Omgången:
Jackpot med drygt en mille extra i potten då Färjestad kör V64. Flera stora Goop-favoriter är det som vanligt, och jag spikar en av dessa – men roligaste spiken är riktigt prisvärd till dryga 10% nu på eftermiddagen så detta kan bli bra ändå!

Spikarna:
4 Knox Hanover (V64-4) hade sett grym ut i Finland men floppade under Elitloppshelgen. Bra läge och mycket spelvärd spik! 9 Glenn Boko (V64-5) har visat knallform på V75 och han borde vinna detta.

V6-förslaget är på 1.728 kronor (V6).
6-5 (res 7-1)
7-3-5-2-10-4-9-8-6 (res 7-3)
4 Knox Hanover (res 3-7)
4-11-10-7-2-5-3-8-6-9-1-12 (res 4-11)
9 Glenn Boko (res 11-2)
3-5-6-11-9-1-12-7 (res 14-13)

2x9x1x12x1x8 = 1728 kr

DD-förslaget
9 – 3,5 x 500 kr

Totalt 1000 kr

 

V64-1

A: 6-5 B: 7-1-2-4 C: 3

Spetsstrid: He’s Marvelous bör ta spets från springspår med Björn.

Loppanalys: 6 He’s Marvelous är en mycket kapabel herre som visade grymma farter som treåring, de dagar han tävlade på hyfsat fräscha ben. Han var ojämn och blandade en hel del. Men tänk på att han var spelad till 16 för tio mot så bra häst som Calle Crown i höstas. Nu gör han comeback, det låter bra och han bör spets. Klart han borde vinna, men det kan ju ändå fattas lite.

Jag dubblar därför med 5 Categorical som jag håller högt, han är en skön typ helt enkelt som lägger mycket mark. Han övertygade i comebacken, men var blev sedan då han inte tog i och hade ont. Behandlades och vann senast på snyggt vis och i denna klass räknas han tidigt oavsett upplägg.

Jag tror att 7 Capitol Hill får svårt att ta 20 meter i comebacken då han inte är vässad vad det verkar.

 

V64-2

A: 3-7 B: 5-2-10-4-9-8-6-1 C: –

Spetsstrid: Barbara L.Hanover vill nog gärna överta och kanske släpper de snabba Mamasan och Raise Broline?

Loppanalys: 3 Barbara L.Hanover har inte vunnit i år, men senast var hon riktigt bra då hon från dödens höll urtappat och första barfota runt om gasa riktig effekt. Får hon överta ledningen är det troligen över, och det är rätt favorit. Ändå väl stor sådan och jag spelar matte – tänkbar utgång var hon.

7 Schatzi Fayline har varit uppåt för sulky på sistone, och höll starkt senast även om hon inte kunde stå emot en bra Great King Wine. Hon har fått göra mycket jobb, och kan få göra det på nytt men ska ändå räknas. Som häst är hon nog så bra som favoriten, och spelad till fem gånger mindre.

Loppet är lite äckligt om favoriten skulle åka på svar och Veijos få göra jobbet, då känns lite som alla mot alla och jag målade igen det.

V64-3

A: 4 B: 3-7-9 C: 8-2-1-6-10-11-5

Spetsstrid: Dizzy Broad borde hålla ut Mr Lindy, hur snabb är Knox Hanover med detta läge?

Loppanalys: 7 Mr Lindy räckte inte från ledningen i högt tempo i Sweden Cup senast, men nu är det lite enklare lopp. Ändå ingen riktig vinnarhäst och jag tror han får svårt att nå ledningen.

Den tar troligen favoriten 3 Dizzy Broad som gick med bike för första gången senast i Danmark och såg bra ut, men det löste sig inte då hon blev kvar bakom trötta hästar. Hon har bara segrat 1/12 i Sverige, men nu ser det vettigt ut.

Jag har ändå en bättre idé då 4 Knox Hanover är ruskigt intressant! Han var otroligt läcker då han körde sig till ledningen i Finland näst senast och bara dundrade undan på 12-tid full väg utan att alls se pressad ut. Det mesta blev fel under Elitloppshelgen senast och den starten glömmer jag gärna, men nu är läge för revansch! Fräck spik!

 

V64-4

A: 4 B: 11-10-7-2-5-3 C: 8-6-9-1-12

Spetsstrid: Genesis har kommit till ledningen tre av fyra med bil och är klar spetsfavorit.

Loppanalys: 4 Genesis är jättefavorit, och det är bra uppgift då jag tror på ledningen och sedan ska hästen slås. Han har segrat 2/5 och varit tvåa två gånger, men han var inte något extra senast och har inte startat sedan januari. Dessutom en kusk bakom som bara kört tre lopp i Sverige.

Jag testar att spänna bågen och måla igen loppet! 11 Wally Cocktail var mycket bra vid spurtsegern senast då han enkelt kopplade grepp via drygt 10 sista 700 metrarna. Att distansen är 500 meter längre är snarare en fördel tror jag och han kan vara vinnaren.

10 Bottnas Easy Cash är strulig, men skötte sig senast och vann loppet, och kusken är skötare till hästen och det är fördel att hon känner hästen – även om det är klart att hon inte är någon Ohlsson som vann senast med hästen,

 

V64-5

A: 9 B: 11-2-4-6-1 C: 10-8-3-5-7

Spetsstrid: Titan Brodde är spetsfavorit, han har spetsat på V75 mot snabba hästar.

Loppanalys: 9 Glenn Boko gav ett formstarkt intryck senast som fyra i den V75-final som Volnik du Kras vann under Elitloppshelgen. Innan det har han skött sig bra som trea två gånger i rad och nu möter han inte alls lika hårda hästar, och det är inte full form på de bästa motståndarna. Han har bra startrygg i snabba 2 Titan Brodde och borde komma bra igenom från början, och sedan blir han svår att stå emot då Björn kastar loss 500 kvar. Jag spikar.

Just Titan Brodde hade bra period tidigare i år då han vann på V75 från ledningen och visade högt kunnande. Nu har han inte startat på länge och formen är knappast på topp, men han lär vara mer fräsch och det är inte oviktigt i sammanhanget. Han leder länge.

11 Rafiki Fri är en ångvält som är bra för sin klass, men han hoppade senast och får inte alltid till det direkt. Jag tycker att han gör sina bästa lopp i främre träffen och läget gör att jag står över – även om inte 2% speglar segerchansen.

 

V64-6:

 A: 3-5-6 B: 11-9-1-12-7 C: 14-13-15-4-8-2-10

Spetsstrid: Mister Niky är spetsfavorit, tog ledningen från spår 4 då han hade framspår och han körs säkert där då Björn sällan släpper. Eraja Jaam testar en bit?

Loppanalys: 3 Eraja Jaam är min vinnare i avslutningen. Han är en häst som jag vet att Moberg håller högt, och senast blev det fel då han låg på för mycket i dödens. Skulle han komma till ledningen tror jag att loppet är över, men det kanske är att hoppas på för mycket. Barfota fungerade senast och blir samma nu och som lågprocentare spelar jag DD.

Det gör jag även med andra draget i loppet, 5 Don Corleone Trot som kan mycket och han visad form senast då han gick starkt som tvåa bakom Harvey. Kommer han bara loss från innerspår på tillägg så strider han om det.

1 Mister Niky är betrodd, men mest på Björn och innerspår. Har inte startat på länge och formen är knappast på topp. Då är den andra betrodda bättre då 6 Cuarto Käbb är mycket rejäl och givet bud.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson