Grand Slam 75, Eskilstuna 17 juni 

Omgången: Mycket fina tävlingar på min hemmabana Sundbyholm utanför Eskilstuna. Fem E3-uttagningar på kupongen och de tre främsta i varje lopp går vidare till finalen. Spelmässigt är det på förhand kanske inte lika hett utan det ser aningen favoritbetonat ut. Jag gör dock ett försök och använder mig av två spikar samt krav på att minst en utgångshäst måste vinna. Grand Slam är ändå ett bra spel och det krävs inte mycket för att utdelningen ska sticka iväg.

Spikarna
6 Zara Kronos (GS75-2) läcker märr hos Joakim Lövgren och jag tror på ledning runt om för ekipaget.
2 Hitman River (GS75-5) obesegrad efter fyra starter och intrycket senast var fint. Ingen fördel att han är nedstruken till innerspår men med bara sju hästar i fältet bör det lösa sig för Lugauer även om man skulle missa tät.

Utgångshästarna
5 Attraversiamo (GS75-3) har varit riktigt bra i årets båda starter. Har normalt en toppchans men det rensar bra bakom och jag nöjer mig med utgång.
5 Woolies (GS75-7) höll starkt utvändigt ledaren senast som tvåa bakom en bra häst. Känns som bästa hästen och blir hon inte hängande i spåren bör det vara en vettig vinstchans.

 

GS75-systemet (skrivs på två kuponger och minst 1 A-häst måste vinna för chans till sju rätt):
GS75-1: 5,7,8 (1-9)
Gs75-2: 6 Zara Kronos  (10-11)
Gs75-3: A: 5. B: 1,3,6,7,8,9  (2-10)
Gs75-4: 2,7,11 (6-1)
Gs75-5: 2 Hitman River (9-6)
Gs75-6: Alla 11 startande (4-7)
GS75-7: A: 5. B: 1,2,3,4,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15 (5-3)

3x1x7x3x1x11x1= 693rader
3x1x1x3x1x11x14= 1386 rader

Totalt 2079 rader/kronor 

DD-spelet
2,7-5 x 500 kronor

Totalt: 1000 kronor 

Loppanalyser 

GS75-1: 

Ranking: A: 8. B: 5-7. B/C: 1-9-4-2-10-3. C: 6.

Spetsanalys: 5 Cool Keeper är väldigt rask bakom bilen och är min klara spetsfavorit.

Loppanalys: Ett snabblopp över kort distans och tipset utan tvekan till 8 Caid Griff som gjorde det bra både i försök och final av Sweden Cup senast. Enklare motstånd nu men läget är desto sämre. Hittar Örjan bara ner i banan är det en bra chans och tänkbar spik/utgång men jag streckar även mina två B-hästar

5 Cool Keeper är spetsfavorit och även han var ute i Sweden Cup senast men missade finalen precis. Från tät ska Witasps åttaåring slås även om han inte är lika bra som för ett par år sedan.

Slutligen måste jag betala för 7 Mind Your Face som jag gillar. Förutsättningarna med kort distans och spår ut är såklart inte bra men valacken har ändå lopp i kroppen nu och till 1 % vill jag absolut inte spricka på honom.

Nämner även 1 I Love Paris som gjorde bort sig direkt senast på Bjerke och hoppade även gången före. Tveksam form på henne gör att jag står över även om hon i normal författning räcker långt här.

 

GS75-2:  

Ranking: A: 6. B: 10-11-2-9-5. B/C: 3-1. C: 8-4-7.

Spetsanalys: 1 Felicity Sisu kan öppna men jag tror inte att hon kan/vill svara 6 Zara Kronos som öppnade snabbt näst senast. Givetvis är ”ryskan” 5 Luce Axe svårbedömd och hon skulle eventuellt kunna vara med i spetsjakten.

Loppanalys: E3-uttagning för stona och här kommer min ena spik i omgången i 6 Zara Kronos. Hon såg kanske inte som allra bäst ut senast men vann trots allt från dödens och var klart bra. Gången före fick hon ge sig från tät mot kulltoppen A Sweet Dance, I´m Sailing och kapabla Ajabaja.  Dessförinnan flög hon fram som tvåa bakom Felicity Shagwell och det känns som att Lövgrens märr också tillhör de bästa i kullen. Zara Kronos öppnade bra på Åby och jag tror att ekipaget leder hela vägen. Spik!

Bakom vill jag nämna 10 Flash Am som inledde med två imponerande spetssegrar. Senast fick hon anfalla bakifrån och då kom också förstå förlusten även om hon inte var dålig. Läget är ändå ingen fördel och jag tror inte att hon slår min vinnare utvändigt även om den här hästen också är riktigt bra.

11 Zenita Kronos är också given vid gardering. Näst senast utmanade hon Zara Kronos över upploppet och senast gick hon godkänt som fyra i Guldstoet. Vid klaff spurtar hon förbi många över upploppet.

2 Activated blir mycket spelad och hon var tvåa i Guldstoet senast. Hon fick dock en fin resa och det gick långsamt till slut så den insatsen ska inte övervärderas. Kan vinna men jag tycker att hon måste höja sig ett snäpp till då.

 

GS75-3: 

Ranking: A: 5. B: 3-8-7-1-9-6. B/C: 2-10-4.

Spetsanalys: 3 Wisdom Teacher är kvick men tveksamt att man vill köra i tät mot det här motståndet. 5 Attraversiamo kan säkert få överta om han kan svara ut 8 Smokin Joe som troligtvis kommer att laddas.

Loppanalys: Hingstar/Valacker och omgångens största favorit hittar vi i 5 Attraversiamo. Han har imponerat rejält i årets två starter och är han lika bra igen vinner han säkert. Senast avslutade han under 12 sista rundan från dödens vid enkel seger. Spelprocenten är dock alldeles för hög för att jag skulle vilja spika rätt ut så jag nöjer mig med utgång och spik på ena lappen.

Bakom betalar jag för B-hästarna och 3 Wisdom Teacher tycker jag imponerat så smått vid två raka. Bra utgångsläge och från spets eller med lucka till slut kanske han kan överraska.

8 Smokin Joe var tidigt en snackhäst men han har inte riktigt levererat på sistone. Skulle Adrian lyckas ta sig till tät blir det nog ändå inte alldeles enkelt för favoriten att ta sig förbi.

7 Concrete Dee är orutinerad men gick riktigt bra en bit bakom italienska kanonen Zidane Grif senast. 1 Crasch Axe är en fin typ och får dessutom Örjan upp i vagnen, kan gå från ett fint utgångsläge. Streck även för 9 Funky som hade allt sparat senast samt 6 Golden News som sist plockade ner en bra häst utvändigt.

 

GS75-4:  

Ranking: A: 11. B: 2-7. B/C: 6-1-9-4-5-8. C: 3-10.

Spetsanalys: 7 Global Wishmeluck är nog snabbast men spår långt ut är inte optimalt. Knapp spetsfavorit ändå, annars kanske 2 Daze kan hitta dit.

Loppanalys: Stona igen och motiverad favorit trots sämsta utgångsläget blir 11 Aleppo Pine. Walmanns fina märr inledde med två imponerande segrar och följde därefter upp med att spurta vasst mellan hästar i ett Margaretha-lopp. Senast körde Haugstad till tät ut på slutrundan och segern blev säker till slut. Bra chans utan strul men som klar favorit från bakspår med Haugstad provar jag att gardera.

2 Daze hamnade i dödens senast under i Elitloppshelgen och höll farten fullt godkänt från dödens. Bättre utgångsläge nu och ett tidigt bud.

7 Global Wishmeluck tycker jag var duktig senast så hon enkelt gick undan för Flash Am. Spår lite långt ut nu men mot starttröga konkurrenter kan Djuse säkert hitta till tät igen och då ska ekipaget slås. Tre streck totalt.

 

GS75-5:  

Ranking: A: 2. B: 9-6. B/C: 7-8-3. C: 5.

Spetsanalys: 2 Hitman River öppnade bra senast och kan säkert hålla upp tät. Lär nog köras dit i ett andraskede om man inte lyckas direkt.

Loppanalys: Tyvärr två hästar strukna och bara sju kvar i den här uttagningen. Klar favorit blir 2 Hitman River och jag tycker att inget talar emot honom. Obesegrad efter fyra starter och Lugauers pålle har imponerat vid samtliga segrar. Senast var inget undantag då han förvisso fick bestämma i tät men intrycket sista 100 när han sprintade undan var läckert. Innerspåret skulle väl möjligtvis kunna ställa till det men normalt leder Hitman River detta runt om. Jag hittar heller inget riktigt bra motbud utan jag spikar.

Vill man ändå gardera tycker jag att 9 Ad Hoc är värst emot. Han avgjorde enkelt den tunga vägen senast via underkant 11 sista 800. Jepson är dessutom i toppform. Vill även nämna 6 That´s Art som var dålig senast men det känns som en rejäl häst i grunden.

 

GS75-6:  

Ranking: A: 4-7. B: 3-5-2-10-6-11-1. B/C: 8-9.

Spetsanalys: 4 Happy Confess är snabbast men hon har gjort bort sig från start på slutet och kanske inte laddas? Då tror jag 2 Staro Miami körs till tät efter en bit.

Loppanalys: En mycket öppen stouttagning där 2 Staro Miami blir favorit. Hon var dock bara dålig senast trots rekordsänkning vilket gör att jag lägger ner henne i ranken. Hon måste visa bättring innan jag köper henne som favorit.

Tipset istället till skrällen 4 Happy Confess som gick riktigt bra efter startbrasa näst senast. Hon galopperade från start igen senast vilket såklart är lite oroväckande. Skulle hon dock sköta sig öppnar hon snabbt och då blir jag inte förvånad om Lindblom spårar hela vägen till 6-7 %

I A-gruppen platsar även 7 Twyla Face och jag spelar med dessa på DD-spelet. Twyla Face vann ett billigt lopp på Fornaboda senast men intrycket var desto bättre. Gången före galopperade hon in i slutsvängen som gott gåendes och Muscle Hill-dottern verkar riktigt kapabel.

På GS-systemet streckar jag alla hästar. 3 Global Well Off är inte så tokig, senast gick hon bra till slut. 5 Follow Me Sisu gick starkt som tvåa bakom den ”gula italienaren” senast. Hade varit struken inför det och är säkert ännu bättre nu. 10 No Matter var också tvåa bakom en annan ”gul häst” senast och gjorde det bra. Även hon är säkert förbättrad med loppet i kroppen. 6 Inside The Dream gick positivt bakom Aria senast och får Örjan upp nu. 11 Thankful är lite intressant men hon är svår att sätta in. Första körspö och Björn Goop i vagnen är dock spännande. 1 Tourzo tappade lite till slut på bra hästar senast. Läge för fint smyglopp igen och med klaff kan det gå. Streck även för B/C-hästarna som dock behöver en hel del tur för att vinna.

 

GS75-7:  

Ranking: A: 5. B: 3-8-12-2-10-9-14-1-11. B/C: 4-7-6-15-13.

Spetsanalys: 4 Wunder Dream tar nog hand om spets initialt men gissar att man vill släppa. Först fram av 5 Woolies och 8 Mellby Euphoria får nog överta, fördel den sistnämnda.

Loppanalys: Ett Diamantstoet-försök avslutar och givna tipset till 5 Woolies som jag också använder som utgångshäst. Senast gick Woolies starkt utvändigt om finskan Boadicea under Elitloppshelgen och var inte långt borta från segern. Gången innan fick fyraåringen ett omöjligt lopp men fullföljde starkt som femma. Akilleshälen är startsnabbheten men hon borde kunna öppna lite bättre än visat och skulle Örjan komma före Mellby Euphoria från start är mycket vunnit. Bra chans oavsett position och utgångshäst samt spik på Dagens Dubbel.

Bakom streckar jag samtliga på gaddlappen. Vill varna för 3 Scarlet o´Cara som inte alls är tokig men som är helt bortglömd den här gången. 8 Mellby Euphoria blir hårt betrodd och räknas tidigt trots läget.

Vill även nämna 12 Leka som är riktigt fin och som skulle kunna överraska till 1 % om det stämmer till.

 

Tipsredaktör: Mathias Blomquist