Efter sin imponerande seger under Elitlopps-helgen var Double Exposure tillbaka på banan och det slutade med nytt besök i vinnarcirkeln. Amerikanskan gick inte att passera från spets.

Daniel Redén-tränade Double Exposure övertygade stort då hon vann Lady Snärts lopp senast. Då gjorde hon jobbet i dödens, men på Halmstadtravet var det modellen spets och slut som gällde.

Det var ett starkt gäng femåriga ston som drabbade samman men motståndet hade ingen chans att lugga Double Exposure på spets. För Örjan Kihlström brakade hon direkt till täten, blev förvisso lite het på kuppen men kunde ändå hålla den fina stilen hela vägen hem.

Bugatti Brick kom hastigt fram utvändigt mot sista kurvan och Ultra Bright gick en förträfflig spurt i spåren efter att ha sent letat sig ut från ett invändigt läge, men mot segrarinnan var man maktlös. 1.11,9a över 2140 meter noterade vinnaren som belönades med 125 000 kronor.

*****

*Lennart Forsgren visade att takterna finns kvar. Segern i ”Upp till bevis” var en delikatess. Med Peter Untersteiner-tränade Star Costashorta small han till ledningen och fick dämpa. Stefan Hultman klev fram i dödens med Can Lane, men när dennes krafter sinade in på upploppet, ja då stack ”Kusken”.

Star Costashorta stegade undan lätt och vann utan problem på 1.14,7a/2140 meter före Cabades och Carl-Otto Göransson som avslutade snabbt från ryggen, och Hierro Boko körd av Lars I Nilsson.

*Steen Juul har en riktigt gedigen travare i seger-maskinen Bandit Brick. Ännu en seger kunde räknas in i finalen av Summer Meeting. Tempot var högt uppdrivet och när Juul lämnade tredje utvändigt svepte han fram över sista bortre och hade avgjort redan i sista kurvan. Mycket fin insats på 1.12,2a full väg.

*Stayerloppet blev en enkel uppgift för Timo Nurmos Volocity de Vie, med Jorma Kontio i vagnen. Valacken kom tidigt till ledningen, fick snart starke Sir Q.C. utvändigt om sig, men denne stod utan chans när ledaren stack ur sista sväng. Intrycket på Volocity de Vie var riktigt fin då han fastställde segertiden till 1.14,9/3140.

*Mycket rejäl vinnare i försöket av Diamantstoet, signerad Johan Untersteiner. Ambon Degato kastade loss, rundade fältet och tog dödens med varvet kvar. Mitt i sista sväng övertog fyraåringen spetsen och kunde vinna säkert på 1.13,6a över 2140 meter.

*Spets och slut handlade det om i Amatörernas Elitsprinter. Mikael Pilenberg sände Global Takeover direkt till spets i en snabb öppning och efter ett ryck ur sista sväng var ekipaget omöjligt att fånga in. 1.11,7a på 1640 visade klockan i mål, tränar det gör Lars I Nilsson. (Foton: ALN).

Läs även: Sprintermästaren till Perfect Spirit