och Livi Mistress upp mot 500 meter.

Loppanalys: 9 Calamara’s Girl är jättefavorit, och här kan man snacka om att gå ner i klass! Hon vann E3-final förra året, men har väl inte kommit upp i samma nivå i år efter operation i höstas/vintras och det där bettet till slut har saknats. Nu har hon mött en bra Vamp Kronos i försök och final av Stosprintern (hakade på som tvåa i försöket då Calamara’s). Senast kördes hon i spets i kval till Stochampionatet och blev mör som trea. Nu är det stor risk att hon blåser till dessa för fart finns. Jag betalar ändå för båda motbuden.

4 Elsa Mearas var överlägsen vid segern från spår 12 och har varit okej mot bra hästar efter det. Borde duga bra om favoriten kommer bort.

Form har 5 Livi Mistress som gjorde jobbet från dödens senast och kopplade grepp för att tvingas ge sig sista biten. Var klart bättre än Elsa Mearas då, trots att denne var spelad till 19 för tio.

V64-2

A: 9 B: 6-5-3-10 C: 8-1-2-7-4

Spetsstrid: Faste Viking är jättesnabb, men vill ha rygg på 2640 meter. Körs Pydin till tät mitt i loppet? Kör man lugnt med honom bör det vara Storsjarmören till tät i nästa läge.

Loppanalys: 9 Pydin är enligt min uppfattning vår nästa stjärna bland kallbloden då han som sexåring är i brant utveckling. Han gick strålande i Elitkampen efter startgalopp och klockades till 18,5/1400 meter. Det blev hack i skivan under Midsommar då han inte var bra, men efter lite paus visade han senast hur bra han är då han toppspurtade som tvåa bakom Månprinsen. Han har toppchans och jag spikar! Kan nämna att han har segrat 2/4 på Umåker och satt fast i en start.

6 Cali Maks är i form och han var bra vid segern i Hoting, och gick rejäl repa senast med det var rätt konstig taktik att skicka på i spåren redan 1200 kvar och där blev han kvar. Det tog stopp, men med rygglopp lite längre har han fart att strida om det. Det är jämnt bakom, och 5 Guli Storm står bra till med 20 meters försprång trots att han har en mille på sig, och visade fortsatt form senast.

3 Storsjarmören kommer med fin form och nu står han 20 meter bättre till mot Cali Maks än då han förlorade mot denne i Hoting. Mot spets?

V64-3
A: 9 B: 7-11-12-3-1-4-2-6 C: 8-10-5

Spetsstrid: Lurigt! Tournament efter en bit?

Loppanalys: 9 Esprit Sisu har inte alls fått till det, men han visar stor fart mellan galopper. Han kördes från ledningen i ett Margareta-lopp och galopperade som trolig tvåa i sista sväng. Hoppade sedan under anfall 250 kvar i spåren på V75, och spurtade bra senast – efter startgalopp. Han har bra segerchans då distansen gör det mindre stressigt och spåret är perfekt med bra bakspår så det blir lugnare start. Jag spikar!

12 Dante Sisu har segrat 3 av 7 starter för Pihlström och visade att han kan vinna med svåra lägen då han under Midsommar klev runt dem från tillägg. Nu har han inte startat sedan 1/7 och då tror jag inte formen räcker till att slå min spik.

7 Guiseppe Boko har missvisande rad med alla nollor, detta är en duglig men lite trög herre. Var inte tom i Rättvik näst senast och senast blev galopp.

11 Ecco Hornline trodde jag på senast på första barfota och han blev sjukt hårt spelad, men hoppade direkt. Han är inte lätt att få tillsammans med Sören, men stark är han så distansen är rätt.

V64-4

A: 12-8 B: 5-1-6-3-15-14-13-4-10-2-11-9-7 C: –

Spetsstrid: Ganska veka hästar med bra spår, och det är troligt att tuffa Magic Allybis körs offensivt och övertar.

Loppanalys: Öppet lopp där jag inte litar helt på favoriten 8 Magic Allybis. Denne fick visserligen tungt lopp efter galopp i Lycksele, men var inte bra ändå. Bättre efter lite tillfixning senast och vann via bra spurt och norsk fungerade bra. Spår 8 bakom bilen gör det tänkbart att välta honom, men det kan mycket väl bli tidig ledning. 

15 Wasa Windy var starkast över upploppet i lunchloppet senast och klart positiv igen. Blandar en del i insatserna, och det var via övertalning han vann segern före som 17 för tio-favorit. Väl hårt spelad.

12 Fellini Boko tränas enligt travsport fortfarande av Helena Burman och hästen har onekligen mött bättre hästar. Blev ”bara” fyra senast på Lunden men sprang ändå 14,5 full väg. Han borde duga bra i norrlandsmiljö och får tipset i brist på annat. Det är en häst som var bra som unghäst och han är efter Muscle Hill, så lite annan ras än många andra här… Testar att ta 8 och 12 på en fleris.

V64-5

A: 2-3 B: 5-1 C: 12-4-11-6-9-10-7-8

Spetsstrid: Marciano borde kunna hålla ut de andra mindre snabba och sitta framme i ledningen.

Loppanalys: 2 Marciano har bra chans då han visade fin form senast och kunde avgöra via tung långspurt. Gjorde det bra som trea före det då han pressade för spets, men fick svar och fick backa ner bakom och hängde med fullgott. Han öppnade bra till ledarryggen båda gångerna han hade spår 1 och har spetschans i detta gäng där utpräglade snabbstartare saknas. Från ledningen har han segrat 3 av 4 senaste försöken. 

Som tvåa lägger jag 3 Wasa Thunder som fick lopp i kroppen senast och den insatsen tar jag inte hårt på. Mötte kanoner i Lahti. Är han som i Boden på V75 då han gick bra som sexa så duger han gott här. Kul att dubbla A-gruppen med!

5 Global Unspoked var bra tvåa bakom Alcoy i kval till Kriteriet då han kom bra över upploppet. Gick bra i Kriteriet sedan som femma via 11 sista varvet. I år har han bara gjort en start, det var april och det har strulat med förkylning och skit. Formen är inte på topp, och han är mycket svårbedömd. 

1 Coal Trader var oväntat bra senast efter en månads paus. Blåste till spets efter 500 meter, ryckte 600 kvar och vann i fin stil. Han är kapabel, men kan väl inte hålla upp ledningen?

V64-6:

A: 14-8-11-3 B: 13-6-4-9 C: 2-15-7-10-1-12-5

Spetsstrid: Jag tror ingen av de på start får sitta ifred. Lisa Mollyn till ledningen efter 500 meter?

Loppanalys: Ove A Lindqvist hoppar upp bakom 14 Mofaksan och han har segrat 4/14 försök bakom henne men ofta fått köra i hårda sällskap. Hästen var helt grym i Sto-SM och bara mosade rubbet och hon spurtade bra som tvåa senast bakom en bra körd 11 Granetta. Hon har fem segrar i Umåker och har bra chans.

Men hon står 20 meter efter 8 Klack Vilja nu som var tvåa bakom henne i SM då det var bilstart. Kanske kan slinka loss direkt från sitt innerspår på 20.

Nämnda Granetta var riktigt bra vid V75-segern då hon kom fram i perfekt slagläge och det bara visslade till då Jimmy tog högertöm. Spår 4 är lurigt och det blir säkert långsam start, och då kan bli positionsstrul.

Lite intressant måste 3 Närbyflickan vara med Ulf Ohlsson för första gången i vagnen. Visade sin fina fart för fem starter sedan då hon vann via 23 sista varvet.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson