V64 Solvalla 10 juli

Omgången: Solvalla kör fina lopp även denna tisdag, även om det inte är samma kanoner som förra veckan. Man har rejäl Jackpot med nästan 2 miljoner extra i potten, men väl få hästar i loppen för att vara stekhett trots allt.

Spikarna: 10 Mindyourvalue W.F. (V64-1) tror jag krossar dem med endast sju motståndare. 4 Symphionic Ida (V64-6) är spetsdraget, jag chansspikar som andrahandare.

V6-förslaget är på 1764 kronor (V6).

10 Mindyourvalue W.F. (2-5)
2-5-3-9-1-6-11 (4-7)
3-4-7-2-1-5 (1-3)
6-5-7-8-3-1 (4-2)
5-3-1-4-8-9-7 (6-2)
4 Symphonic Ida (5-1)

1x7x6x6x7x1 = 1764 kr
DD-förslaget på 1000 kronor:

5,1 – 4 x 400 kr
3 – 4 x 200

V64-1

A: 10 B: 2-5-7-8-9 C: 3-6

Spetsstrid: Enzo Boko blev struken, men det var ändå favorit på Thebigred As till spets i andravågen. Nu bra chans att sticka till tät direkt, viss chans att Toutre kan hålla emot.

Loppanalys: 10 Mindyourvalue W.F. vann fem raka lopp på Vincennes i vintras och sprang in hiskeligt mycket pengar och var ruskigt bra helt enkelt. I fem första starterna sedan hemkomst blev ingen seger, men senast vann han lopp över drygt fyra varv. Det var lite av kattens lek med råttan då Sören Lennartsson försökte dra musten ur dem i spets med Ecco Hornline, för sista 700 fanns bara en häst på banan då Mindyourvalue stack undan enkelt. Han står med 40 meters tillägg och det är aldrig enkelt med snabba banor, men visst bör han greja det inte minst efter två strykningar på start och då det låter lågt på motbudet. Han kan nog köras till mitt i loppet och vara bäst, jag spikar även om jag var inne på gardering från början.

5 Bålsta Palema var urtappar näst senast och bra senast, det inte minst då det visade sig att han var sjuk och fick medicin efteråt! Han har segrat 2/6 över lång distans och att han slipper vara med i vild startrusning bör vara positivt. Han går från bike och blinkers till vanlig vagn och norsk och det verkar vara lågt med formen då han ska få loppet innan större uppgifter och körs inte så offensivt kanske?

Som tvåa lägger jag istället 2 Toutre som borde leda loppet länge.

V64-2

A: 2-5-3 B: 9-1-6-11 C: 4-7-10-12

Spetsstrid: All For One och Shadow är de som visat mest och varit klart snabba, jag tror den förste kan hålla ut.

Loppanalys: 2 All For One är intressant då det är bra utveckling i honom. Senast gick han bra hela vägen in bakom en bra ledarduo och var i alla fall klart trea. Han sprang 14 då full väg och det kan vara läge att testa från ledningen nu. Senast släppte man till Hugo Gustivar Boko. Kan bli första segern i fjärde starten!

5 Kent’s Laddie visar rätt inställning och det är en typisk Love You-typ som är lite sen i utvecklingen men det finns mycket i honom. Han avgjorde snyggt från dödens senast men han har bara gjort tre starter och jag garderar som favorit. Dessutom ensam treåring mot äldre. Men visst tror jag att han är bästa hästen.

Jag håller upp 3 Shadow i A-gruppen, han har tagit sina tre vinster från ledningen och utmanar tufft om den positionen tror jag. Han har chans både från spets eller om man backar ner i ledarryggen.

V64-3
A: 3-4-7 B: 2-1-5 C: 1

Spetsstrid: Southwind Feji tror jag kan släppa till Firewire efter vila.

Loppanalys: Elitston gör upp med 7 Anna Mix i spetsen. Hon gick starkt i Östersund då hon kom loss sent och det var bra tryck in i mål. Hon skulle ut i montélopp på Åby, men ville inte vara med och fick strykas för oreglerighet. Hon ska vara nära toppformen och kan vara för bra för dessa ston och mata ner dem från dödens. Då hon vann i Örebro i stoeliten kunde hon forcera till tät efter 500 meter redan, inte troligt med det upplägget nu.

1 Southwind Fiji var vinterns häst, men stötte på patrull i senaste loppen och var sig inte lik – även om hon mötte hästar av annan ras än vanliga stolopp under vintern. Hon har fått mycket tid på sig och gått tuffare banjobb, men är svårbedömd och blir överspelad tror jag.

Min vinnare är 3 Firewire som utvecklats enormt och slog bra märrar i Oslo senast. Hon kan nog köras till ledningen tror jag då man bör vilja bygga upp Feji mentalt. 4 Evin Boko var mycket fin i comebacken näst senast då hon städade av dem med 11 sista 800 metrarna, och senast var det inte bara hon som inte gillade underlaget som var under all kritik.

V64-4

A: 6-5-7 B: 8-3-1 C: 4-2

Spetsstrid: Favoritspelarna vill att Smedheim Solan ska hålla ut Odin Tabac men det är inte alls givet, vi hoppas på det omvända.

Loppanalys: 5 Smedheim Solan är omgångens största favorit spelad till 62% nu då jag skriver analyserna, och det är magstarkt. Han var visserligen riktigt tapper i dödens på Lome Brage senast, hade bara den och Månprinsen före i mål. Men han gick i botten och frågan är hur han har tagit den urblåsaren? Kommer han till ledningen är det troligt att han vinner, men det är inte givet.

6 Odin Tabac är snabbare, och kanske kan han ta en ren längd trots att de står sida vid sida. Han har inte varit i toppform, men hans tid brukar vara nu och en tid framöver och jag tror att hans kurva är rätt nu. Han gick bra upplopp bakom favoriten senast och kommer han förbi från start, vilket finns chans till så är det ingen skrattmatch för Perssons häst.

Jag lyxstreckar 7 Smedsbo Fasen som gjort grymt bra lopp då Björn kört och han hade lekstuga på Vincennes exempelvis. Till 4% vill jag inte spricka på honom, även om det är ett långskott.

V64-5

A: 5-3 B: 1-4-8-9-7 C: 6-2

Spetsstrid: Jaguar Dream höll upp då han hade innerspår och är snabb, spetsat 3/5 med bil. Jag tror ändå att Devil Sound är snabbare, det är bra gjort att hålla ut Filur Sisu som han gjorde och jag tror han tar ledningen.

Loppanalys: Mycket fint treåringslopp dör 4 Flight Dynamics blir favorit efter hans andraplats i E3 förra lördagen. Då var han den som spurtade bäst bakom överlägsna Attraversiamo. Nu är det bakskor på, vi får se om det blir bike som på sistone, men han känns inte alls klar mot lika bra hästar som han är.

Jag går mest på 5 Devil Sound på DD, han är bra! Svarade spets mot Attraversiamo senaste starten och höll mycket bra som tvåa, bättre än de som var utklassade av denne i E3. Han blev tyvärr sjuk efter det, som var ett Margareta-lopp, och stod över E3. Nu verkar han träna bra och jag tror att han kan vinna detta från ledningen.

3 Alone är väl glömd trots att han är tränarkörd. Han är kapabel och var mycket fin vid segern, men hoppade senast som storfavorit i Margareta-lopp. 6% är kul att testa, och jag spelar DD. 1 Jaguar Dream är spetshotet och han är bra. Slog bra hästar vid seger och jag spelar DD med honom också.

8 Forfantone Am är en auktionsdyring som är knepig, men visst kan han springa då det driver fint för honom och sköter han sig kan han vinna.

V64-6:

A: 4 B: 5-1-9-10-8-12-11 C: 2-3-7-6

Spetsstrid: Digital Music är snabb och spetsade enkelt från samma läge senast, men hon har 0/4 från spets och även om hon varit ganska nära borde det bli släpp nu. Det var 1600 meter senast och gick inte ändå, och nu tror jag att Symphonic Ida kan pressa sig till ledningen, trots att det är Daniel Olsson på Music.

Loppanalys: 5 Lady Rubinstein är favorit, men hon borde ha vunnit senast då hon såg så stark ut men kunde inte svara till slut. Hon kanske är en sitta-fast-häst då hon gjorde det näst senast och såg kanske bättre ut än det var då? Risk att få göra jobbet nu och jag har bättre drag.

Nu måste det kunna vara dags för 4 Symphonic Ida som såg summor bättre ut i bike och barfota senast och slog av 1 Digital Music men blev nedspeedad. Nu verkar det bli bike på nytt och kanske även barfota och då det är 2140 meter istället för 1640 meter som det var senast, ja då bör hon kunna överta av Digital Music. Blir det så, då tror jag det är över för hon var klart bra vid spetsseger tidigare och jag tar chansen och spikar på rubbet! Alltid lite jobbigt att ha Daniel Olsson på spetshästen, han kör gärna i spets även med en gammal fåtölj om han får chansen, men han bör sansa sig med lite spelad häst…

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson