För Villiam stämde det inte alls. Timo Nurmos Derby-favorit galopperade upprepat. Därmed låg vägen öppen för Very Kronos som från ledningen övertygade stort i Eskilstunas Fyraåringstest.

Very Kronos är fortfarande obesegrad som felfri. Svante Båths svarte elegant tog sin nionde seger i sin trettonde start då han i mycket fin stil tog hem Eskilstunas Fyraåringstest på onsdagskvällen. Nu ställs siktet in mot Derbyt för den hyperkapable Ready Cash-hingsten.

Spännande på förhand var det förstås att se Kriterie-vinnaren Villiam i denna sin andra start för året. Men för favoriten funkade det tyvärr inte alls den här kvällen. Villiam föll över i galopp kort efter start, tog sig i kapp i kön men föll åter över i fel gångart med 1200 meter kvar.

Vid det laget satt redan Very Kronos i spets. En position som Erik Adielsson övertagit från Super War Horse efter 750 meter körda. Loppet inleddes i mycket moderat tempo; första 500 efter 16,5 och varvet noterades på 16,0. Efter ett varv hade Alessandro Gocciadoro sänt fram blixtsnabbe italienaren Volnik du Kras i dödens – och denne satte nu upp farten ordentligt över sista bortre.

Duellanterna lämnade övriga, bortsett från Super War Horse som skuggade i rygg ledaren, genom den sista kurvan. Det italienska ekipaget försökte envetet få ledaren på slagsida, men förgäves. Very Kronos besitter löpkunnande utöver det vanliga och svarade ut uppvaktningen till en säker seger.

– Det ligger där och bubblar, han var inte helt nöjd i starten men sedan i loppet var han ju smällfin. Volnik du Kras var jättefin men att gå utvändigt om Very Kronos kanske det inte är någon i kullen som gör. Det blev enkelt i dag, vi fick ta det lugnt i början och han ska förhoppningsvis vara med i Derbyt så det är bra att få några lugna lopp också, sa Erik Adielsson i ATG Live.

Sista varvet avverkades efter nedåt 1.09 med sista 500 på 10,5. Segertiden i mål över Derby-distansen 2640 meter landade på 1.13,2a. Volnik du Kras mycket bra som tvåa en tiondel efter, medan Super War Horse grejade tredjepriset, utan chans att utmana toppduon, på 13,5. Förstapriset var 300 000 kronor.

*En annan häst som imponerade stort under kvällen var den Daniel Redén-tränade fransmannen Caïd Griff som såg helläcker ut i ett högklassigt snabblopp. För Örjan Kihlström fick sexåringen göra hela loppet i dödens på ledande M.T. Insider som anförde i stenhårt tempo.

Första varvet gick efter 1.09 men Caïd Griff syntes oberörd av farten. In på upploppet kopplade man enkelt greppet och gick undan lekande lätt till seger på finfina 1.10,1,a/1640 meter. Efter en resa i andra par utvändigt kunde Charrua Forlan dyka ned på innerspåret den sista biten och därifrån ta hand om andrapriset.

*Kihlström och Redén också i femåringsloppet som blev en enkel affär för fine Love Matters. Efter att ha tagit hand om taktpinnen direkt kunde Love Matters i en mycket kvick avslutning (07,6 sista 500) utan bekymmer svara ut Ubertino Grifs angrepp till vinst på 1.12,8a över 2140 meter. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Bomben: Urlo dei Venti dopad i Oslo Grand Prix

Bomben: Urlo dei Venti dopad i Oslo Grand Prix

Italienske stjärnan Urlo dei Venti vann Oslo Grand Prix i suverän stil. Men nu kommer trista nyheter. Hästen har testats positivt vid ett dopningsprov i samband med storloppet.

Lotteria-vinnaren och den till Elitloppet inbjudne Urlo dei Venti segrade den 10 juni i Oslo Grand Prix och har därefter hållits som en av Europas hetaste hästar. Men på onsdagen släppte norska travförbundet DNT bomben – hästen har testats positivt vid det dopningsprov som togs efter segern.

Både blod- och urinprov togs på Urlo dei Venti efter OGP och båda A-proven visar spår av triamcinolonacetonid, en form av kortisonpreparat. Nu är B-provet sänt till analys och ger också det ett positivt utslag mister Urlo dei Venti sin seger i Oslo Grand Prix som då i stället tillfaller måltvåan Evil Enok M.E.

Till norska tgn.no säger hästens ägare Stefano Simonelli att hästen har behandlats i knäna den 11 maj, vilket är 29 dagar före starten i OGP. Det tillämpas 28 dagars karenstid på kortison.

– Vi är förtvivlade. Vi har följt alla regler. Vi fick reglerna översända av travförbundet i Norge och har förhållit oss till dessa. Vi hade en egen vakt som följde Urlo dei Venti hela vägen till Norge, och också på plats i Norge, säger Stefano Simonelli.

Femårige Urlo dei Venti har hittills travat in 9,5 miljoner kronor och har varit aktuell för flera storlopp så som Hugo Åbergs och UET Trotting Masters-finalen. Nu har hästen tilldelats 90 dagars startförbud från och med den 6 juli och tills ett negativt C-prov lämnats.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bara sex hästar i kvalet till Jubileumspokalen
Nästa nyhet
Bara sex hästar i kvalet till Jubileumspokalen

Bara sex hästar i kvalet till Jubileumspokalen

En plats i Jubileumspokalen står till förfogande i Victory Tillys lopp på Solvalla, men trots det lockades bara sex hästar till start. Under kvällen ska också avgöras Sommarfavoriten för några av landets bästa treåringar.

På tisdag är det tre veckor till Jubileumspokalen och en given plats i det loppet, utöver 100 000 kronor i förstapris, går till vinnaren av Victory Tillys lopp. Blott sex hästar finns dock med i den nu definitiva startlistan.

Loppet håller för den sakens skull god kvalitet. Gör upp om segern gör bland andra Makethemark som senast följde upp silvret i Norrbottens Stora Pris med en andraplats efter Muscle Hustle i Rättvik. Han möter bland andra Milligan’s School och Policy of Truth.

Treåringarna tampas i Sommarfavoriten. I klassen för ston återser vi Helena Burmans jättetalang A Sweet Dance som kommer till den här uppgiften med sju raka segrar. Hon ställs mot Stig H Johanssons synnerligen lovande Musique d’Inverne som ännu inte har förlorat i fem starter.

Sommarfavoriten för hingstar och valacker, som körs över Kriterie-distansen, innehåller duktiga djur som E3-tvåan Flight Dynamics, stall Kolgjinis Smokin Joe, auktionsdyringen Forfantone Am och Devil Sound. (Foton: ALN).

Här är startlistan:

Victory Tillys lopp, 2140 auto

1 Milligan’s School – Ulf Eriksson
2 Policy of Truth – Erik Adielsson
3 Test Drive – Jorma Kontio
4 Dupree – Per Lennartsson
5 Moni Viking – Örjan Kihlström
6 Makethemark – Ulf Ohlsson

Sommarfavoriten ston, 2140 auto

1 Happy Confess – Åke Lindblom
2 Evelyn – Örjan Kihlström
3 Mariah’s Baby K.V. – Tomi Haapio
4 Racing Brodda – Mattias Djuse
5 Flamin Ace Sisu – Claes Sjöström
6 Evoque – Per Lennartsson
7 Feather Sisu – Jorma Kontio
8 A Sweet Dance – Johnny Takter
9 Lipstick Tooma – Jevgeni Ivanov
10 Musique d’Inverne – Erik Adielssson
11 Valetta – Björn Goop

Sommarfavoriten, 2640 auto

1 Kaiser Southwind – Åke Lindblom
2 Devil Sound – Anders Zackrisson
3 Noble Boy – Per Linderoth
4 Önas Nougat – Per Nordström
5 Forfantone Am – Örjan Kihlström
6 Jaguar Dream – Claes Sjöström
7 Smokin Joe – Adrian Kolgjini
8 Flight Dynamics – Per Lennartsson
9 Lift to Drag – Ulf Eriksson
10 Funky – Björn Goop
11 Aiming to Win – Kim Eriksson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Formstark Poet Broline vass i spets på Jägersro
Nästa nyhet
Formstark Poet Broline vass i spets på Jägersro

Formstark Poet Broline vass i spets på Jägersro

Poet Broline levererade en riktigt formstark insats på Jägersro där han svarade ut allt motstånd och vann på 1.10,5a från ledningen.

Sexårige Poet Broline gjorde tredje starten för året när han vid Jägersros tävlingar på tisdagen syntes i Åbergs Nästa! och var nu redo för en riktigt fin insats. Peter Untersteiners Kungapokals-vinnare från två år sedan anförde hela vägen i friskt tempo.

– I dag var han i mycket fin författning, måste jag säga. De var snabba utvändigt men spåret räddade oss, sa tränaren och kusken i Vinnare V64.

Poet Broline började från innerspår och fick en mycket kvick Star Advisor Joli utvändigt om sig som var nära att lura Poet Broline på spets i den snabba öppningen. När den manövern inte lyckades var det i stället Tycoon Conway Hall som avlöste i dödens.

Fast ledaren fortsatte i hård fart hela loppet och när Probo Op avslutade virvlande över upploppet hade Poet Broline fortsatt mod kvar att svara ut till segern. Klockorna stannade i mål på fina 1.10,5a över en engelsk mil och förstapriset var på 75 000 kronor. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Onsdag: V86-tips till Eskilstuna
Nästa nyhet
Onsdag: V86-tips till Eskilstuna

Onsdag: V86-tips till Eskilstuna

V86 Eskilstuna, 18 juli

Omgången: Sundbyholmtravets höjdardag med Fyraåringstestet i den avslutande avdelningen som den stora höjdpunkten. Vilken upplaga vi har i år med b.la. den mäktige italienaren Volnik du Kras, den felfritt obesegrade Very Kronos och Kriterievinnaren Villiam! Ett mycket härligt race att se fram mot och ni som har möjlighet att ta er till Sundbyholm, utanför Eskilstuna, gör det! Spelmässigt är V86 alltid intressant och jag spelar endast med en spik, favoriten 4 Love Matters i inledningen som borde ha toppchans. Krav sedan på att minst en utgångshäst måste vinna och sedan hoppas jag att det slår lite i kanterna i övriga lopp.

Singelstrecket

4 Love Matters (V86-1) var läcker vid överlägsen seger senast och det känns som att Kihlström har en straffspark att sätta i inledningen.

Utgångshästarna

5 Kiara Sånna & 13 Absolut Gehör (V86-2). Kiara Sånna tycker jag inte alls är så tokig och skulle Ohlsson lyckas tas sig till tät blir ekipaget svårt att plocka ner. Absolut Gehör är bästa hästen och hon har inte gjort ett enda dåligt lopp hos Untersteiner. Med klaff sänker hon väldigt många till slut.

5 Fairytail Mearas (V86-3) gillar jag verkligen vad hon presterat i sina tre starter. Har visat prov på fin startsnabbhet och från tät är det hästen att slå.

Måstehästar

9 Digger Lord (V86-5) har sett ut som en helt ny häst i regi Stenströmer och med minsta klaff dyker han upp på målfotot.

3 Fighting Bax (V86-7) gjorde den positiv insats senast som tvåa bakom Volnik du Kras. Har inget problem med den långa distansen och kan till och med vara en chansspik.

1 Volnik du Kras (V86-8) såg jag på plats senast och wow vilken häst det är. Innerspåret är inte bra men löser det sig någorlunda tror jag att konkurrenterna får heta både Very Kronos och Villiam utan att det spelar någon roll…

Överspelade

1 Selma Töll (V86-2) är ingen stjärna och hon möter tuffa konkurrenter. 13 % i skrivande stund är alldeles för mycket.

4 Heyflow (V86-4) är favoritsspelad just nu men jag tycker att hon möter tuffare hästar den här gången och har svårt att se henne vinna.

1 M.T.Insider (V86-6) har formen på topp men att han ska vinna mot det här motståndet tror jag inte alls på.

V86-SYSTEMET (Skrivs på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans till åtta rätt. Chans till två rätta system om två A-hästar vinner)

4 Love Matters (2-3)
A: 5,13. B: 3,12,14,15 (9-2)
A: 5. B: 1,2,3,6,7,10 (8-5)
7,11,12 (6-1)
1,6,9 (4-2)
3,6,7 (8-4)
1,3,5,8,9 (4-2)
1,3,5,6,7,9 (4-8)

1x6x1x3x3x3x5x6= 4860 rader
1x2x7x3x3x3x5x6= 11 340 rader

Totalt 16 200 rader = 4050 kronor

DD-spelet

3 – 1 x 600 kronor

3 – 5,6,7 x 100 kronor

3 – 7 x 100 kronor

Totalt 1000 kr.

Missa aldrig våra tips. Gilla travnet på Facebook! Klicka här.

Analys Eskilstuna V86-1:

Ranking: A: 4 B: 2-3-6. B/C: -. C: 5-1.

Spetsanalysen: 2 Test Drive är kvick ut men det är även 4 Love Matters som borde få överta.

Loppanalysen: Några fina femåringar gör upp i inledningen och jättefavorit blir 4 Love Matters som hade uppvisning på Visby senast. Då vann han överlägset på 10,7/2140 meter och intrycket var mycket bra. Innan det fullföljde han fullt godkänt som fyra där Readly Express vann. Från spår fyra bakom bilen borde Örjan hitta till tät och då kan jag inte se någon slå favoriten. Bra chans även från andra positioner och jag inleder med spik.

Vill man gardera tycker jag 2 Test Drive hängde med förbättrat senast och ska utrustas med ett halvstängt huvudlag. Gigant Neo-sonen är snabb ut men jag tror ändå inte att Jorma bråkar med favoriten men från rygg ledaren har han nog en bra chans att hänga med till ett andrapris.

3 Ubertino Grif höll bra som tvåa bakom Coktail Fortuna senast på Jarlsberg. Just tvåa har dock hästen varit ”hela” tiden på slutet och det är inget jag gillar.

Nämner även 6 Sir Q.C. som haft en fin utveckling i år men var lite sämre senast. Vid sunda vätskor slutar hästen i den främre träffen även om han hellre sprungit minst ett halvvarv längre.

Analys Eskilstuna V86-2:

Ranking: A: 13-5. B: 15-12-14-3. B/C: 9-2-11-4-7-1-8. C: 10-6.

Spetsanalysen: 1 Selma Töll kan öppna liksom 2 Celine K.S. men jag tror att båda dessa kan tänka sig att släppa. 5 Kiara Sånna har öppnat bra ett par gånger tidigare och tillsammans med Ohlsson är ekipaget min slutliga spetsfavorit.

Loppanalysen: Ett Diamantstoet-försök och favorit blir 13 Absolut Gehör som gjort fyra starter i regi Peter Untersteiner. Märren inledde med tre imponerande segrar men fick segerraden bruten senast. Hon var dock bra även då och jag hade under 09 sista 800 från ett omöjligt läge på Halmstad-travets pilsnabba bana. Spår 13 är betydligt bättre än det 14:e hon hade senast och med minsta klaff blir favoriten svår att stå emot.

Favoriten är en given A/utgångshäst för mig men jag dubblar den gruppen med 5 Kiara Sånna som jag tror hittar till tät. Sexåringen var ute i samma lopp som favoriten senast och gjorde det bra då. Hon fick gå utan rygg i spåren sista 700 och höll starkt även om det var stumma ben till slut. Innan det fastnade hon med lite sparat så formen är det inget fel på. Ohlsson upp igen känns som ett klart plus och lyckas han ta sig till ledningen blir ekipaget svårslaget.

På garderingslappen streckar jag mina fem B-hästar. 15 Elita Memphis trodde jag på senast som helt bortglömd och hon spurtade bra som trea. Nu blir det eventuellt ett halvstängt huvudlag och klaffar det bättre den här gången kan hon skrälla. 12 Gloria Band vann det loppet och var rejäl efter tung resa. Kallt läge igen och tuffare emot men med lite tur kan Gloria Band ta andra raka.

Hemmahästen 14 Must Have har tre lopp i kroppen och hon har gjort det helt okej. Gissar att det blir barfota runt om på hemmaplan och med rätt resa kan Must Have avsluta vasst.

3 Merci Bråten var duktig vid segern för fyra starter sedan har det inte stämt till. Senast var fyraåringen dock bättre och från ett fint utgångsläge åker hon med på lappen.

Analys Eskilstuna V86-3:

Ranking: A: 5. B: 7-1-3-2. B/C: 10-6. C: 8.

Spetsanalysen: 1 Mellby Glorious öppnade hyggligt i debuten men jag tror inte hon kan svara 5 Fairytail Mearas som är snabb ut.

Loppanalysen: Ett treåringslopp för ston och klar favorit blir 5 Fairytail Mearas som inledde karriären med två raka segrar. Senast blev hon ”bara” femma men startade i ett ”Margaretha”-lopp och hamnade dessutom i dödens. Insatsen var klart bra och hon går ner rejält i klass till den här starten. Det blir vanlig vagn nu, till skillnad från jänkarvagn som hon tävlade med senast, men det tror jag inte gör något mot det här motståndet. Märren är snabb ut och från tät blir hon mycket svårslagen. Procenten är i överkant så jag nöjer mig med utgång och spik på en kupong.

Bakom streckar jag alla utom C-hästen och vill framförallt varna för 7 Adorable Lady som ser ut att bli helt bortglömd. Zola Boko-dottern är riktigt kapabel och får Pasi till det från sjundespåret slutar hästen garanterat i den främre träffen. Det ska dessutom bli första barfota fram.

1 Mellby Glorious är obesegrad men möter tuffare hästar och måste nog få rätt lopp för att ta tredje raka. 3 Xanthis Delicious har inte imponerat hittills men det låter som att det blir både barfota runt om och jänkarvagn till den här starten. 2 Ti Punsch Broline med Örjan från ett perfekt utgångsläge är också en tänkbar vinnare. Streck även för 10 All Cash samt hemmahästen 6 Intake.

Analys Eskilstuna V86-4:

Ranking: A: 12. B: 11-7-6-1-4. B/C: 10-2-5-9-3. C: -.

Spetsanalysen: 2 Elektra är snabb iväg men jag tror inte att HOS är intresserad av att köra i tät. 6 Orkidee Skift lär laddas men jag tror inte att hon står emot 7 Bear Abiba om körande Stefan Olsson skickar iväg denna.

Loppanalysen: Ett fint stolopp där 4 Heylow blir hårt betrodd. Hon fick inte till det på V75 senast. Dessförinnan tog hon två raka segrar men de var rätt billiga och jag tycker att motståndet är tuffare nu. Är inte så snabb ut heller så det finns lite risk/chans till vingel. Kan vinna men som hårt betrodd står jag över och streckar tre andra, från de tre sämsta lägena.

Efter strykning av 8 Stonisle Ocean är det bra chans att 12 Linda’s Girl som är en tuff tjej vinner detta. Senast gick hon undan enkelt till seger trots en tung löpning. Näst senast blev det enkelt från tät men intrycket var bra och formen är på topp. Oskar Kylin Blom lär syna dödens igen och är fuxan som hon varit på slutet måste de andra vara bra för att slå henne. Jag vill ändå gardera Linda´s Girl är lite ojämn.

11 Mellby Exotic har riktig smygform. Kör dem lite för fort där framme samtidigt som Örjan hittar de rätta ryggarna under slutrundan kan skrällen vara ett faktum.

Sista strecket till 7 Bear Abiba som normalt varit ett givet tips men hon verkar tappat formen. Tycker uppgiften ser bra ut och om Stefan Olsson laddar från start borde ekipaget komma till favoritpositionen ledningen och därifrån ska det ändå slås.

Analys Eskilstuna V86-5:

Ranking: A: 9-6-1. B: 4-2. B/C: 11-7-3. C: 5-8.

Spetsanalysen: 5 Adams Pace är snabb iväg men han lär släppa till 6 Largo som är kvick om han håller sig på benen.

Loppanalysen: Ett stayerlopp med autostart och motiverad favorit blir 6 Largo som utvecklats fint under året. Har blivit tillfixad efter den senaste starten och här ser det ut som att Hans-Owe Sundberg tidigt kan placera sin häst i spets. Därifrån blir han normalt svårslagen och distansen borde gå bra då hästen vunnit över 2640 tidigare.

Jag ger ändå tipset till 9 Digger Lord som verkligen sett ut som en ny häst i de två senaste starterna för sin nye tränare Ulf Stenströmer. Vid vinsten på Axevalla var motståndet visserligen mycket billigt men segern togs enkelt. Senast spurtade han vasst som tvåa bakom Volocity de Vie i ett V75-lopp men fråntogs andrapriset då det var trångt i slutkurvan. Det är inte lika tufft emot den här gången och Ohlsson upp behöver inte vara fel. Bra chans med klaff.

Streckar även skrällen 1 Picasso Tilly som sällan vinner men som nu har ett intressant läge. Senast startade han i samma lopp som Digger Lord och fastnade då med en hel del krafter kvar. Hästen trivs över distansen och med lucka till slut blir jag inte förvånad om första årssegern tas.

Tre streck totalt och jag står över betrodde 2 Jager Oaks. Han är vass när han får sitt lopp men det krävs ryggar in i det längsta och det är inget jag vill hoppas på när han är så pass hårt spelad.

Analys Eskilstuna V86-6:

Ranking: A: 3-6-7. B: 8-4-5. B/C: 2. C: 1-10-9.

Spetsanalysen: 1 M.T.Insider följer bilen och Alsén verkar lite sugen att köra i spets. Innerspåret är dock inte helt optimalt och får 3 Food Money ett litet övertag i början tror jag att Alsén ändå släpper.

Loppanalysen: Ett snabblopp där hedershästen 7 Charrua Forlan blir favorit trots ett vingelläge. Senast blev åttaåringen släppt till tät men höll ändå på att åka dit i en snabb avslutning efter att ”röd kusk” kört lite för sakta under första varvet. Formen är helt på topp men frågan är vart ekipaget hamnar från start? Bra chans utan alltför mycket strul och favoriten är ett givet streck.

Tipset får 3 Food Money som höll starkt utvändigt om favoriten senast. Det var andra loppet efter vila och tioåringen är säkert ännu bättre med det loppet i kroppen. Utgångsläget är bra, det blir barfota bak och Björn Goop i vagnen igen är flera plusvarianter och skulle ekipaget hitta till tät är segerchansen god. Det kan ju dock bli svar invändigt och en tuff körning skulle gynna mitt sista streck…

Som är 6 Caid Griff. Även han var med i samma lopp på Lindesberg senast och hästen avslutade bra utan att pressas. Gången före vann han ett billigt lopp på Sundbyholm och dessförinnan gjorde han starka insatser i både försök och final av Sweden Cup. Hittar Örjan ner fäller Caid Griff många över upploppet.

Analys Eskilstuna V86-7:

Ranking: A: 3. B: 9-5-1-8-4-2. B/C: 12-10-6-11. C: 7.

Spetsanalysen: 1 National Prince är snabb ut och trots att innerspår inte är optimalt på Eskilstuna är han min spetsfavorit. Utmanar gör 4 Louie Brodde men tveksamt om Kim kör tufft mot stallkamraten.

Loppanalysen: Ett Bronsdivisions-försök där jag tror mycket på andrahandaren 3 Fighting Bax som gick klart bra som tvåa senast bakom en viss Volnik du Kras. Det var tredje starten efter uppehåll och formkurvan pekar uppåt. Sexåringen trivs dessutom över den långa distansen och Redén har trots allt vunnit fyra lopp med hästen. Normalt tror jag att Fighting Bax har en fin vinstchans men jag nöjer mig med att spika på Dagens Dubbel.

På V86-systemet streckar jag totalt fem hästar. Favoriten 5 Dom Perignon är bra men han har gått upp i klass och att han ska vara så klar favorit är nog inte korrekt. Streckas men bara en av flera.

Då är 9 Order by Heaven betydligt roligare. Hon avslutade väldigt vasst senast och fått några lopp i kroppen efter lång frånvaro. Utgångsläget behöver inte vara fel och hemmahästen fäller många över upploppet.

Spetsfavoriten 1 National Prince har lite tveksam form men normalt står han inför en lämplig uppgift. Sista strecket till ospelade 8 D.D.’s Perseverance som Tarzan låter märkligt nöjd med för dagen.

Analys Eskilstuna V86-8:

Ranking: A: 1. B: 3-9-7-6-5. B/C: 4-8. C. 2.

Spetsanalysen: 4 Eldorado B är snabb och bör ta sig förbi de invändiga. Utifrån kommer 7 Super War Horse och han lär få överta. Sedan är frågan om någon av 1 Volnik du Kras, 3 Very Kronos, 9 Villiam, tidigt utmanar?

Loppanalysen: Fyraåringstestet avslutar och vilket lopp det är! Minst tre blivande världsstjärnor (?) och favorit ser 9 Villiam ut att bli. Han vann Kriteriet i fjol på ett imponerande sätt och nu är årsdebuten avklarad. Han var kanske lite seg då men fullföljde rejält på en bra tid och lär ha gått framåt mycket.

3 Very Kronos är fortsatt obesegrad felfri och den här hästen har skyhög kapacitet. Såg fin ut vid enkel seger på Lindesberg senast och håller han sig på benen igen lär han sluta i striden.

Dessa två streckas men jag tror att de får väldigt svårt att slå 1 Volnik du Kras om det bara löser sig någorlunda för denne. Gocciadoros häst verkar vara precis hur bra som helst och senast bara krossade han motståndet från dödens på en låg 10-tid. Lär inte kunna försvara sitt innerspår men kommer ”Gul kusk” ut i banan lär det bli åka av. Given tipsetta för mig!

Det är dessa tre som blir streckade på V86-spelet men det finns några små frågetecken på vardera vilket gör att jag chansar och streckar tre till även fast de självklart inte är lika bra som ovan nämnda trio.

7 Super War Horse var duktig i försök och final av Sprintermästaren senast och Goop upp igen är mycket intressant.

6 Cuba Libre Ice är en underdog men han gick förbättrat senast och man är nöjda med hästen i stallet.

Sista strecket till högkapabla 5 Born Unicorn som eventuellt ska tävla barfota runt om för första gången.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tekno Odin byter tränare - till Jan-Olov Persson

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson