Under självaste Hugo Åbergs-kvällen kom jubileums-segern för Lutfi Kolgjini. Som åttonde svenske tränare nådde han 3000 segrar.

– Klart jag är stolt, men för mig är det inte de många segrar-na utan främst de stora triumferna som jag räknar, säger Lutfi Kolgjini till travsport.se.

Före tisdagen hade blott sju i Sverige verksamma trav-tränare noterats för 3000 segrar eller fler. Nu blev Lutfi Kolgjini den åttonde. Den prestigefyllda segern kom redan i Hugo Åbergs-kvällens första lopp, tvååringspremiären. Erik Adielsson körde Sashay My Way till seger på fina 1.14,7a/1640 meter efter att ha spårat loppet från start till mål.

Bland ”Luddes” alla storsegrar kan nämnas två i Derbyt, lika många i Stochampionatet, en i Kriteriet åtta E3-finaler och hela sju triumfer i Svensk Uppfödningslöpning.

Stjärntravarna som Jägersrotränaren plockat fram är åtskilliga, namn som Revenue, Mosaique Face, Raja Mirchi, Going Kronos, Joke Face och kanske framför allt avels-giganten Viking Kronos. Listan kan göras betydligt längre. Vid två tillfällen har Lutfi Kolgjini röstats fram som årets tränare.

– Som tränare är jag en sökare. Det är en utgångspunkt som följt mig genom livet. Jag letar ständigt efter nya vägar, nya sätt att bli bättre och utveckla hästarna. Jag vill vara först med det nya. Det är fortfarande min drivkraft, säger Lutfi Kolgjini.

Läs även: Hugo Åbergs: Monstret Propulsion vann igen
Läs även: Åbergs-kvällen: In Toto Sund sylvass från spets