Folkfest i midnattsolen och publiken fick se många starka prestationer. Roligast hade nog Stefan Melander och Catarina Lundström som kunde ta med tre pinnar söderöver.

Cargo Door fick inget lätt lopp i Klass-II men visade sig bara vara bäst. Vikarierande Peter Ingves pep till ledningen med Aperfectdream och Örjan Kihlström tvingades att syna dödens med Stefan Melanders travare.

Det kördes i jämnt 15-tempo de två första varven men i slutsvängen hade Gigant Neo-sonen kontroll på händelserna. Inte ens Milliondollarrhyme, som fått drömloppet, kunde utmana och segern blev till slut lätt på 1.14,1a/2640 meter.

Dice Man - Foto: ALN

Det var samma segerrecept för Stefan Melanders vinnare i Bronsdivisionen. Dice Man fick trava utvändigt ledaren i detta kortlopp men hade både mod och kraft att hålla övriga bakom sig.

Björn Goop kopplade segergreppet vid upploppets början och kunde sedan vinna före en vasst avslutande Mellby Dealer. Segertid 1.12,5a/1640 meter och 125 000 kronor i förstapris.

Givetvis ville inte Cattis vara sämre. För även Qahar Q.C. visade prov på sin fina styrka i en rivig Silverdivision.

Angle Of Attack drog planenligt till ledningen men Robert Berghs travare hade inte sin bästa dag och kastade in handduken tidigt. På sista bortre långsidan tog istället sjuåringen över efter att Ulf Ohlsson kört fram utvändigt ledaren i ett tidigt skede av loppet.

Qahar Q.C. - Foto: ALN

Den urstarke valacken var sedan slagen av Linus Boy halvvarvet från mål – trodde man. För detta utvecklade sig till ett rafflande upplopp där man väntade på att Örjan skulle måtta in Don’t Mind Me eller att Linus Boy skulle få sin välförtjänta viktoria.

Men Qahar Q.C. plockade både fram sina sista krafter samt vinnarskallen och kontrade till seger på 1.13,1a/2640 meter. 150 000 kronor i förstapris.

Det var mer dramatik för Svante Båth innan dagens största favorit Very Kronos startade än i själva loppet. Båth blev nämligen tvingad att fly undan en lös häst på stallbacken och blev påkörd av en hästtransport. Hans ben svullnade upp och det blev transport till sjukhuset för röntgen. Ännu mer sved det nog när Ready Cash-sonen galopperade efter 300 meter i Klass-I.

Mr Golden Quick - Foto: ALN

Istället tog Björn Goop kommandot med Digital Yankee och första 500 gick på 10,3. Per Lennartsson tog första initiativet med Young Da Vici, som sändes fram i dödens efter 700 meter och varvet klockades till 13,6. På sista bortre långsidan kom attacken från Mr Golden Quick och i slutsvängen var dessa tre ekipage jämnsides.

Lennartsson slog klorna i Goop, men där bakom hade Santtu Raitala spelat den här handen helt perfekt. Det blev till slut flera längder tillgodo i mål för Mr Golden Quick och tiden skrevs till 1.13,2a/2140 meter. Tränar gör Mika Haapakangas och 125 000 kronor i förstapris.

Per Lennartsson - Foto: ALN

Per Lennartsson kunde dock revanschera sig per omgående, när Fame Boko tog andra raka segern på svensk mark och stoet får många stjärnor i boken för den här segern. Trots tredjespår 1300 kvar och dödens på sista bortre kunde sexåringen med nöd och näppe kämpa ner Mellby Fashion på 1.13,4/2160 meter. På segerchecken stod det 125 000 kronor.

Omgångens kallblodsrace gick till Pave Faks och här fick vi se en ruggig insats. Ove A Lindqvist blev hängande till en början och ekipaget tvingades avancera fram i dödens. När Ove A sen tryckte plattan i mattan på sista bortre långsidan lämnade man hela fältet med 50 meter.

Ett försprång inga konkurrenter mäktade med att hämta in men tappra försök noterades för både Eldvin och Fender som dessutom galopperade i första kurvan. Norske John Mogset sköter träningen och segertiden skrevs till 1.24,4/2140 meter.