V64 Örebro 12 juli

Omgången: Jag spelar med dubbla spikar då jag har jättebra feeling på båda – en första barfota runt om och en i ny regi med första för Björn Goop i vagnen!

Spikarna: 13 Wir Ideal (V64-1) är jätteintressant första barfota runt om! 6 Kabanoss (V64-4) gör debut för Redén och det är första BG och då vill jag försöka ta betalt!

V6-förslaget är på 1224 kronor (V6).

13 Wir Ideal (8-6)
3-5-10-1-4-11-9-2-6 (7-8)
4-2-3-1-7-5-6 (4-2)
6 Kabanoss (5-8)
1-6-5-4 (10-3)
2-7 (5-1)

1x9x7x1x4x2 = 504 kr
Fleris: 1x9x1x1x4x2 x 10 = 720 kr

DD-förslaget på 1000 kronor:

1 – 2 x 500 kr
6 – 2 x 200 kr
4,5 – 2 x 150 kr

V64-1

A: 13 B: 8-6-1-10-12-7-9 C: 4-3-11-5

Spetsstrid: Messiah tror jag kan vara ledaren.

Loppanalys: Lopp över 2640 meter med flera tillägg och det sprids bland strecken. Jag tar tjuren vid hornen och spikar mig ur det då jag tycker det är väldigt intressant att starke 13 Wir Ideal ska tävla barfota runt om för första gången! Han har utvecklats rejält under året, men tyvärr galopperat en del och han är minst sagt svår i voltstart. Nu är det enbart fyra hästar på hans volt och inga som kommer farande och stressar bakifrån och då tror jag Björn får iväg honom. Han höll tappert i spåren utan rygg sista varvet senast som trea på V86, och ska vara bättre ändå nu. Jag tror att barfota runt om kommer göra honom rappare och han känns som en mycket intressant spik i annars öppet lopp!

Klart att det annars är intressant med 8 Sanda Love i debut för Robert Bergh. Det är en sexårig valack efter Love You, och det har hänt grejer tidigare då Bergh fått in Love You-hästar om jag säger så, Denne kommer från Tjomsland, och det gjorde även Coktail Fortuna…

10 Cuarto Käbb gör det ofta bra över längre distanser och senast kan vi glömma då det mesta blev fel. Han avgjorde via 12-varv vid seger tidigare och duger bra. Debut i Sverige gör 6 Delux M.S. som är segervan (seger i 15/34 starter) och kvalade på 16-tid nyligen, streckas om man garderar min spik. 1 Messiah ska träna klart förbättrat och leder länge.

V64-2

A: 3-5-10 B: 1-4-11-9-2-6 C: 7-8

Spetsstrid: Blue Line D.K. tror jag kan köras till ledinngen, varit snabb flera gånger och de mindre betrodda runt henne bör inte vilja svara.

Loppanalys: 10 Bella Unica var bra vid spetssegern då hon enkelt klev undan med snabba 11 sista halvvarvet från ledningen. Senast var hon inte lika bra, och hon har varit sämre då hon fått gå bakifrån, samtliga tre vinster är från ledningen och nu är det därmed läge att syna Nurmos häst som väldigt stor favorit!

Främst två hästar räknas tidigt, och jag tycker att 3 Blue Line D.K. är mest intressant på spelet. Hon var ute i försök och final samma dag senast i Rättvik och gjorde det fullt godkänt och formen pekar uppåt. Fick ge sig för Gogo di Quattro i båda loppen, men den är bra ska sägas. Jag tror det kan bli ledningen och där borde det vara dags för seger.

5 Indira D.E. var ute i passande gäng senast och var mycket fin då hon gick undan med sparade krafter. Det är ganska ihåligt lopp nu med och hon är mycket tidig då Ohlsson får chansen bakom Peter Untersteiners fyraåring.

V64-3
A: 4 B: 2-3-1-7-5-6 C: –

Spetsstrid: Favorit på att Ad Hoc kommer till ledningen.

Loppanalys: 4 Ad Hoc imponerade stort senast då han från dödens vann ett Margareta-lopp senast på Solvalla och han är klart bra helt enkelt. Han fick inte till det med aktionen på den knepiga banan i E3-kvalet före och galopperade i slutsvängen med sparade krafter, så redan då visade han att han var i slag för det var tänkbar finalplats som rök vid galoppen. Tog en längd på 2 Kaiser Southwind senast och bör göra det på nytt och visst ser det upplagt ut för Jepson. Spik på fleris.

Just Kaiser Southwind satt bakom Ad Hoc senast över mål och även om det inte var mängder kvar så var han inte tom i varje fall. Får svårt att ta emot nu också, men det skiljer ändå för mycket på spelet, senast var Lindbloms häst till och med lite mer spelad och nu är det ungefär 10% mot 60%.

3 Zabul Fi gör debut för Wim Paal och det är intressant då hästen gått helt okej i Italien. 7 Ivory di Quattro är obesegrad efter två starter och gick undan fint senast. 1 Mellby Glader höll bra från spets senast med 13 sista 800 då Björn drog på rejält sista varvet.

V64-4

A: 6 B: 5-8-9-10-1-11 C: 2-4-7-12-3

Spetsstrid: Kabanoss borde ta sig förbi de mindre betrodda på insidan och ska kunna svara ut Mr Creation.

Loppanalys: Här måste det vara jätteintressant med 6 Kabanoss! Det är en nyttig häst som inte riktigt fick ur allt tror jag hos Cattis/Tarzan och att han har varit hos Daniel Redén en tid och nu gör debut i den regin är intressant – men än mer intressant blir det då Björn Goop ska köra för första gången! Jag har stark känsla av att den här ska vara bra direkt, det är en del prestige mellan de herrarna och att kunna vinna direkt slår högt skulle jag gissa. Det finns ingen som kan svara från start som jag läser loppet och jag tar chansen och spikar!

Betrodd är 8 Star Keeper som inte får några plus från ledningen senast i Danmark och han har jobbigt läge.

9 Hochthereitis Sox är inte direkt enkel att vinna lopp med, även om han ofta är med och hugger. Kan gå med bra klaff, men som hårt betrodd står jag över.

Lägger 5 Cat’s Klondike tvåa då jag tror han får ledarryggen och den tvillingen borde vara vettig.

V64-5

A: 1-6-5-4 B: 10-3-8-7-11 C: 9-2

Spetsstrid: Chianti ska kunna hålla upp ledningen.

Loppanalys: 1 Chianti är en talangfull häst som inte fått till det mot bättre hästar. Jag har lite den känslan att han är världsmästare då han känner att han rår på dem, men viker sig om det tar emot lite. Jag gillar hästen som har fin teknik och han var läcker senast då han bollade med dem i lunchlopp från dödens. Han var tvåa i finalloppet före det i Norge, men blev diskad för trängning på sista långsidan då han tog sig loss. Stor risk att han spetsar hem detta, men jag garderar då han är så stor favorit.

Kapabla 6 Milliondollarrhyme är intressant då han nu hittat formen på allvar. Han gick bra som tunt jobbad näst senast då han före varit sjuk i omgångar och höll urtappat i tredjespår sista varvet utan rygg i V75-finalen senast då han klockades till 09,5 sista 800.

Spurtstarke 5 Visitor vii jag ha med, denne hann fram senast trots att det såg hopplöst ut då ledaren ryckte undan 250 kvar. Han kan fälla dessa med hjälp med tempo. Sistastrecket till 4 Muscle Lane som gick godkänt på V75 senast och klev förbi från ledarryggen mot Ethien du Vivier före det. Han har bra form nu och Peter har kommit rätt på honom och intressant med Ohlsson nu. Fyra streck!

3 Pane Vino trodde jag på en del som treåring, men han såg bara dålig ut och ville inte mycket och var besvikelse. Såg inte alls bra ut senast heller, men har varit ifrån och säkert blivit uppfräschad.

V64-6:

A: 2-7 B: 5-1-3-6-4 C: 9-8-10-11 D: 12

Spetsstrid: Jag tror på Moni to Spare till ledningen efter en bit, svarar han sedan Disco Volante?

Loppanalys: 7 Disco Volante är storfavorit, och han har överkapacitet för klassen men är även mycket strulig. Nu har han varit inne i en sämre period efter att han hittade psykform i våras då han imponerade på V75. Gick 12/2100 meter efter galopp före start senast och fick gå rejält alltså. Då var det bakspår och det går sällan för hästen, men nu bra läge då han kan smyga igång lite mer där ute. Sköter han sig kan han mosa dem, och kanske köras mot ledningen?

Jag spelar ändå med 2 Moni to Spara på DD och låser på dessa båda på V64. Han är också mycket bra och han visar uppåtform, medan kanske favoriten har peakat för en månad sedan eller så..? Senast såg han väldigt fin ut hästen då han knuffade M.T.Joinville över mål som fastlåst där bakom. Jag tror att han tar hand om ledningen efter en bit och sedan blir svårslagen!

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson