Vaggeryd förvandlades i afton till Carl Johan Jepsons arena när värmlänning slog till med ett äkta hattrick. 

I Diamantstoförsöket blev det skräll när Julia Pellini spurtade till seger. Detta var en halvrörig historia där Valborg Marje drog på i jämnt tempo där framme. Men Paw Mahonys femåring var slagen tidigt och i slutsvängen anmälde många sitt intresse.

Dear Friend såg ut att gå mot andra raka för Johan Untersteiner men mellan hästar hade Carl Johan Jepson hittat luckan med den Magnus Dahlén-tränade femåringen.

– Jag är inte överraskad. Jag hade sagt till alla att hon var i ordning och att hon behövde loppet på Åby senast, sa Magnus Dahlén efter loppet

Julia & Jepson - Foto: ALN

100 000 kronor in på kontot för Yankee Glide-dottern men Dahléns kväll var inte slut där.

För 20 minuter senare var det dags igen när Jepson kom flygande ute i banan med Vischio Holz.

Italienaren hade långt fram till undflyende Neelix och comebackande Adrian Kolgjini i sista sväng men ekipaget flög lågt sista biten och hann dit kort före mål.

Magnus med många - Foto:ALN

– Det är ovanligt att en liten tränare som jag får in en sådan här i träning. Det här är en riktigt bra häst som jag tror vi kommer få roligt med i framtiden, sa Magnus Dahlén i dagens andra segerintervju.

Det blev till slut ett äkta hattrick för Carl Johan Jepson och den avslutande triumfen med Mack Dragan var kvällens prestation. Femåringen, för dagen i bike och barfota runt om, inledde i tredje ytter men Jepson tog ett tidigt initiativ.

Tredjespår till dödens, press på ledande Comanche Moon som svarade och det blev utdragen körning i 300 meter mitt i loppet. Till slut kunde Jepson överta ledningen, men det hade kostat och nu väntade man bara på när Zola Boko-sonens krafter skulle tryta. Men det kom aldrig.

Mack Dragan - Foto: ALN

– Den här prestationen kan jag inte ta på mig. Jag körde riktigt illa och borde bara ha glidit fram utvändigt om Jocke. Men vi fick övertag på den och sen var det fruktansvärt bra gjort av hästen att vinna, sa dagens man Jepson.

Mack Dragan klev undan på 1.12,7a/2140 meter i detta Bronsförsök och för det erhöll tränare och ägare Morgan Wilhelmsson 125 000 kronor. Nu väntar finalerna på Färjestad.

Elliot Coger - Foto: ALN

Precis som förra veckan i Kalmar stod Elliot Coger som vinnare och sjuåringen är i ruggigt slag just nu. Fredrik Persson hamnade i tredje ytter och hade i det läget en bra rygg framför sig i form av Zoko Lane som dock avancerades till täten varvet kvar.

Persson tog upp jakten, med favoriten Balfour i ryggen som dock inte hade sin bästa dag. Istället tuggade Enjoy Lavec-sonen sönder Zoko Lane och ekipaget kunde finåka sista biten. Detta var valackens fjärde fullträff i år och segertiden skrevs till 1.16,6/3680 meter. Förstapris 100 000 kronor.

Super Grabben - Foto: ALN

Supergrabben var annars svaret i inledningen. Precis som vid segern senast satt Daniel Olsson i sulkyn bakom Mimmi Elfstrands travare och Olsson laddade vad som gick när bilen släppte.

Väl i ledningen fick man dämpa till 15,3 på varvet och med knapp marginal höll man undan för vasst spurtade duon Waffle och Early Pactol. Segertid 1.14,2/1640 meter.

Quite Right - Foto: ALN

Björn Goop hade konserverat formen från i måndags. Quite Right hade dåligt spår från start men Goop hittade andra ytter och fick ett perfekt lopp. Ekipaget kunde vänta med attacken till upploppets början och fyraåringen avgjorde enkelt på 1.16,4/2640 meter.

Björn Goop var dock så pass snäll att han bjöd tillbaka i loppet efter. Då hamnade han själv i dödens med Wordfeud och gav rygg till Zdenka och Örjan Kihlström.

Ledande Ceylon Dream var inget märkvärdig från ledningen och när Goop knäckte denna hade Daniel Redéns sto fått ett loppet kört i halsen. Segertid 1.13,8a/1640 meter.

Gear Extention - Foto:ALN

Örjan Kihlström blev till slut dubbelsegrare men var inte långt ifrån att åka dit i Klass II-försöket. Kihlström hade fått övertagit ledningen efter drygt 600 meter med Stefan Melanders Gear Extension.

På upploppet såg man ut att han allting klart men Björn Goop kom snabbt med Bear Hope och in mot mållinjen blev det hårdare  än nödvändigt. 125 000 kronor i förstapris och tiden i mål skrevs till 1.14,2a/2140 meter.