Världsmästaren och den nästan tolvfaldige miljonären Twister Bi har inte fått det att stämma i årets starter. Nu väljer ägarna att flytta stjärnan från Jerry Riordan stall.

Twister Bi hade en makalös säsong i fjol vilket betydde nästan tio miljoner kronor intravat och inkluderade segrar i bland annat Oslo Grand Prix och International Trot, VM-loppet. Efter lungproblem i vintras fick sexåringen stå över sin satsning mot Prix d’Amérique.

Comeback gjordes i stället i Prins Daniels lopp där hästen slutade tvåa efter galopp. Twister Bi har i år hunnit med fyra starter, den senaste i Ulf Thoresen Grand International i helgen, men ingen har slutat i seger.

Nu väljer de italienska ägarna att prova sin stjärna i ny regi. Det är sulkysport.se. som berättar att Twister Bi flyttas från Jerry Riordan, något som tränaren bekräftar för sajten.

– Jag blev uppringd av ägaren i måndags. Twister Bi är en underbar häst som jag inte skulle vilja möta med någon av mina andra hästar när han är på topp, säger Jerry Riordan till sulkysport.se.

Vem som ska träna Twister Bi i fortsättningen är inte bekräftat, men uppgifter till både sulkysport.se och norska tgn.no menar att det troligen blir Timo Nurmos. Twister Bi har i sin karriär hittills vunnit 21 av sina 55 starter och tjänat 11,7 miljoner kronor. (Foton: ALN).