V86 Boden 8 augusti

Omgången: Det är Jackpot på V86 då Boden kör tävlingarna med 5 326 465 kr extra i potten! Omgången ser öppen och spelbar ut och jag spelar med en fräck spik och en mer sund spik.

V86-1

A: 9-4 B: 5-3-1-11 C: 12-10-8-2-6

Spetsstrid: Pinewood Man var riktigt snabb näst senast och med bra spår är han spetsfavorit. Lasting Spell och Veer har varit snabba, men jag tror ingen av dem vill bråka.

Loppanalys: 9 Master Blaster är en snackhäst i norr som är obesegrad felfri och kommer från starka insatser. Det är en riktigt läcker typ och Ove A har inte sparat på superlativen då han segrat med hästen. Ola Johansson har fått fram kanoner tidigare, och detta kan vara en ny sådan i klass med Flicka Rigas. Trots tuff resa från dödens senast var han helt överlägsen sina konkurrenter och bara dundrade undan i stark stil. Även om han nu möter bättre hästar från bakspår så blir han säkert mycket svår att stå emot. Han är spelad till 57% vilket är mycket, men att han ska vara klar favorit säger jag inget om. Han komet gå mindre dövad denna gång.

Jag måste ändå dubbla med 6%-aren 4 Pinewood Man som också var läcker vid segern näst senast. Då följde han bilen en bit ut i banan och bara dök till ledningen, lämnade sällskapet in på upploppet och vann avstannande. Han gör nu debut i ny regi, och ska ha gått bra banjobb med 16-fart som bäst och jag räknar med bra form direkt. Ledningen måste han ha bra chans att ta och han ska sedan slås. Lite trist det verkar bli skor och vanlig vagn, mot barfota och jänkarvariant vid vinsten. Hovarna ska vara för slitna för barfota.

Tredjehäst är 5 Mycrazydream som övertygade vid segern näst senast i enklare gäng, och senast såg han stark ut vid andra galoppen bakom hästar. Ny kusk nu och jag hade ändå önskat någon lite piggare då man ändå byter kusk än Söderholm… Verkar bli bakskor på nu mot barfota senast.

V86-2

A: 2 B: 10-5-7-9-3-15-4-11-12 C: 1-13-8-14-6

Spetsstrid: Falcon W.F. höll upp då han hade innerspår och jag tror ingen svarar då Bergh laddar mot spets, och man verkar vilja ha hästen där så påställt är det.

Loppanalys: 5 Ovicii hade inte visat jättemycket innan första segern för tre starter sedan men han har utvecklats. Senast vann han inte, men då stötte han på Master Blaster och gick bra i spåren bakom denne. Nu är det voltstart och spår 5 och det innebär rätt stor galopprisk. Sköter han sig så står han bra inne i loppet och då han är mest bara stark är det rätt distans. Ändå väl hårt spelad med tanke på galopprisken.

9 Don Draper delar på favoritskapet med Ovicii och han har segrat i två P21-lopp på sistone och stärkt sitt självförtroende, och varit fin i dödens samt ledningen. Det finns galopp i honom också och klart det är bättre motstånd nu.

En del spel är det på 10 Jetline med Nils Westberg. Det är snabb häst som visade 11,5 sista halvvarvet senast efter att ha smugit med invändigt. Han är perfekt inmatchad i detta lopp och känns tidig.

Jag tror att Robert Bergh, som förstärker bakom 2 Falcon W.F., kan pressa sig till ledningen efter en bit. Klev iväg bra för Janne Nora med innerspår och höll enkelt upp (med bara tre på start visserligen) och bara länsade undan den gången. Orkade inte efter galopp senast, men spurtade bra bakom Master Blaster före det. Vann enda gången han kördes från spets och det var över 2640 meter och från ledningen tror jag han kan grilla dem tillräckligt för att vinna loppet. Kul chansspik i lopp utan tuffa hästar!

V86-3
A: 3-2-5-7 B: 12-13-11-14-4-1-15 C: 9-6-10-8-4

Spetsstriden. Forza Sting har varit snabb då hon travat, både med spår 8 och spår 5 har hon lagt iväg bra. Borde ta ledningen utan galopp, favoriten Global Ultimate kommer testa sedan.

Loppanalys: 5 Global Ultimate har seglat upp som väldigt stor favorit och det måste jag testa att syna i vidöppet lopp. Det är en rätt fin typ som kanske hade vunnit försök av Diamantstoet med lite mindre strul i Skellefteå. Mötte Master Blaster senast och var helt okej och nu är det enklare hästar emot. Kaj Widell är kraftigt kuskplus och man ska väcka upp hästen i provstarten för att hon ska bli snabbare. Man plockar bootsen och sätter på rycktussar istället för huva, dessutom troligen jänkarvagn likt näst senast – alltså som helhet flera plus. Men ändå är det mest på snack hon är storfavorit.

3 Västerbo Daiquiri mötte Aleppo Pine och gänget på Solvalla för tre starter sedan och galopperade uppgivet. Mötte bra hästar även vid besöket där nere i Stockholm efter det. Nu senast stod hon illa till med bricka 15 och hamnade i maskin 500 kvar då hästar runt henne stannade och gick fullt bra efter det. Nu helt annat motstånd och dessutom Ohlsson upp med perfekt läge och hon får tipset!

Som skräll måste även 2 Forza Sting med, var mer spelad än storfavoriten då de möttes i Skellefteå (68 för tio mot 172 för tio). Nu har hon blivit åtgärdad och utan galopp är det intressant, det blir minst barfota fram.

7 Mia Sånna blir allt bättre och kunde hinna fram senast från andra ytter då hon kunde sitta till 250 kvar. Nu kan det bli första med jänkarvagn och hon är en av mest formstarka i loppet.

V86-4

A: 6-1-2-4 B: 9-11-3 C: 8-10-7-5-12

Spetsstrid: Pharaon Face är den naturliga spetshästen, och där verkar man vilja köra. Utmanas av Anaheim Kemp.

Loppanalys: 6 Mr Golden Quick har varit strålande under senaste halvåret och han löper likt en duracellkanin varje gång, han är inte stor men jäklar vad benen går på honom! Han var grym vid försök -och finalseger på V75 och levererade med sin patenterade avslutning. Efter det har han startat två gånger hemma i Finland och inte vunnit, men ändå varit bra. Näst senast kunde han aldrig få slag i Atupem då denne kastade loss på sista långsidan men dessa gick lika fort och lämnade resten med 50 meter! Senast på i vida spår i slutsvängen och gick bra in i mål igen där mycket fartfyllda Knox Hanover rann undan. Utan strul tror jag han vinner detta, men det kan bli strul med spår långt ut för häst som inte kan öppna.

Favorit har 2 Hesiod blivit, men den tycker jag inte är lika bra. Han fick man inte av huvan på senast och kanske är han trea annars. Faktiskt gick han 09,6 sista 800 den gången bakom en viss Zack’s Zoomer och klart det är enklare nu. Han är inte heller någon startkanon och ledningen kommer han knappast sitta från, han kan vinna.

1 Pharaon Face verkar Joki påställd med och det kan vara spetshästen och han kan säkert springa fort på en bra dag över 1640 meter. Han såg riktigt tankad ut senast men hade ingen tur alls och gick i mål på spänstiga ben. Klart spännande här då han är väldigt startsnabb!

4 Anaheim Kemp slog faktiskt Mr Golden Quick då de möttes (näst senast) men då fick han snällare lopp, gick bra även i finalloppet senast och vid gardering ska han med. Inne inte ofta och måste få snällt lopp för att göra det tror jag.

V86-5

A: 1 B: 7-3-5-8 C: 9-10-4-2

Spetsstrid: Crown Prince W.W. har blivit allt snabbare och innerspår tror jag är bra för honom, han ska kunna hålla upp.

Loppanalys: 1 Crown Prince W.W. är en maffig typ som är obesegrad felfri och har segrat 3 av 6 starter. Han galopperade dubbelt senast, men blev störd ena gången och loppet är bara att glömma. Han avgjorde säkert näst senast från andra ytter och attack 700 kvar och sköter han sig bör han inte behöva sitta fast. Han var riktigt snabb bakom bilen och klev på bra med yttersta springspåret (då han väl tog trav). Innerspår bör passa bra och det ska vara bra chans att han håller upp ledningen. Då förlorar han knappast och i en svår omgång spikar jag honom, trots stora favoritskapet. Från stallet menar man att han inte är mogen mentalt ännu, men jag tror han blir allt bättre på det planet med.

Den som var värst emot 6 Imma Hanover blev struken under förmiddagen och det underlättar både vad gäller ledningen och segern.

7 Zooropa är fartfylld och avgjorde enkelt i 14-fart senast. Vill gå i ryggar länge menar tränare Dunder. Jag lägger tvåa, och bakom 3 Al’s Raging Ace som inte fick chansen bakom favoriten som femma och gick fullgott som tvåa senast.

V86-6:

 A: 9-11 B: 4-5-2-7 C: 1-10-7-6-12-8

Spetsstrid: Chintana Bananas är bra ut, men släpper säkert om Glenn Cashman kommer tidigt. Av övriga är det båda ytterspåren som visat mest snabbhet och det finns att Owen Broline kommer förbi alla trots spår 7.

Loppanalys: Det här är svårt lopp, men bra drag har jag i 9 U.Boat som jag tycker känns klart intressant till runt 15%. Senast visade han 14 sista 700 som tvåa bakom talangen Master Blaster, och före det var det V75 och han var inte som bäst. Bucht tycker inte barfota senast gav något och slår på skorna igen nu. Minns att hästen var ytterst nära V75-seger i våras och han står sig bra här.

Loppets formkort är 11 Zell Memento som varit kraftigt uppåt två lopp utan skor. Senast avgjorde han enkelt utan skor och var jättefin då han bara brisade undan efter att ha slunkit loss i sista kurvan. Jag dubblar A-gruppen med honom!

Det är som sagt lurigt lopp och på andra lappen garderas rejält. Favorit är 4 Glenn Cashman som kan mycket en bra dag, men han växlar i fräschör/prestationer. Tänk på att han stått i Eskilstuna och nu åter uppe i norr. Han har startat två gånger i juli efter fyra månaders paus, men hoppade 1200 kvar senast och har inte visat så mycket. Nu verkar bli barfota och då kanske travet flyter bättre, och han kan köras till ledningen.

5 Sulaiman O.K. brukar ha bra avslutning att komma med och senast klockades han till 14/2200 meter efter galopp. 2 Chintana Bananas är mycket speedig och kan få sitt lopp här med chans på ledarryggen. Lyxstreck för startsnabba 7 Owen Broline som kan spetsa och nu blir det jänkarvagn.

V86-7:

 A: 3 B: 6-2-1-4-7 C: 10-11-8-12

Spetsstrid: Mellby Ess kan öppna och det blir mer vässad utrustning nu, men jag tror ändå att From the Mine kan smita till ledningen. Rally Funny är snabb, men tas lugnt från start nu efter uppehåll?

Loppanalys: Nytt lurigt lopp, även om det kan vara så att vinnaren finns bland de mest betrodda. Jag spikar 3 From the Mine på DD-spelet då det är klart intressant information där med första gången barfota runt om. Dessutom blir det mest troligt jänkarvagn för första gången sedan mars. Det är klart vettig chans att hästen kan sticka till ledningen och slår dessa ändringar rätt ut är han högintressant oavsett löpning, för springa kan han!

2 Loke Survive tog tre raka nu i sommar och var riktigt bra främst vid tredje av dessa. Gick bra efter en del strul näst senast, men senast var inte ens nära att han skulle trampa rätt i voltstart på V75. Det var galopp i omstart och giltig start. Han räknas då han duger bra i detta lopp.

Jag tror inte det är toppform på 4 Rally Funny som visade mycket bra kapacitet senaste loppen. Nu har hon vilat och verkar som man vill starta igång henne, och tränaren vill att hon inte trycks av. Annars är hon snabb, men som sagt det lär fattas lite.

6 Zorro Swing är lite kul att dra upp, såg formstark ut senast efter galopp och kan skrälla – kanske har han återfunnit V75-formen?

1 Mellby Ess fick drömläge och håller han spets körs han säkert där, nu när det vässas med utrustningen.

V86-8:

 A: 5-4 B: 2-10-6 C: 7-9-1-8-3

Spetsstrid: Magnifik Brodde och Super Ariel bör göra upp, och kanske vill man ändå spara speeden med Ariel? Annars är hon kanske snabb nog att hålla emot. Inte bråkar väl Västerbo Fantast även om han kan öppna?

Loppanalys: 5 Magnifik Brodde har bra uppgift och jag tror att han tar sig till ledningen där han växer en klass, han har segrat 9/13 spetslopp och stack undan retfullt enkelt senast i Lycksele. Det är ändå ingen slump att han matchats mest över 1600 meter, han har blivit vassare över kort. Nu tror jag han tar sig till ledningen, får dämpa och sticker undan.

Jag garderar ändå då han kan få svar. 4 Super Ariel som vann Sto-SM förra hösten och nu är de de tiderna och det ser ut som hon har hittat formen. Öppnar bra gör hon, och borde som sämst få rygg på favoriten och hon är väldigt snabb på speed. Det blir barfota och bike, och bike har klart bättre effekt med detta läge än senast från dubbla tillägg.

2 Vic de Luxe är speedig och han kan inte få bättre uppgift, återstår att se om formen räcker. Han verkar ändå på gång igen och rankas upp.

10 Angle of Attack har fel läge då han nästan bara går från tät. Men på hårdhet tar jag med honom. Sistastrecket för 6 Eder Bob som varit mycket bra på sistone, gick 10 sista 700 näst senast och vann enkelt senast.

Singelstrecken:

2 Falcon W.F. (V86-2) är spetsdraget med Bergh i vagnen, och jag hoppas att det är han som sköter sig bland de betrodda som flera är osäkra. Ingen bör svara då Bergh hukar sig och gasar för spets, och sedan bör han dra sönder allt!

1 Crown Prince W.W.
(V86-5) är en lovande och rejäl typ, jag tror han håller upp ledningen och sedan har jättechans!

V86-förslaget är på 3960 kronor.

9-4 (5-3)
2 Falcon W.F. (10-5)
3-2-5-7-12-13-11-14-4-1-15 (9-6)
6-1-2-4 (9-11)
1 Crown Prince W.W. (7-3)
9-11-4-5-2-7 (1-10)
3-6-2-1-4-7 (10-11)
5-4-2-10-6 (7-9)

2x1x11x4x1x6x6x5 = 3 960 kr

DD-förslaget på 1000 kronor:

3 – 5 x 1 000 kr

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson