Svensktränarna är rikligt representerade då det den här lördagen genrepas inför Hambletonian på Meadowlands i form av Stanley Dancer Memorial.

Till helgen är det tre veckor till årets största händelse för de amerikanska treåringarna, Hambletonian förstås. Redan nu på lördag kommer en stor del av det troliga Hambo-fältet slipa formen i två divisioner av Stanley Dancer Memorial (181 000$).

Jimmy Takter har väl förspänt och selar ut tre hästar i vardera avdelning av Stanley Dancer. Takters trio i den första är Wolfgang (2 av 2 i år), Hill Street samt fine Zephyr Kronos som han själv sitter upp bakom. Här ställer Marcus Melander upp med Evaluate.

Nämnde Melander tar i den andra divisionen ut sitt stora Hambo-hopp Fourth Dimension, som ställs mot Takters trojka You Know You Do (som vann Peter Haughton i fjol), Samo Different Day samt Lutfi Kolgjinis Tae Kwon Deo som här gör andra USA-starten efter att varit tvåa i debuten. Loppet kryddas även med Åke Svanstedts kulltopp Six Pack, senast tvåa i Earl Beal.

Meadowlands huvudakt på lördag är Hambletonian Maturity (405 850$) för fyraåringarna. Jimmy Takter återkommer här med stoet Ariana G. som senast segrade på världsrekord. Mot sig får hon bland andra Anette Lorentzons Guardian Angel Ås (obesegrad i år) och ”Svanens” Yes Mickey. (Foton: ALN).

Här är startlistorna:

Stanley Dancer 1, 1609 auto

1 Evaluate – kusk ej klar (M.Melander)
2 Wolfgang – Yannick Gingras (J.Takter)
3 Hill Street – Jordan Stratton (J.Takter)
4 Missle Hill – Douglas Mcnair
5 Classichap – Trond Smedshammer
6 For A Dreamer – kusk ej klar
7 Hat Trick Habit – Tim Tetrick
8 Zephyr Kronos – Jimmy Takter

Stanley Dancer 2, 1609 auto

1 Met’s Hall – Andy Miller
2 Fourth Dimension – Brian Sears (M.Melander)
3 You Know You Do – Yannick Gingras (J.Takter)
4 Tae Kwon Deo – Jordan Stratton (J.Takter)
5 Alarm Detector – Trevor Henry
6 Fashionwoodchopper – David Miller
7 Samo Different Day – Scott Zeron (J.Takter)
8 Six Pack – Åke Svanstedt

Hambletonian Maturity, 1810 auto

1 Guardian Angel Ås – Tim Tetrick (A.Lorentzon)
2 Yes Mickey – Åke Svanstedt
3 R First Class – Trevor Henry
4 Top Flight Angel – Andy Miller
5 International Moni – Scott Zeron
6 Don Dream – Brett Miller
7 Sortie – Trond Smedshammer
8 Bill’s Man – Corey Callahan
9 Ariana G. – Yannick Gingras (J.Takter)