Östersund ser ut att få besök av en av Europas hetaste hästar när UET Trotting Masters-finalen ska avgöras i höst. Italienske Urlo dei Venti har ställt siktet dit.

Efter sin seger i Lotteria fick Urlo dei Venti en plats i Elitloppet men ägarna valde sedan att dra sig ur loppet. Det för att i stället veckorna senare ha en klang och jubel-föreställning i Oslo Grand Prix.

Många vill förstås ha den italienske femåringen i sina lopp framöver, och både Hugo Åbergs Memorial och Jubileumspokalen är tänkbara matchningar. Den bästa chansen att få sen hästen på svensk mark tycks dock vara i Östersund.

– Jag diskuterar matchningen med Enrico Bellei och vi funderar. Det som är mest säkert är nog att vi startar i UET Trotting Masters-finalen 16 september och troligen VM-loppet på Yonkers en månad senare. Därefter startar vi uppladdningen mot Prix d’Amérique, säger ägaren och tränaren Stefano Simonelli till tgn.no.