Jubileumspokalskvällen på Solvalla blir som alltid en veritabel höjdare. Till i år adderas också en något udda proposition – ett lopp enbart för fuxar.

Jubileumspokalen avgörs på Solvalla den 14 augusti och förutom själva huvudloppet för de främsta femåriga travarna, innehåller kvällen förstås en hel del andra guldkorn.

Till i år kommer Solvalla dessutom förgylla kvällen med ett alldeles speciellt race. Med titeln ”Kvällens sista dans – Foxtrot” har man skapat ett lopp som enbart är öppet för fuxar. 40 000 kronor går till vinnaren i det här inbjudningsloppet som ska avsluta tävlingarna.

– När Jubileumspokalen har varit och solen lyser röd över sista kurvan kommer femton fuxar komma defilerande, ledda av vår kära fux här på travskolan, berättar sportchefen Anders Malmrot för sulkysport.se.

Vinnaren av Jubileumspokalen erhåller en miljon kronor, liksom tidigare, men i några av de andra loppen har förstaprisen höjts. Dit räknas bland annat Sto-EM som i år betalar 900 000 kronor till vinnaren och Big Noon-Pokalen som ökar på till 300 000 kronor. (Foto: ALN).