Blir det tredje raka segern för Propulsion? Nästa tisdag avgörs en av trav-sommarens stora höjdpunkter när Hugo Åbergs Memorial körs. Startfältet är nu klart.

Efter att ha vunnit loppet de två senaste åren, är Propulsion såklart det största namnet när om en vecka Hugo Åbergs Memorial avgörs. Han kan i så fall bli den förste att vinna loppet tre gånger. Med Örjan Kihlström i sulkyn börjar han från spår fyra.

Tränaren Daniel Redén har ytterligare en häst med, den ytterst formstarke Heavy Sound som drog ett av de två bakspåren då lottningen förrättades på Jägersro under tisdagskvällen. Det andra bakspåret gick till Jerry Riordan-tränade italienskan Shadow Gar som också blev sista häst in i fältet tidigare på dagen.

Två hästar i loppet har också hemmatränaren Lutfi Kolgjini. Dante Boko börjar från innern medan Rajesh Face kommer att inleda från bricka fem. En annan som hade tur med lotten var Diamanten; Stig H Johanssons största namn börjar från ett delikat andraspår.

Fältet kompletteras med starka namn så som Volstead, kvicke Pastore Bob, det norsktränade hoppet Giveitgasandgo som får Ulf Ohlsson i vagnen, samt meriterade fransosen Up And Quick.

Texten är uppdaterad.

Här är startlistan:

Hugo Åbergs Memorial, 1609 auto

1 Dante Boko – Christoffer Eriksson
2 Diamanten – Erik Adielsson
3 Volstead – Johnny Takter
4 Propulsion – Örjan Kihlström
5 Rajesh Face – Lutfi Kolgjini
6 Pastore Bob – Johan Untersteiner
7 Giveitgasandgo – Ulf Ohlsson
8 Up And Quick – Björn Goop
9 Heavy Sound – Kenneth Haugstad
10 Shadow Gar – Pietro Gubellini