Det hade varit lite stolpe ut i årets starter dittills för Love Matters, men i Gotlandslöpningen fick hästen visa upp sig från sin allra bästa sida i glänsande stil.

När V86 kom till Visbytravet gästades banan av Daniel Redén och Örjan Kihlström som såklart hade laddat bössan och lämnade med en trippelseger, vilket inkluderade kvällens clou Gotlandslöpningen med 150 000 kronor till vinnaren.

Det visade sig bli en perfekt uppgift för den vasse fem-åringen Love Matters att få triumfera, första segern för året togs med ett rejält överbetyg.

Här var det Francais du Gull som piggt satte iväg mot spets, rundande första 500 efter 07,5 och gick vidare i bra tempo. Kihlström avvaktade inledningsvis i kön, men med 1200 meter kvar vreds Love Matters på i andraspår, med varvet kvar satt han i ledningen.

Loppet var därefter helt i händerna på den 12 för 10-spelade favoriten. Francais du Gull hakade på länge, men när Love Matters satte in slutstöten i sista sväng var femåringen ensam på banan. I en stil som lovade mycket inför framtiden passerade han mållinjen på nya banrekordet 1.10,7a/2120. Siktet ställs nu mot Jubileumspokalen.

*Överlägsen seger för Redén och Kihlström också i Diamantstoets försök. Efter en resa som andra häst i andraspår kastades B. Marie in Heaven loss mitt på sista bortre långsidan, för att lätt svepa fram mot spets och vinna med flertalet längder. Vinnaren visade 1.14,4a på 2120 meter.

*Klass 1-försöket till Reijo Liljendahl-tränade Evazan Am. Fyraåringen forcerades fram mot fronten efter 800 meter för att sedan ha full kontroll över händelserna. Segertiden 1.13,3/2120. (Foton: ALN).