Lannem Silje har slutat tävla för gott och en ny avkomma planeras med Tekno Odin som far – men trots flera försök har det ännu inte blivit något resultat.

Efter starter i Elitkampen och därefter Alm Svartens Äreslopp togs beslutet att Lannem Silje skulle få avsluta tävlingskarriären definitivt. En fortsättning som avelssto med hjälp av Tekno Odin har varit tanken – men ännu har det ej lyckats.

Lannem Silje har inseminerats två gånger under året med fryssperma från Tekno Odin men har inte blivit dräktig. Superstoet blev 2017 mamma för första gången, till stoet Lannem Stina med Dotterud Teddy som far.

– Hon är betäckt två gånger men det har inte tagit sig. Nu ska hon betäckas igen men tar det sig inte den här gången heller kan det bli ett försök till men då kanske jag måste åka till Sverige för att få färsk säd, säger tränaren och ägaren Ola M Skrugstad till tgn.no. (Foto: ALN).