Giveitgasandgo var en häst som aspirerade på en plats i Elitloppet, men valde i stället att gå ut i Fyraåringseliten. Där levererade han en av helgens höjdare.

Efter silver i både Olympiatravet och Algot Scotts Minne var norskjänkaren Giveitgasandgo en av hästarna som stod på inbjudningslistan för Elitloppet. I stället valde man att möta de jämnåriga i Fyraåringseliten, Tommy Hannés lopp. Något man knappast skulle ångra.

Giveitgasandgo levde onekligen upp till sitt namn. När Lexus Dream blixtrade förbi och till spets, drog Erik Adielsson direkt i högertömmen, sände framåt och fick överta efter 500 meter avverkade på 06,5.

Absolut inget hinder för den snabbe Yankee Glide-hingsten. Genom sista sväng kom det avgörande rycket, Giveitgasandgo gick undan i grymt fin stil och kom i mål på toppfina 1.09,5a över kort distans. Bakom avslutade King on the Hill snyggt och ordnade andrapriset före Lexus Dream. Segern var Erik Adielsson fjärde under dagen.

– Jag trodde att han skulle kunna gå en 09,5-tid i dag. Han kan hålla farten länge och det visade han. Det spekulerades i Elitloppet men jag står fast vid att det var rätt att välja det här loppet. Nästa år är han ett år äldre och jag hoppas vi kan komma tillbaka då, sa tränaren Frode Hamre.