Zack’s Zoomer plockar åt sig i allt mer. På Solvalla förlängde han sin rad till sex raka segrar efter att ha tagit en spetsseger med gott om luft under vingarna.

Stefan Melanders USA-import Zack’s Zoomer verkar ha varit ett riktigt fyndköp. Hästen närmar sig miljonen inkört sedan han kom till Sverige vid årsskiftet och den sjätte raka triumfen noterades under tisdagen i Solvallaserien för fyra-åringarna.

Zack’s Zoomer, nu utrustad med Per Lennartsson, kom iväg kvickt och nådde ledningen in i den första svängen. Efter första 500 i underkant 1.13 förstod man att han förstås skulle bli svårpasserad. Zack’s Zoomer fick sprinta undan över upploppet, och fastställde helt ohotad segertiden till 1.13,4a/2140.

– Det var en fröjd att köra honom, en skön häst med härlig inställning, lätt i handen. Det skulle inte förvåna om han är med i de största loppen nästa år, sa Per Lennartsson i Vinnare V64.

Bakom gjorde Pasi Aikios Derbyhopp Who’s Who, körd av Örjan Kihlström, intressant comeback efter tre månaders uppehåll. Han hamnade längst bak i fältet, men gick snabbt den sista biten i den snabba avslutningen som femma. Nu väntar uttagningarna till Derbyt.

*Kihlström agerade i stället skrällkusk i fyraåringsserien för ston. Det bakom Roger Walmann-tränade Odessa Celeber som bjöds ett fint lopp i andra utvändigt, i rygg på storfavoriten Virginia Grif som fick göra arbetet utvändigt om Leet Hanover som drog tufft i spets.

Virgina Grif fick greppet in över upploppet, men kunde omöjligen stå emot Odessa Celeber som fick spela ut sin avslutning över rakan. Säker seger på fina 1.11,5a/1640 meter. (Foton: ALN).