2016 stängdes Bo Westergård av i två år efter ett mycket uppmärksammat dopningsfall. Nu tyder det mesta på att han till hösten startar upp sin tränarrörelse igen.

I maj 2015 testades fyra hästar från travtränaren Bo Westergårds stall positivt vid en dopningskontroll. Samtliga fyra visade spår av det förbjudna ämnet DMSO. Ärendet avslutades 13 september 2016 då det norska travförbundet, DNT:s, domskomitté slog fast tränarens straff till två års avstängning.

Om två månader har den då i Norge verksamme tränaren Bo Westergård avtjänat sin avstängning. I en intervju med tgn.no berättar han att nu planerar att starta upp sin rörelse igen – från grunden. Westergård ämnar ta ut ny tränarlicens i födelselandet Danmark.

– Jag är inställd på att det kommer ta tid att bygga upp det igen. Avstängningen har kostat mig mycket, jag är tillbaka helt på bar backe, men det har jag bara mig själv att skylla, säger han till tgn.no.

Läs även: Ingen överklagan – Westergård-domen står fast