En miljon kronor går till vinnaren av Jubileumspokalen. Diamanten och Cyber Lane är loppets kanske största namn, men båda drog vanskliga lägen bakom bilen.

En festlig tisdagskväll väntar på Solvalla nu på tisdag. Jubileumspokalen för den femåriga eliten är aftonens huvudnummer. Startlistan är nu spikad till miljonloppet.

Johan Untersteiner har haft loppet i kikaren en tid med sin stjärna Cyber Lane och kommer till loppet med två raka segrar i fin stil. Uppgiften på tisdag försvårades dock en aning efter spårlottningen; Cyber Lane börjar från spåret längs ut bakom vingen.

Inte heller för Diamanten, Stig H-stjärnan som senast provade vingarna i Hugo Åbergs, blev det någon vidare lycka med spåret. För Erik Adielsson öppnar han loppet från bricka sju. En intressant start gör också Daniel Redéns stostjärna Double Exposure som im-ponerat stort i sommar, hon får inleda från ett av bakspåren.

Bättre flyt med lotten hade stallkamraten Love Matters, liksom Johan Untersteiners andra bidrag Pastore Bob, som fick spår två, respektive tre. Kvicke Pastore Bob kommer närmast från brons i Hugo Åbergs och innan det andrapriset i St:Michel-Ajo.

Tuffa utmanare i Jubileumspokalen är Petri Salmelas kulltopp Makethemark som sett strålande ut i sina senaste starter, liksom norske Evil Enok M.E. som, i efterhand, fått segern i Oslo Grand Prix. (Foton: ALN).

Här är startlistan:

Jubileumspokalen, 2140 auto

1 Handsome Brad – Carl Johan Jepson
2 Love Matters – Björn Goop
3 Pastore Bob – Peter Ingves
4 Makethemark – Ulf Ohlsson
5 Milligan’s School – Ulf Eriksson
6 Generaal Bianco – Peter Untersteiner
7 Diamanten – Erik Adielsson
8 Cyber Lane – Johan Untersteiner
9 Evil Enok M.E. – Noralf Bräkken
10 Moni Viking – Jorma Kontio
11 Double Exposure – Örjan Kihlström
12 Ubertino Grif – Alessandro Gocciadoro

Senaste vinnarna:

2017: Readly Express – Jorma Kontio
2016: Nuncio – Örjan Kihlström
2015: Nimbus C.D. – Örjan Kihlström
2014: Support Justice – Geir Vegard Gundersen
2013: Panne de Moteur – Örjan Kihlström