Det är förstås inte bara Åby Stora Pris som blir högst sevärt på lördag. I Ragnar Thorngrens Minne är Perfect Spirit tillbaka igen på banan i ett tufft fyråringsmöte.

Åbytravet rustar för en toppdag rakt igenom med V75-finaler och kulmen i Åby Stora Pris (läs mer här). Men tävlings-dagen innehåller också andra aptitretare, så som Ragnar Thorngrens Minne för de fyraåriga travarna.

En kvarts miljon går till vinnaren här, och det blir nästa start för Daniel Redéns mäktige jänkare Perfect Spirit. Hambo-vinnaren har vunnit Kungapokalen i år och kommer närmast från en seger också i Sprintermästaren.

I lördags uppgift ställs han mot Frode Hamres vind-snabbe Giveitgasandgo som efter möten med den äldre eliten, senast Hugo Åbergs, nu är tillbaka mot jämnåriga kamrater. Ett finger med i spelet vill ju också Lucifer Lane ha, han var senast tvåa bakom just Perfect Spirit i Sprintermästaren.

Lördagen inleds direkt med en höjdare, nämligen nya Åby Stora Kallblodspris, ett sprinterrace för eliten med 200 000 kronor till vinnaren men med en bonus om det absoluta världsrekordet slås. Månprinsen A.M. brottas bland annat med Lome Brage och Odd Herakles. (Foton: ALN).

Här är startlistorna:

Ragnar Thorngrens Minne, 2140 auto

1 Transcendence – Robert Bergh
2 Lucifer Lane – Johan A Nilsson
3 Perfect Spirit – Örjan Kihlström
4 King on the Hill – Hans G Eriksson
5 Born Unicorn – Per Lennartsson
6 Enterprise – Björn Goop
7 Alcoy – Peter Untersteiner
8 Velvet Gio – Torbjörn Jansson
9 Giveitgasangdo – Erik Adielsson

Åby Stora Kallblodspris, 1640 auto

1 Odd Herakles – Adrian Solberg Akselsen
2 Månprinsen A.M. – Gunnar Melander
3 Lome Brage – Erik Adielsson
4 Kleppe Slauren – Kjetil Djöseland
5 Odin Tabac – Oskar J Andersson
6 Lex Lodney – Björn Goop