Banans störste hedrades när Scandal Plays Minne avrundade V86 på Bodentravet. Här visade Eder Bob prov på sin toppform – och avgjorde till en smått över-raskande seger.

Då V86 kom till Bodentravet avlöste skrällarna varandra, när kvällen var över hade ingen spelare funnit alla rätt. Den avslutande spiken i kistan satte Eder Bob som plockade hem segern i kvällens clou Scandal Plays Minne.

Ulf Ohlsson satt bakom sjuåringen som fick andra ytter, i rygg på favoriten Magnifik Brodde som pressade musten ur ledande Super Ariel och övertog mitt på sista bortre. Fast mot Eder Bob fanns inte krafter kvar att försvara sig. Den formstarke Crazed-sonen avgjorde säkert på 1.12,8a/2140.

…tränar Eder Bob gör Umåkers Anna Näslund, med bara fyra hästar på träningslistan, som upplevde en magisk kväll i Boden. I treåringsloppet någon timme tidigare hade nämligen också Crown Prince W.W. vunnit. För Rikard N Skoglund övertog han spets efter 600 meter och vann sedan ohotad.

*En annan favorit som faktiskt höll under kvällen var Ola Johansson-tränade Master Blaster. I händerna på Ove A Lindqvist noterades han för fjärde raka segern efter att i fyraåringsloppet klivit fram tidigt och tagit över taktpinnen. Triton Sund-valacken lättade undan i helläcker stil över upploppet.

*Skicklige finländaren Mika Forss såg till att Fröken Sting tog hem Diamant-stoets försök. Det var första årssegern för femåringen, tränad av Gävles Håkan Wallberg. Segern togs efter en resa i fjärde par utvändigt och en riktigt fin avslutning. (Foton: ALN).