Den outtröttlige kämpen Odin Tabac slog till igen. Jörgen Westholms pigge femtonåring var överlägsen från spets i Hjördis lopp när kallbloden intog Solvalla.

100 000 kronor stod på spel när kallbloden fick plats på Solvalla, pengar som gick till den evigt unge Odin Tabac som nu inne på sin sista tävlingssäsong tog årets första seger. Tränaren Jörgen Westholm satt i sulkyn – och hela loppet i spets.

Odin Tabac blixtrade till ledningen direkt i starten och kom alltså att anföra hela vägen. Favorit var Smedheim Solan som smög sig fram utvändigt och tog upp jakten. Men det var ”gamlingens” kväll; efter 1.19-tempo sista halvvarvet stack Odin Tabac enkelt undan. Segergesten kunde göras i god tid före mål. 1.22,7a/2140 visade klockorna.

– En sådan här kuse, det är svårt beskriva honom med ord. Han har varit helt sjövild i stallet, man kan tro det varit en treåring, han skulle bara vinna i dag och det gjorde han. Då får man vara stolt som tränare, sa Jörgen Westholm till Vinnare V64.

*Första fullträffen för året fick även Indoor Voices. Roger Walmanns sjuåring fick en välförtjänt seger i stoeliten som innehöll ett starkt startfält. Återkommande Southwind Feji spetsade, men släppte efter 700 till favoriten Anna Mix. Denna stod dock handfallen när Örjan Kihlström lät Indoor Voices spela ut sin speed över upploppet. 1.12,1a full väg var vinnartiden.

*Apropå första segern, i Flight Dynamics fall den första i karriären, den kom i Rikitikitavis lopp för de treåriga hingstarna och valackerna. Stefan Melanders Scarlet Knight-son som senast var tvåa i E3-finalen tog kort före mål ned ledande Devil Sound trots en resa i dödens och vann på 1.13,6a/2140. Per Lennartsson i segersulkyn.

*Mer segervan är A Sweet Dance. Det treåriga stoet tog sjunde raka när hon vann Coccinelles lopp i helt ohotad stil efter att för Johnny Takter tidigt övertagit täten. 1.14,5a/2140 efter 1.10 sista 500 noterade Helena Burmans synnerligen lovande talang. (Foton: ALN).