Jeppe Juel körde Tripolini V.P. på Enghien i förra veckan och slutade trea. Men den danske kusken fick också en, kan tyckas, något annorlunda avstängning.

Jeppe Juel körde in sin Tripolini V.P. till bronset i ett lopp på Paris-banan Enghien den 1 augusti. Det blev dock en kostbar framgång då den danske tränaren och kusken också bestraffades med två dagars avstängning.

Något som kanske inte låter så märkligt, men däremot orsaken. Juel hade genomfört loppet i det heta sommar-vädret i kortärmad dress – något som tycks bryta mot det franska reglementet. Det franska förbundet utdelade helt sonika en avstängning för ”tilltaget”.

– Det här är något vi får ta upp i UET. Det kan ju inte vara riktigt att man inte kan köra i kortärmad dress i Frankrike, utan att få en avstängning, säger Peter Stenå vid det danska travförbundet till travservice.dk.