I frånvaron av Bold Eagle lekte Aubrion du Gers med motståndet – igen. Med Jos Verbeeck i vagnen blev det vattentät seger i belgiska Grand Prix de Wallonie.

Jean-Michel Bazire sände på lördagen sin stora stjärna Aubrion du Gers till Mons för att försöka sig på att vinna landets största lopp Grand Prix de Wallonie. Den uppgiften fixade valacken galant.

Utrustad med Jos Verbeeck i sulkyn inledde Aubrion du Gers som andra häst, i rygg på ledande Uza Josselyn som öppnat kvickt till ledningen. Efter ett varv avverkat drog Jos i högertömmen och synade dödens, dock inte långvarigt för storfavoriten lade direkt rejäl press på ledarinnan som klokt valde att överlämna.

Med Aubrion du Gers i ledningen in över sista bortre lång-sidan var loppet nu avgjort. Åttaåringen dansade lätt undan med några längder över upploppet och fastställde segertiden till 1.11,3a över 2300 meter. Det här var hästens femte raka viktoria.

Uza Josselyn missade en trolig pallplats sedan hon gått över i galopp mitt på upploppet. Silvret gick, precis som i fjol, till fina stoet Billie de Montfort före hemmahästen Ulitmate du Rib. Till start i loppet kom aldrig Amiral Sacha. (Foto: ALN).

Här kan du se loppet.