Omgången
Solvalla med fint väder bjuder upp till V64-dans ikväll. Vi provar att lösa det hela med en matte-lapp med två singelstreck. Tanken är att mina spikar tidigt ska vara placerade i ledningen för att sedan få glassa där loppet igenom på en snabb Valla-oval. Trevliga lopp ikväll och vi jobbar givetvis på ett par nyttiga skrällar i garderingsloppen. Givetvis spelar vi enbart för alla rätt.

Spikarna
7 Muscle Hustle (V64-1)
5 Beautiful Bacardi (V64-3)

V64-förslag: Enbart för alla rätt
V64-1: 7 Muscle Hustle (res 4-3)
V64-2: 1,2,3,5,6,8,9,10 (res 4-11)
V64-3: 5 Beautiful Bacardi (res 4-9)
V64-4: 1,3,7,8,9,12 (res 11-2)
V64-5: 1,2,3,6,9,12 (res 4-8)
V64-6: 2,3,6,10,11,12 (res 1-4)

1x8x1x6x6x6 = 1728 rader

DD-förslag
1 – 3 x 1000 kr

 

V64-1

Ranking: A: 7 B: 4-3-1 C: 6-2-5

Spetsanalys: Muscle Hustle har spåret längst ut men har har öppnat riktigt snabbt från sådana lägen tidigare och jag tror helt klart han kan klämma sig förbi de invändiga och nå spets. Han har tagit sig förbi Milligan´s School tidigare från start. Stallkamraten Mindyourvalue W.F. är ojämnt snabb ut och kan eventuellt vara till hjälp för Berghs styrning.

Loppanalys: Ett litet fält med sju hästar och rätt jämnt streckat mellan 3 Mindyourvalue W.F. 4 Milligans´s School och 7 Muscle Hustle. Det passar därför bra att ta ställning och jag går på 7 Muscle Hustle. Tanken är att det ska bli spets trots spåret längst ut. Han är så pass snabb och lyckas Bergh nå tät så borde han få dämpa. Muscle Hustle har inte fått till det på slutet och är inte klockren i stilen men från spets borde han fungera bättre och springa mer rakt och kunnandet duger. Han är obesegrad i ledningen i Sverige och jag spelar på spets och slut.

Det stora formkortet är 4 Milligan´s School som var klart fin vid segern senast. Är värst emot. 3 Mindyourvalue W.F. kördes tufft mot bra hästar senast och orkade inte. 1 Umaticaya fick det inte att fungera men och gör ofta borta sig. Har annars massa fart i kroppen. Dessa streckas också vid gardering.

 

V64-2

Ranking: A: 2-1 B: 3-9-10-6-5-8-4-11 C: 12-7

Spetsanalys: Mycket svårbedömt då flertalet är helt ovana bilen. Thought Hanover såg snabb ut från bakspår bil senast och kan vara rätta spetsbudet. Kolla gärna värmningarna med bilstart ikväll.

Loppanalys: Ett treåringslopp med gröna hästar. Flera riktigt fina hästar 1 Fortantone Am är något av en snackis och debuten slutade med seger från spets. Fin häst men jag blev inte helt såld på stilen och det är svårt att veta vad innerspår bil betyder ikväll.

Jag ger tipset till 2 Thought Hanover som avslutade klart bra bakom helt överlägsne Zidane Grif senast. Det finns ingen sådan i listan här och känslan är att Jims häst kan öppna bra.

3 Even Smaller Plum har inlett fint med två segrar av två. Tuffare emot nu.

9 Zeus Bi vann direkt och gav ett fint intryck. 10 Mr Maha fick en jobbig resa senast och höll bra. 6 Mellby Granat är tillfixad efter senast och kan bättre.

Ett fint lopp detta där jag streckar åtta hästar.

 

V64-3

Ranking: A: 5 B: 4-9-7-2-3 C: 6-8-1-10

Spetsanalys: Drip Drop kan öppna bra och rygg på stallkompisen Beautiful Bacardi blir fint. Denne brukar komma brakande och har bra chans att tidigt nå spets. Främsta motbudet Hevin Boko öppnar hyggligt.

Loppanalys: Fyraåriga ston ska ut och fightas och jag spikar 5 Beautiful Bacardi. Hon har övertygat hos Melander och tål att springa på i tufft tempo. Senast fick hon harva utvändigt ledaren i tufft tempo och det blev en omotiverad galopp i sista kurvan. Hon såg annars mycket formstark ut och här tror jag på tidig ledning och  då blir hon svår att nå. Hon är bra och spikas.

Främsta motbudet är 4 Hevin Boko men spetsar Melander så blir det tufft för Hevin Boko att kunna vinna. Hon har annars fått lopp i kroppen och har bra kapacitet. Nurmos stall är i form igen. 9 Maharani de Baroda kan gå en bra långspurt och även stall Goop visade åter bra stallform igår efter en mycket trög period.

V64-4

Ranking: A: 8 B: 12-3-7-1-9-11-2-6-10-5

Spetsstrid: Lite lurig spetsstrid. Kan bli All for One eller Dexter Brick trots spår längst ut.

Loppanalys: 8 Dexter Brick har varit fin och kan vara den enkla lösningen men från spår åtta bakom bilen kan det lätt bli fel och jag garderar. Vann lätt senast och det finns chans på tidig spets men vi provar att fälla.

En häst som är klart bättre än raden ger sken av är 12 Pinto Bob. Urjobbigt läge även här men skulle han fungera så bör han duga fint. Brukar dock straffa ut sig.

3 Digital Data är lite segstark. Vettigt läge och bör vara med i främre träffen. 7 All for One ser ut att ha det lite jobbigt sista biten. Verkar dock på gång och kan nå spets trots läget.

Lurigen kan heta 1 Fancy Ride som har svårt att få det att fungera men det finns rätt bra fart i honom och läget är spännande.

9 Bear Bahareh gick rätt bra efter galopp senast och får sista strecket.

 

V64-5

Ranking: A: 1 B: 3-2-12-6-9-4-8-11-5 C: 10-7

Spetsanalys: Hachiko de Veluwe öppnade hyggligt från spår ett senast men blev av med ledningen. Kan tänkas spetsa men det är långt ifrån säkert. Davici kan lägga iväg rätt bra och även Milord.

Loppanalys: Nurmos 1 Hachiko de Veluwe är av bästa märke och det är mycket troligt att han vinner detta lopp. Tappade ledningen från spår ett senast men tog sig omgående ut och övertog taktpinnen. Fick sig en körare men loppet var över. Distansen passar fint och det kan vara sunt att spika. Han blir dock väldigt hårt betrodd och det är ändå chans på att han blir av med spets. Det löser nog Jorma i ett senare skede men jag provar ändå med att gardera även om jag räknar med mycket stor vinstchans. Den här rejäla och oömma hästen lär vi höra talas om framöver.

3 Grammofon har löpt bra och senast var det sparat i mål. Åter med Örjan och ett tidigt gardstreck.

2 Davici var rätt fin vid spetssegern för tre starter sedan och kan spetsa igen. Gör debut hos Lindblom och det är intressant.

12 Above All Gin var mycket fin vid segern senast och 6 Milord kan tänkas spetsa. Dessa streckas också. Streck även till 9 Fullpoint med Bergh.

 

V64-6

Ranking: A: 3 B: 12-6-2-11-10-1-4-8-7 C: 5-9

Spetsanalys: Lightningsky har vettigt läge för att nå spets. Corky Ramirez invändigt är nog spetshotet för Ohlssons styrning.

Loppanalys: Tipset till 3 Lightningsky som har läge för spets. Biter ifrån sig bra i den positionen och han har löpt bra på slutet. Har dock haft en del småproblem och varit ifrån och det är heller ingen direkt garanti på spets. Tippas men garderas.

12 Roheryn var riktigt bra i Nurmosdebuten senast. Bombade till spets från spåret längst ut och drog undan till helt ohotad seger. Hästen har även tidigare visat fint kunnande och var inte direkt sämre nu hos Timo. Nu blev läget tufft men det kan gå. Lopp i kroppen nu men Nurmos hästar kan ofta vara på topp direkt.

6 Royal Dreams hade lite sparat senast men var ändå inte som bäst för dagen. Kan nog vara på gång och känns rätt tidig.

2 Corky Ramirez har fint läge och är tänkbar för spets. Stred tappert därifrån vid seger under Ellitloppshelgen. Streckar sedan 11 Kövras So Far som kan en del samt 10 Desefinado då stall Goop visade sådan uppryckning igår. Kan gå en bra repa till slut.

Tipsredaktör: Ulf Nilsson