Ringostarr Treb firades som vinnare i Elitloppet, men snacket efter handlade lika mycket om det kaosartade första försöket som fick bland andra Bold Eagle på fall. Den franske stjärnan tar sikte mot nya starter – men lär inte återvända till Solvalla.

Flera materialfel och en sent återkallad start. Det första försöket till Elitloppet blev kraftigt försenat och den franske storfavoriten Bold Eagle var synbart stressad av situationen. När väl loppet kom iväg försvann han i en galopp kort efter start.

– Även om det är svårt att acceptera, så här är sporten. Men det kommer troligen inte bli någon mer start i Elitloppet för vår champion, skriver ägaren Pierre PilarskiTwitter och låter även meddela att ”Örnen” nu siktas mot titelförsvar i Prix René Ballière den 24 juni.

Det var inte bara Bold Eagle som fick dagen förstörd efter startstrulet. Långväga gästen Maori Time slungade sig i galopp direkt efter bilen lämnat och varken Rajesh Face eller Volstead kunde inte komma till sin rätt i det giltiga loppet. Irritationen var påtaglig i flera läger.

Den återkallade starten berodde på att domarna bedömde att Dreammoko och Björn Goop var på väg att få en flygande start då han inte var helt anslutet till bilen när hundra meter var kvar till start.

– Risken är att om starten släpps och han tar ledningen så får han en fördel som han inte ska ha. Regelverket är tydligt att du ska vara ansluten hundra meter kvar och fram till start, berättade Jonny Staf som är riksdomare i TV4 efter loppet. (Foton: ALN).

Läs även: Ringostarr Treb ordnade italienskt jubel
Läs även: Bold Eagle fick lämna bakvägen – Lionel skrällde
Läs även: Säkert för Ringostarr Treb – Propulsion tvåa