Ett synnerligen intressant möte stundar i Eskilstunas Fyraåringstest, när Villiam i sin andra start för året bland andra ska ta sig an italienske vidundret Volnik du Kras.

Derby-tider hägrar runt hörnet och på onsdag avgörs en inför det mycket spännande uppgörelse i Eskilstunas Fyraåringstest som betalar 300 000 kronor till vinnaren.

Här luftar Timo Nurmos fjolårets suverän Villiam som i år har hunnit med en start sedan sin seger i Kriteriet. Men något enkelt motstånd väntar sannerligen inte den här gången heller. I startlistan hittar vi bland andra Volnik du Kras, italienaren som i tre starter på svensk mark sopat banan med konkurrenterna.

Det räcker förstås inte. Det här blir också nästa uppgift för Svante Båths kulltopp Very Kronos, och Jerry Riordan-tränade Super War Horse som varit tvåa i Kungapokalen och senast slutade som trea i Sprintermästaren.

Sundbyholms tävlingskväll håller även i övrigt hög standard och under aftonen hittar vi också Love Matters i ett femåringslopp och Charrua Forlan på jakt efter tredje raka i snabbloppet. (Foton: ALN).

Här är startlistan:

Eskilstuna Fyraåringstest, 2640 auto

1 Volnik du Kras – Alessandro Gocciadoro
2 Ontrack He’s Black – Hans R Strömberg
3 Very Kronos – Erik Adielsson
4 Eldorado B. – Hans-Owe Sundberg
5 Born Unicorn – Per Lennartsson
6 Cuba Libre Ice – Johan Untersteiner
7 Super War Horse – Björn Goop
8 Digital Performer – Örjan Kihlström
9 Villiam – Jorma Kontio