Readly Express var tillbaka med besked i Jämtlands Stora Pris och nu undrar givetvis hela travvärlden vart han ska starta härnäst.

Prix d’Amerique-vinnaren rätade alla typer av frågetecken på Östersundstravet i lördags och hyllningskörernas eko har alltjämt inte tystnat ännu. Fransmännen bävar för när den svenska pansarvagnen ska göra livet surt för dem i vintermeetinget igen.

– Han trivdes bra där och han lyckades bra där. Givetvis finns det med i baktanken, men det är långt dit, säger Timo Nurmos till Travronden.

Efter urladdningen i Jämtland är planen inte helt klar menar Nurmos. Många hoppades såklart att man skulle ladda om snabbt och dra till Boden och Norrbottens Stora Pris redan lördagen efter. Men så blev det inte och nu är matchning inte helt kristallklar.

– Nästa stora lopp är ju först i juli. Nu är det bara vanliga lopp och sådana ska han inte gå ut i. Det är lite konstigt att från Olympiatravet till veckorna efter Elitloppet så är det stora lopp varje vecka och sedan är det ingenting i slutet på juni. Det hade varit bra med något lopp runt midsommar eller kanske veckan efter det.

Ett av målen för Readly Express är Åbys Stora Pris 11 augusti. Ett lopp som i år för första gången körs över 3140 meter med autostart och vinnaren tar hem hela 2 miljoner kronor.

Och drömmen finns såklart fortfarande om ett tungviktsmöte på Åby mellan Readly Express och Bold Eagle trots att kretsen till den sistnämnda ändrade sitt ursprungliga ”ja” till ett ”nej” efter kalabaliken i Elitloppet.

(Foto: ALN)

Läs Travrondens artikel här!

Läs också: ”Nya Åbys Stora Pris – ett svenskt Prix d’Amerique”