Omgången: Sommarfagra Lindesberg rattar kvällens V64-omgång. Tätkänning är värdefull på banan som har lite halvdant doserade kurvor och jag vill gärna ha en spik med tidig tätkänning. Det är svårt att plocka längder ute i spåren. Det var inte helt lätt att hitta singelstreck men till slut fastnade jag för en häst som jag tror tidigt är i ledningen. Vidare om Lindesberg kan nämnas att spåren mitt bakom bilen är de allra bästa. Vi spelar enbart för alla rätt och vi har även tre utgångshästar där minst en måste vinna.

Spiken:
1 Draft One (V64-4)

Låset:
1 Urban Kronos och 9 Builders Caviar (V64-5)

Utgångarna:
1 Dictionary & 6 Order by Heaven (V64-1) samt 6 Järvsö Jomar (V64-2)

DD-draget:
5 Unexpected (DD-2)

V64-förslag. Minst en a-häst måste vinna för chans till alla rätt. Spel enbart för sex rätt
V64-1: A: 1,6 B: 2,7,8,9,10 (res 4-5)
V64-2: A: 6 B: 1,5,7,8,9,10,12,13,15 (res 14-11)
V64-3: 1,4,6,7,10,11 (res 12-5)
V64-4: 1 Draft One (res 15-3)
V64-5: 1,9 (res 12-3)
V64-6: 4,5,6,8,9,10 (res 11-1)

2x9x6x1x2x6 = 1296 rader
7x1x6x1x2x6 = 504 rader

DD-förslag:
1,9 – 5 x 500 kr

Totalt: 1000 kr

 

Loppanalys V64-1:

Ranking: A: 6-1 B: 9-7-2-10-8 C: 4-5-3

Spetsanalys: Dictionary med Örjan bör kunna svara ut de övriga från sitt fina spår ett.

Loppanalys: Ett stayerlopp inleder och tipset till 6 Order by Heaven. Hon gjorde årsdebut senast efter nio månaders bortavaro och hon avslutade riktigt bra. Det såg fint ut och det bådar gott inför säsongen. Carlsons sto har tidigare visat fint kunnande och hon lär vara ännu vassare nu. Får han till styrningen så har hon en tung avslutning som bör kunna avgöra och jag spelar utgång.

Jag har även bra känsla för innerspårets 1 Dictionary som också får bli utgångshäst. Hon såg fin ut efter en resa i kön senast. Nu lär det inte bli någon köresa utan spets är det troliga. Örjan förstärker och hon kan mycket väl leda runt om. Två utgångshästar.

9 Quantanamera trivs som bäst då värmen kommer och hon har en rejäl avslutning. Tidig bakom mina två främsta bud.

Nurmos har laddat inför denna kväll och hans 7 Faye Bros streckas. Nurmos visar högform på stallet efter en något sämre period. 2 Crowd Pleaser är bra i grunden och har lopp i kroppen. Fin häst.

Streckar även 10 Ladyofthelake och 8 Thorn Bird på gardlappen.

 

Loppanalys V64-2:

Ranking: A: 6 B: 12-5-10-8-7-1-9-13-15 C: 14-11-2-3

Spetsanalys: Lille Micke är hygglig ut men inte mer. Kan spetsa men jag tror mer på Järvsö Jomar till spets. Han är något ojämnt snabb men öppnar bra vissa dagar. Spåret är bra även om det är trångt från springspår bortre långsidan Lindesberg. Oskar är duktig och jag tror på tidig spets.

Loppanalys: Här heter min idé 6 Järvsö Jomar som inte blir överdrivet hårt betrodd. Han har läge för tidig spets och är spännande. Han galopperade i V75 näst senast men svarade för en mycket bra upphämtning med sparat i mål och såg fin ut. Stod då samma start som vinnaren 12 Nordby Fröj och alltså tjugo meter bättre nu. Som blir ännu mer i meter om han når spets. Senast krigade han på bra vid seger och formen är fin. Nu ska han lättas i balansen dessutom och det är spännande. Ovan den långa distansen dock och det är lite bökigt att träffa helt rätt från springspåret 2600 meter Lindesberg och jag nöjer mig med utgång. Det är bra emot. En invändig strykning är nog bra för att öppna bra.

Jag gardar med  nio hästar. Favoriten 12 Nordby Fröj övertog ledningen och vann lätt i V75 senast. En mycket fin travare som alltså står sämre till nu.

5 Guli Rubin gick bra bakom Järvsö Jomar senast och var inte långt borta. 10 Rus Can är bra och har Björn upp. 8 Vollanfaks är kababel och duger bra felfri. Är dock strulig av sig. 7 Skaffer Adrian visade toppform senast och har Örjan upp.  1 Lill Micke har läget.

Jag spelar alltså utgång på Järvsö Jomar med nio bakom.

 

Loppanalys V64-3:

Ranking: A: 6-4-10 B: 1-7-11-12-5-3-2 C: 8-9

Spetsanalys: Enigma Sisu kan öppna bra. Ellipsis Am trivs i tät och har ett bra Lindesläge. Öppnar snabbt och kan nog spetsa. Lady Rubinstein är hygglig ut.

Loppanalys: Lärlingslopp och lite lurigt. Mest tror jag på 6 Lady Rubinstein. Ingen häst jag är så förtjust i men senast såg hon mycket laddad ut som fastlåst i mål. Två lopp i kroppen nu och stallformen är mycket bra hos Nurmos. Finns viss chans på spets men kan även bli hängande. Lövdal är inte alls oäven i vagnen men saknar seger i år och jag nöjer mig med att tippa etta.

4 Ellipsis Am galopperade i V75 senast. Kan nog spetsa här och trivs i tät. Bör duga fint. 10 True Vision har två segrar i följd men har också fått rena drömresorna. Har dock även vunnit lopp tidigare med tyngre resor och kan fälla allt. Är dock klar favorit och lite väl hårt spelad.

1 Enigma Sisu är väl sådär men kan öppna bra och har läge för en fin resa. 7 Fancy Nancy höll rätt bra efter halvtung resa senast och 11 Kirby Sånna är inte alls oäven. Vann lätt senast men det var från spets och nu blir det värre. Dessa streckas.

 

Loppanalys V64-4:

Ranking: A: 1 B: 15-3-13-11-14-8-12-9-2-10 C: 6-7

Spetsanalys: Bara tre hästar på startvolten. Draft One är hygglig ut och Kent lär vara intresserad. Saga Doc är svår i volten. Viktor Danoi kan öppna bra och har vassare kusk men kan också ta sig en galopp. Sätter en slant på Draft One. Åtminstone efter en bit.

Loppanalys: Här spikar jag 1 Draft One som har läge för spets. Antingen direkt eller efter en kort bit. Knutsson lär vara angelägen och brukar vara distinkt. Draft On vann på bra sätt för tre starter sedan och har sedan svarat för två mersmakande insatser som tvåa. Senast stred han bra men rådde inte på Knifetown Lover som är bra och det var långt ner till nästa häst. Han har nu två lopp i kroppen och bör vara nära toppformen. Han har två av två från spets och ledningen på Lindesberg är mycket värdfullt då det är svårt att plocka längder där. Jag går på Knutssons häst.

Jobbigt att inte ha med en bra Nurmos-häst så klart då hans hästar går som tåget nu. 15 S.G.Charpentier är rejäl men det är väldigt många att runda. 3 Viktor Danoi vann trots stor galopp senast. Det var dock i billigt gäng och stilen till slut var inte heller bra men visst var hästen bra. Dock osäker av sig.

 

Loppanalys V64-5:

Ranking: A: 1-9 B: 12-3-7-5-11-4-10-2 C: 8-6

Spetsanalys: Urban Kronos ska helst gå på rulle men han bör spetsa här även om spår ett Lindesberg inte är optimalt och det är svårt att se någon att släppa till. Över den korta distansen. Like Lightning kan också öppna bra och denne trivs i tät.

Loppanalys: Två hästar höjer sig och jag har svårt att ta ställning. 1 Urban Kronos spurtvann på bra sätt i V65 senast och han är bra. Var inte lika vass från ledningen näst senast och han är nog vassast med lopp på rulle. Nu är det ett lopp inför finalerna och man vet aldrig med Örjan men visst blir det lurigt att släppa till någon här. Över kort distans. Vi får se. Hur som helst ett givet bud men det taktiska upplägget krånglar till det något. Hästen är dock inte usel på något sätt från spets och visst är det hygglig chans att de spårar hem det.

Jag har ändå stor respekt för Nurmos 9 Builder’s Caviar. Den är bra och han avslutade fjolåret med att sluta tvåa i finska Kriteriet. Banan blev jättedålig då och annars hade vi vunnit hävdar Nurmos. Årsdebut nu men sådant lider inte Nurmos hästar av. De brukar prestera direkt och Timo låter nöjd.

Jag räknar med att någon av de två bästa hästarna löser sin uppgift och streckar båda men inte mer.

12 Flo Jo Keeper gör comeback efter halsoperation och gör det från usel läge. Goop har stallform nu och det blir förstareserven. 3 M.T. James var godkänd senast och inte helt borta.

 

Loppanalys V64-6:

Ranking: A: 5-6 B: 8-4-9-10-11-1 C: 7-2

Spetsanalys: Många snabba och lite ovisst. Favoriten Wellino Avenue är bra från start men ska ta sig förbi några snabba innanför och det är inte helt givet att det lyckas. Unexpected öppnar bra och kan nå spets även om Troels är lite skeptisk då hästen inte är sylvass första stegen. Charming Solider och Prince Tanic är också kvicka. Lurigt men jag hoppas och även tror en del på Unexepcted.

Loppanalys: 6 Wellino Avenue blir hårt betrodd. Har varit bra men hästen har varit ifrån och det kan vankas svar från start. Berne brukar ha trimmat i och för sig men jag försöker fälla favoriten.

Jag tippar och lirar DD med skrällen 5 Unexpected. Troels har bra form på hästarna och den här har lopp i kroppen. Troels låg lågt inför hästens comeback senast men hästen var oväntat bra och sköt till fint. Känns jättefin därefter säger Troels som tror att Unexpected ska vinna lopp snart. Så såg det också ut senast. Det kan bli spets här och då blir det spännande. Troels vill ändå nämna att hans häst är lite missgynnad av doseringen på Lindes men jag provar på att det ska fungera. Spets skulle underlätta. Läget är bra på Lindesberg.

8 Palermo Broline har lopp i kroppen i ny regi Walmann och har den här sköre hästen tagit loppet bra så kan han bli farlig här trots spåret. Det såg bra ut senast.

4 Prince Tanic är inte ofarlig och får ett streck. Streckar även 9 Thelma de Glatigne som är i fin form men dock tränarkörd nu. 10 Wir Ideal kommer från Goop-stallet där formen nu är bra igen och han får ett streck.

Tipsredaktör: Ulf Nilsson