Måndagskvällens tävlingar på Färjestad blev storslam för stall Björn Goop.

Björn Goop hade nio hästar till start och det fanns frågetecken angående formen på ett par av dem. Men när högtalarna tystnat och hästarna spolats av kunde stallet bokföra sex segrar varav fyra inom V64-spelet.

Redan i streckspelsinledningen, Fyraåringsloppet NWT-trofén, satte Goop tonen med He’s Marvelous.

He's Marvelous - Foto: ALN

Fyraåringen hade inte startat sedan i höstas, med lotsades till täten tidigt och sen var det spel mot ett mål.

Segertid 1.13,9/2140 meter och 100 000 kronor i förstapris.

Här gjorde också Svante Båths E3-vinnare och Kriteriesexa Capitol Hill comeback och han slutade trea på behörigt avstånd efter ett lopp i tredje inner.

Sen var det två raka andraplatser med Mamasan och Dizzy Broad innan David Javelle satte dit Genesis i Lärlingsloppet. Ekipaget tog hand om ledningen efter ett par hundra meter och även här blev det enkelt på 1.15.9a/2140 meter.

Glenn Boko - Foto: ALN

Glenn Boko satt i tredje ytter men klev på i tredjespår på sista bortre långsidan och det bet bra direkt. In på upploppet var det dock inget snack när Cantab Hall-sonen växlade ner konkurrenterna och sprintade i mål på 1.13,4a/2140 meter.

Mr Niky gjorde sitt första framträdande på tävlingsbanan sedan 21 december 2016. Men varken frånvaron eller stayerdistans bekom femåringen det minsta. Björn Goop höll enkelt upp ledningen från innerspåret i volten och hade sedan full kontroll hela vägen.

Övriga vinnare var treårige Global Wildlife och tävlingskvällen avrundades med Goop eldade på fyraårige stoet Lorina Pink allra bäst i en stenhård duell med Veijo Heiskanen och Yaganashi.