Visby V86

Omgången: V86 drar till somriga Visby och vi har en trevlig omgång att se fram emot. Flertalet Solvallaekipage är på plats och det lär nog bli en och annan Valla-vinnare under kvällen.

Kvällens huvudlöpning är Gotlandslöpningen (V86-4) och där finner vi även kvällens huvudspik då mycket fine Love Matters har en perfekt uppgift. Redén/Örjan har för övrigt flera fina chanser i kväll och det kan säkert bli en fin kväll för duon. Örjan kör för övrigt även kvällens andra spik men den är inte Redén-tränad. Jag går nämligen på mycket rejäle Grammofon som spik i V86-5. Vidare använder jag mig av två utgångshästar där minst en måste vinna för chans till alla rätt. Alla mina fyra nyckelhästar har läge för tidig tätkänning och det känns bra. Visbys upplopp är 156 meter kort och tätkänning är viktigt.

Spikarna: 2 Love Matters i V86-4 samt 2 Grammofon i V86-5.

Utgångarna: 4 B.Marie In Heaven i V86-2 samt 4 Supreme Face i V86-7.

V86-förslag: Minst en a-häst måste vinna för chans till alla rätt

1,2,3,5,7,8 (9-6)
A: 4 B: 2,3,5,6,8,10,12,13,15 (9-7)
2,3,6,8 (11-5)
2 Love Matters (7-3)
2 Grammofon (11-15)
1,5,6,7,8,11,12,13 (14-3)
A: 4 B: 7,8,10,14 (12-5)
2,5,6,7,9,11 (10-3)

6x1x4x1x1x8x4x6 = 4608 rader
6x10x4x1x1x8x1x6 = 11520 rader

DD-förslag: 4 – 9 x 500 kr 4 – 2,6 x 250 kr Totalt: 1000 kr

Loppanalyser:

Loppanalys V86-1:

Rank: A: 5-8 B: 1-3-2-7-9-6  C: 4-11-10

Spetsanalys: Irina K. och Moa Margunn öppnar snabbt längst ut. Det är snabba hästar. Bättre läge har Pikachu Face med Kim och det kan mycket väl bli ekipaget till spets.

Loppanalys: Ett sprinterlopp inleder Visby-omgången och det kan nog bli en rivig inledning.

Aktuelll för spets är 5 Pikachu Face som också har bra kusk i Kim. Det kan bli tidig ledning och hästen har avslutat rätt bra i ett par starter på slutet. Bör hävda sig väl i denna konkurrens om det blir en vettig resa. Tipset till Pikachu Face tack vare läget.

8 Irina K. vann från spets efter tuff körning senast. Nu är läget mycket jobbigt och det kan lätt bli strul. Claes laddar och når han en vettig position så bör hans häst verkligen vara aktuell.

1 Carlito du Citrus fick traska utvändigt ledaren i Sverigedebuten senast. Lopp i kroppen och intressant läge med Per nu. 3 Gustavo Boko vinner väl inte så lättvindigt men stallet har form och näst senast var det sparat i mål. 2 Emerald Boko vann trots galopp senast och har prima läge.  Jag streckar även snabba 7 Moa Margunn.

Loppanalys V86-2:

Ranking: A: 4 B: 3-6-10-2-13-12-8-5-15 C: 9-7-1-14-11

Spetsanalys: Easy Pace har bra med bra kusk och kan öppna rätt bra. B.Marie In Heaven såg inte ut att laddas för fullt senast. Om Örjan är intresserad så kan det bli snabbstart och spets.

Loppanalys: Här tror jag det kan bli spets för 4 B.Marie In Heaven i detta spårtrappelopp och jag spelar utgång. Hon kördes snällt i årsdebuten för tre starter sedan och gick i mål med ordentligt sparat. Näst senast var det spets och hon slutade sedan tvåa bakom Dreamboy As som plockade ner henne sista biten. Senast blev det galopp i en trång situation i första kurvan och det var oförskyllt. Här har Redén hittat en fin uppgift åt henne och från spets bör hon ha stor chans. Hon behöver inte ledningen för att hävda sig men det underlättar. Jag litar dock inte fullt ut på henne och hon sprang något på tvären vid andraplatsen. Hon är lite oprövad ännu.  Jag nöjer mig med utgång.

3 Easy Pace satt fast näst senast och vann på bra sätt senast och det kan nog vara värsta utmanaren. Det finns chans på spets. 6 Saga R.C. var duktig vid seger från utvändigt ledaren näst senast. Åter med Kaj. 10 Ballerine de Fer vann direkt i ny regi för tre starter sedan men därefter har det blivit galopp. 2 Gondul har både bra form och läge.

Jag spelar utgång på Redéns häst med många bakom. Alla b-hästar får plats på gardlappen.

Loppanalys V86-3:

Ranking: A: 8 B: 6-2-3-11-5-12-1-13-9 C: 7-10-4

Spetsanalys: Cobbys Heavensent spetsade från springspåret senast och är klar spetsfavorit från samma läge här.

Loppanalys: Ett treåringslopp. Det kommer ett  gäng gäster från Solvalla och dessa är orutinerade men har redan hunnit vinna lopp.  Flera hemmahästar (samt några till) har startat fler gånger men inte hunnit visa så mycket positivt. Så kan man sammanfatta detta lopp lite förenklat. Jag räknar med att vinnaren är Solvallatränad men de är som sagt orutinerade och ska ut och resa långt. Inte helt lätt att räkna ut vem som är vassast för dagen opch jag plockar med några. Tipset helt klart ändå till Redéns 8 Moses som vann direkt i sin debut senast. Sprang och småvinglade lite orutinerat i spets men gick undan på klart bra sätt. Nu lär det inte bli spets och därmed en annan sorts uppgift. Kan dock mycket väl vara bäst här. Nu med Örjan.

6 Cobbys Heavensent vann även han sin debut från spets senast och han har spetsläge på nytt. Värdefullt med ledningen på Visby med sitt korta upplopp och tidigt bud. Vann på Visby senast med övernattning så det bör fungera fint.

Nästa spetsvinnare från senast heter 2 Arras Cando. Gör ett småtrögt intryck men gick undan fint senast. Spår två är inte bra men vid felfri avgång kan Båth-hästen vinna igen.

3 Mellby Gin gör inget glänsande intryck men hon hängde med hyggligt på rätt bra tid senast. Fint läge och streckas.

Tänkbar är sedan även 11 Happy Romeo som vann senast men nu står illa till. Barfota fram ikväll och det bör vara ett plus. Borde dock få tufft att exempelvis plocka tillägg på sin stallkamrat då Sjöström bedömer hästarna som ungefär lika bra så Happy Romeo får bli reserv.

Loppanalys V86-4:

Ranking: A: 2 B: 7-3-5-4-6 C: 1

Spetsanalys: Love Matters bör komma till spets om Örjan vill. Francais du Gull är snabb utifrån.

Loppanalys: Gotlandslöpningen och favoriten 2 Love Matters har toppchans och vi spikar. Senast såg han fin ut som fyra. Det var bakom Readly Express, Diamanten och Trendy O.K. Fick då göra jobbet själv i tredjespår i det tuffa tempot under slutdelet av loppet och höll spänsten upp på mycket bra sätt och såg inte ens fullt plågad ut. Helt annan och betylidgt enklare uppgift här och det bör sluta med seger. Får spets om Örjan vill ha det upplägget men annars är det toppchans från annan position. Det här ska Örjan med häst lösa och även om Love Matters blir väldigt stor favorit så blir det spik.

7 Antonio Tabac har visat toppform i ny regi och 3 Order to Fly hade sparat senast. De får bli reserver.

Loppanalys V86-5:

Ranking: A: 2 B: 11-15-1-10-13-14-8-3-4-9-6 C: 7-5-12

Spetsanalys: Henning Lixarve trummade iväg bra från springspår senast och han har tävlat bra från spets. Wiman lär vara intresserad av tät. Unit Brodde brukar öppna snabbt även från snäva spår och kan bli svår att fånga upp. I så fall kan Grammofon få överta. Denne har bara startat med voltstart en gång i Sverige och hade då spår tre. Var lite orolig i startmomentet men gick iväg. Jag tror Örjan lotsar iväg honom utan snedsteg. Sjöström är också spetssugen med Kyrkebys Rut och han vill hålla ett rätt hårt tempo i tät.

Loppanalys: Ett stayerlopp. 2 Grammofon är en BVG-häst (bra varje gång) och sådana gillas. För fyra starter sedan var han klart bra som tvåa bakom Cargo Door. Därefter blev han fast med sparat och näst senast avslutade han starkt men rätt senast. Senast kom den välförtjänta segern och då Ivanov kastade loss över sista bortre långsidan så bet det rejält. Hästen såg jättefin och vann i ohotad stil via 11-tempo sista 800 m. Grammofon är en frän avslutare i toppform och här har Ivanov hiyyat en mycket lämplig uppgift. Dessutom med Örjan denna gång. Jag räknar med felfri avgång och sedan en fin position. Möjligt att Örjan kan köra åt sig ledningen tidigt för att sedan grilla konkurrenterna. Jag spikar då det bör vara mycket svårt att jaga in tillägg på den här pållen.

Det finns bra motstånd och Lennartssons 11 Young da Vici höll bra i V75 näst senast. 15 Elliot Coger är rejäl men har många att runda och 1 Henning Lixarve vann på bra sätt från ledningen senast.

Loppanalys V86-6:

Ranking: A: 1-12-6-7 B: 5-8-11-13-14-3-15 C: 10-9-4-2

Spetsanalys: Mellby Goddess har haft framspår bakom bilen en gång tidigare och då blev det tidig galopp så det kan strula från innerspåret. Young Billion är rätt snabb men står placerad långt ut. Mr Bashful har spetsat med framspår bil tidigare och läget är bra och Kim är alert. Även Jaguar Tooma man vara snabb om travet stämmer någorlunda. Lite oviss spetsstrid men visst kan det bli Mr Bashful.

Loppanalys: Rätt så öppet lopp detta. 1 Mellby Goddess sköt till rätt bra sista biten senast och bör duga fint här utan strul. Lite ovisst var Reijo-hästen hamnar från start.

12 Maverick Dream var fin vid segern från spets näst senast och streckas tidigt även om spår tolv med spårtrappa är tufft. Duktig kusk i Oskar.

En luring jag rankar tidigt är 6 Jaguar Tooma. Ivanovs häst kan rätt mycket men har väldigt svårt att få travet att flyta.

7 Young Billion har löpt bra och är ett givet bud trots spår långt ut.

5 Mr Bashful har vunnit från spets tidigare och kan spetsa även här. Från ett vettigt läge med Kim.

8 Hessel B.Rapida har löpt bra. Hästen vann trots galopp näst senast.

Jag streckar också 11 Jaguar Zon och 13 Chiptime. Med Örjan och med Kaj och båda har löpt hyggligt.

Loppanalys V86-7:

Ranking: A: 4 B: 14-8-10-7-12-5-9-1-3-11 C: 2-13

Spetsanalys: Bara fyra hästar som står start och är spetsaktuella. Mest angelägen bör man vara med Supreme Face och hon är också ganska rapp i benen. Rapp är även Ohlsson och han vill till tät. Bra chans att han lyckas.

Loppanalys: 4 Supreme Face har en fin uppgift och jag räknar med spets. Hon har löpt bra och vann sitt lopp från spets. Ledningen på snabb Visbybana är hårdvaluta och hon blir svår att fånga in från spets. Är aktuell som spik men jag nöjer mig med utgång på det orutinerade stoet som ska ut på lite längre resa.

14 Baroness Ima satt fast med en hel del sparat senast och såg laddad ut. Står illa till men är härdad och hennes speed bör bita bra över en långsida här. Kan runda allt och alla.

8 Chapter N. Deo är en av många Redén-hästar med chans denna kväll och är tidig.

10 Helios di Quattro kan en del men visar ingen superform. Får ett streck. Streckar också 7 Royal Navy Neo som inte alls är så pjåkig.

Loppanalys V86-8:

Ranking: A: 9-2-6 B: 5-7-11-10-3-4-8-1

Spetsanalys: Farmer Jack och Super Grabben öppnar båda bra och respektive kusk lär vara väldigt spetssugen. Farmer Jack har bättre läge.

Loppanalys: Bästa formintrycket i avslutningen har 9 Fortune Teller visat och hon får tipset trots bakspåret. Det kan nog lätt bli bra fart på detta lopp och det gynnar Sjöströms häst kraftigt. Hon har en bra startrygg och hon har vunnit V75 bakifrån tidigare. Hon var riktigt läcker senast.

Den som spetsar av 2 Farmer Jack och 6 Super Grabben blir segerfalrlig. Båda är i fin form och trivs i spets. Farmer Jack avslutade bra senast och Super Grabben vann från spets.

5 Evazan Am är rejäl av sig och är också tidig i ett lopp som detta. 7 Dorinda kan avsluta bra och kör flera övriga för tufft så gynnar det Örjan med häst som smyger. Jag plockar även med starke 11 Fonda Boko.

Tipsredaktör: Ulf Nilsson