Jimmy Takter anlitade Brian Sears på Meadowlands till helgen, men nu förbjuds toppkusken att köra av banans ledning.

På lördag körs försök till storloppet Meadowlands Pace där Jimmy Takter hade för avsikt att låta Brian Sears sitta upp bakom Thinkbig Dreambig. Så blir det dock inte – Meadowlands har låtit stänga av storkusken från att tävla på banan. Det skriver harnesslink.com.

Anledningen är att Sears i förra veckan deltagit i ett lopp på Meadowlands för att sedan i stället tävla vidare på grannbanan Yonkers Raceway. Något som uppenbarligen inte Meadowlands med chefen Jeff Gural i spetsen gillade. Som ägare av Meadowlands Pace har banan rätten att avgöra vem som kan delta i loppet.

– Jag är trött på det här onödiga dramat som jag tvingas ta i tu med. Jag hoppas att det här inte gäller andra lopp, jag börjar bli trött på dumheterna, säger Brian Sears till harnesslink.com.

Det här är andra gången som Meadowlands och Gural stänger av Brian Sears av en liknande anledning. Förra gången, för fyra år sedan, hävde banan avstängningen.

– Efter att ha hört båda parter, är det uppenbart att det här är personligt. Vi motsätter oss starkt banans beslut och arbetar för en lösning, säger Mark Ford som är ordförande i Standardbred Breeders and Owners Association of New Jersey, i ett officiellt uttalande. (Foto: ALN).