På fjäderlätta hovar och efter en kvick avslutning stack Diamanten undan till en enkel seger i Nu Pagadis lopp på Solvalla.

Efter den fina spurten som tvåa efter Readly Express i Jämt-lands Stora Pris senast väntade en något lättare uppgift för Diamanten när han på tisdagen intog Solvalla och Nu Pagadis lopp mot blott fyra femåringar.

Erik Adielsson körde Diamanten direkt till täten och kunde därifrån dirigera efter behag. Efter 16,4 på det första varvet, gick det avsevärt raskare på det andra. Ohotad tre längder före Milligan’s School gick han i mål på 1.13,0a över 2140 med en 08,4-avslutning sista halvvarvet.

En behaglig seger som förstås gladde både tränaren Stig H Johansson och delägaren Peter Forsberg som var på plats på Solvalla. Diamanten lär ta sikte mot Jubileumspokalen i augusti, men närmast väntar sannolikt en utflykt till Norge och Ulf Thoresen Grand International den 8 juli. (Foto: ALN).