Omgången
Bollnäs bjuder på en trevlig V64 denna torsdag där en revanschmöte från Kallblodsderbyt står i fokus. Jag väljer att spika emot omgångens största favorit Bol Brage och ser istället ett roligare värde i 1 Vestpol Iver (V64-2) som kan spåra runt om.

Spiken
1 Vestpol Iver (V64-2)

Låset
1 Tekno Eld & 4 Philip Ess (V64-3)

DD-spiken
9 Walkie Talkie (DD-1)

V64-förslaget (spel för sex rätt)
V64-1: 1,2,6,10,12,15 (res 3-5)
V64-2: 1 Vestpol Iver (res 5-2)
V64-3: 1,4 (res 3-2)
V64-4: 1,2,3,6,8,10 (res 4-5)
V64-5: 1,4,5,6,8,9 (res 10-2)
V64-6: 2,5,7,10,11 (res 4-8)

6x1x2x6x6x5 = 2160 rader/kronor

DD-systemet
9 –  2,5,7 x 300
9 – 10 x 100

Totalt 1000 kronor 

V64-1

Ranking: A: 10-2-6. B: 12-15-1-3-5-9-7. C: 11-4-8-14-13.

Spetsanalys: 1 Livi Kingdom är alltid långt framme direkt när det gäller voltstart och han är tänkbar. Tror kanske mer på 6 Perfect Time från springspår.

Loppanalys: 2140 meter och voltstart är förutsättningarna i inledningen och detta känns som en öppen tillställning. 2 Tornado Gel gjorde först starten efter ett par månaders uppehåll senast och hakade på fullt godkänt i en snabb avslutning i ett lopp som vanns av Emile Zola Sisu. Tre segrar har det hunnit bli på nio starter och Nicklas Westerholms travare ska räknas tidigt.

6 Perfect Time återkommer efter paus och galopperade på grund av en tappad sko i sitt senaste framträdande. From Above-sonen är väldigt snabb ut och ledningen är inom räckhåll för Erik Lindegren.

Jag väljer dock att ge tipset till 10 Lugnets Sardonyx trots att han ska hämta in 20 meter. Efter fina insatser en längre tid testades Zola Boko-avkomman på V75 senast och trots nollan i raden var insatsen ändå helt okej. Stark och rejäl och han bli farlig med minsta klaff på vägen.

12 Sambuco avslutade bra i tuff konkurrens senast och höll starkt från ledningen i starten innan det.

15 Sete kan glimta till ibland och fick chansen för sent senast.

1 Livi Kingdom är inte borta från ledningen eller vinnarhålet.

V64-2

Ranking: A: 1. B: 5-2-4-3-7-12. C: 6-8-11-10-9.

Spetsanalys: 1 Vestpol Iver har perfekta förutsättningar att hålla upp ledningen och jag tror inte Ulf Ohlsson missar den här chansen.

Loppanalys: Ett av två kallblodslopp på kupongen och 1640 meter med startbil är förutsättningarna. 5 Bol Brage ser ut att bli stor favorit vilket känns motiverat sett till kapacitet och form. Hingsten galopperade dock senast slagen men hade också fått ett väldigt tufft lopp. Mötte dessutom tuffa hästar då och nu ser det mer lämpligt ut. Riskerar dock tung resa igen, utvändigt om min spetsbud och jag löser loppet på annat sätt.

1 Vestpol Iver är det givna med motbud till favortiten. Femåringen har fin form, har ett perfekt läge med innerspår och trivs väldigt bra i spets. Stannade dock till helt kort före mål på Skellefteå för två starter sedan och kan agera nyckfullt. Nu kör Ulf Ohlsson och han kan hålla igång dem hela vägen till linjen. Detta är ett klart streckvärt drag och jag väljer till och med att singla!

V64-3

Ranking: A: 1-4. B: 3-2. C: 6-5-7-8.

Spetsanalys: 4 Philip Ess öppnade blixtrande senast och är loppets bästa spetsbud.

Loppanalys: H.K.H. Prinsessan Madeleine Pokal för Kallblod med 150 000 i förstapris. Här ser vi ett revanschmöte från Kallblodskriteret där 4 Philip Ess tog skalpen av den stora 1 Tekno Eld. Chans till upprättelse då för Jan-Olov Perssons stjärna som absolut inte gjorde något dåligt lopp senast. Det blev dock för långt fram Öystein Tjomsland i spets vilket det inte behöver blir den här gången. Ulf Ohlsson lär inte kunna försvara innerspåret men hittar ekipaget bara ut bör man kunna suga sig nära Philip Ess igen. För jag tror att på ett liknande scenario som senast där Kriterievinnaren drar till spets för nu körande Örjan Kihlström och sen blir det en tvekamp mellan dessa!

Skulle dessa två ta ut varandra på något sätt kan JOP:s andrahäst 3 Månlykke A.M. säkerligen hugga. Månprinsen A.M.-avkomman har inte startat på ett tag men nio segrar på tio starter är riktigt starka papper och detta är en talangfull travare.

V64-4

Ranking: A: 1. B: 6-2-8-10-3-4-5. C: 13-12-7-9-14-11-15.

Spetsanalys: Inte helt lätt spetsstrid att vänta och man ska inte avskriva 1 Mellby Gladiolus helt och hållet från innerspåret. Risken är dock att någon är kvickare och då tänker jag främst på springspåret 6 Stallion Töll. Öppnade bra från spår fem i volten för två starter sedan och detta är min spetsfavorit.

Loppanalys: Återigen Ulf Ohlsson i förartsätet men denna gång med varmblod tillhörande Svante Båth. 1 Mellby Gladiolus kan leda hela vägen i detta sprinterlopp men jag tycker ändå att man inte ska gå all-in på Muscle Hill-sonen. Han har bara gjort tre lopp i karriären och senaste loppet var första helgjutna insatsen efter att kanske ha visat lite tveksam stil i fjol. Kämpade dock storstilat från dödens hela vägen hem. Vet heller inte om varken läge eller distans är någon fördel och jag tycker en gardering är på sin plats.

6 Stallion Töll felade senast men närmade sig karriärens första fullträff i starterna innan det. Har fått fina förutsättningar här och nu kan det vara dags att spräcka nollan.

2 Vilda Frontline spetsvann i enklare sällskap senast men gjorde det bra. Stoet kan bli att räkna med igen om Oskar Kylin-Blom skulle norpa åt sig ledningen.

8 Prototype Hanover visade form vid segern senast och måste räknas tidigt. Detsamma gäller för 10 Homemade Bourbon och 3 Ävja Palema.

V64-5

Ranking: A: 9-8-5. B: 1-4-6-10-2. C: 3-11-7.

Spetsanalys: 5 Hermine Boko lotsas till front tidigt.

Loppanalys: Fyraåringslopp för ston där 5 Hermine Boko ser ut att dra till sig störst del av strecken. Per Lennartssons travare kommer med två raka segrar i bagaget som båda har bärgats efter tidig ledning. Timoko-dottern kan bli en svår nöt att knäcka från spets igen men jag tycker det här loppet ser tuffare ut än de tidigare.

9 Walkie Talkie utmanade Hermine Boko senast men kunde inte bli bättre än tvåa. Stoet har gjort gedigna insatser en längre tid och kommer allt närmare ytterligare en fullträff. Med rätt lopp på rulle blir hon farlig och jag spikar på DD.

8 Lady Rubenstein är också ett givet streck på systemet. Timo Nurmos sto har visat prov på både snabbhet och styrka och vann på ett bra sätt senast.

1 Qiao Q.L. har visat kapacitet men fungerade inte alls strax innan sommaren och har fått pausa från tävlandet ett tag. Plockas med på utgångsläge och visade takter.

Streck också för 4 Corona Brick och 6 Alliss Wadd.

V64-6

Ranking: A: 7-2-5. B: 10-11-4-3-8. C: 1-9-12.

Spetsanalys: 5 Ma Running har fått det aningen lättare i spetsstriden efter strykning av Fortune Teller men motbud saknas alltjämt inte. 3 Indian Four är säkerligen snabbast till plankan men släpper sin vana trogen.

Loppanalys: Ett sprinterlopp avslutar omgången och här kan det dock bli rejält tempo redan från start med många betrodda i främre ledet. En som troligen inte kommer vara med i körningen är 7 Get A Winner som inte startat på ett tag. Har dock ett par tappra lopp efter uppehåll tidigare och detta är en kapabel häst. Kul etta!

2 Ritmo Di Poggio var duktig på Lindesberg för tre starter sedan och har sedan kommit borta lite i loppen. Varenne-sonen är fartfylld, har ett perfekt utgångsläge och Örjan Kihlström har lyckats med hästen tidigare.

5 Ma Running är loppets ledare och och får Oskar J Andersson bestämma tempot i front kan bli andra raka segern. Det Jörgen Westholm-tränade stoet var mycket bra vid segern senast och måste streckas.

Både 10 One Memphis och 11 Scarpia är väldigt lite streckade vilket gör dem intressanta. Inga i ovanstående trio känns som någon bergsäker vinnare och detta är en rolig skrällduo.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg