Midnight Hour var en finländsk aspirant på plats i Elitloppet, men lördagens insats i Kuopio gav inte det besked man hade hoppats. Favoriten fick ge sig i spets för jätteknallen Sentry.

Åby Stora Pris-vinnaren Midnight Hour har varit ett namn för en av de sista biljetterna till Elitloppet, men så lär det nog inte bli. Som favorit i guldracet på ovalen i Kuopio, föll han tungt.

Midnight Hour fick ledningen, kunde anföra i relativt behagligt tempo, men hade inget svar till slut. Favoriten fick nöja sig med ett fjärdepris.

Segern gick i stället till storskrällen Sentry (spelad till 71 gånger), körd av Tommi Kylliäinen, som gick i rygg ledaren, fick greppet en bit in på upploppet och höll undan före en snabbt avslutande Maffioso Face. Vinnaren klockades till 1.12,0a över en engelsk mil. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Donatomite glänste på Jarlsberg – vann på 1.10

Donatomite glänste på Jarlsberg – vann på 1.10

Robert Bergh åkte till Jarlsberg med Muscle Hustle, kanske kunde en bra insats betyda en plats i Elitloppet? Så blev det dock inte – i stället stal Dontomite showen och vann på 1.10 blankt.

Öppningen i norska Gulddivisionen under lördagen på Jarlsberg var ”lynrask”. Utifrån laddades Muscle Hustle rejält, men invändigt höll Frode Hamre precis upp ledningen med Donatomite. Första 500 pressades till 07,1 och Robert Bergh smet ner i rygg på ledaren.

Men Donatomite var inte i närheten av att bli slagen den här dagen. Varvet fortsatte efter underkant 1.10 och när Muscle Hustle tappade aktionen och gick över i passgång, var matchen redan avgjord. Donatomite spänstade undan i riktigt fin stil och fixade segern värd 70 000 norska kronor.

Segertiden var lysande, den sexårige jänkaren klockades till 1.10,0a över 1609 meter. Var det här kanske en norsktränad sista minuten-bubblare inför Elitloppet? Muscle Hustle kom i mål som tvåa, men diskades för passgång.

*300 000 norska kronor gick till vinnaren i Hans Petter Tholfsens Minneslopp för treåringarna. Segern fixade Erlend Rennesvik bakom Marcus Lindgren-tränade Stoletheshow som övertog tät efter 500 meter och sedan höll undan i en stenhård slutstrid mot favoriten Catherine’s Chevy. 1.13,5a över 2100 meter noterade vinnaren. Här slutade Robert Bergh femma med Frenchnorwegian ID. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: Grand Slam 75-tips till Årjäng
Nästa nyhet
Söndag: Grand Slam 75-tips till Årjäng

Söndag: Grand Slam 75-tips till Årjäng

GS75 Årjäng 20 maj

Omgången: Årjäng är det som gäller, och det finns gott om spikförslag i omgång som inte ser jättesvår ut – men GS är ett dyrt spel och någon kantboll räcker för att det ska ge betalt.

Spikarna: 2 Hållihop (GS-1) såg jättebra ut i comebacken, spetsvinst igen. 1 Kagge Lina (GS-4) står perfekt till med fördel ston och 1640 meter.

GS-förslaget är på 1680 kronor.

2 Hållihop (1-5)
6-10-1-8-7-2-4-11-5-3 (9-12)
5-9 (3-4)
1 Kagge Lina (4-2)
1-5-7-6-3-4 (2-10)
4/ 9-11-7-1-5-2 (4-9)
4/ 10-5-1-3-2-11 (8-12)

1x10x2x1x6x1x7 = 840 kr
1x10x2x1x6x7x1 = 840 kr

DD-förslaget på 1.000 kronor:

4 – 4 x 1000 kr

GS-1

A: 2 B: 1-5-9-2-12 C: 3-10-4-7-11-8 

Spetsstrid: Hållihop är den klara spetsfavoriten, med On Stage Indika i rygg tror jag.

Loppanalys:

2 Hållihop är en riktigt bra häst för vanliga lopp som detta. Han vann från ledningen i comebacken och såg väldigt bra ut måste jag säga. Normalt sett sticker han till ledningen och blir ytterst svårslagen och jag inleder med spik!

5 Kim Klipp var starkast i galoppfyllt lopp senast och visade att formen nu sitter där. Om hon fungerar på nytt kan hon utmana, men det har varit en del ömsom vin, ömsom vatten vad gäller henne tidigare.

1 On Stage Indika var på tok för laddad senast och galopperade kort efter start efter att han öppnat snabbt, som jättefavorit. Jag skulle tro att man gärna ser att han får rygglopp, och det kan mycket väl bli ledarryggen på favoriten och då är han tidig.

GS-2

A: 6-10-1 B: 8-7-2-4-11-5-3 C: 9-12

Spetsstrid: Global Underwriter till ledningen är det inte så höga odds på, BG och innerspår mot beskedliga hästar.

Loppanalys: Oerhört klent lopp! 1 Global Underwriter var inte speciellt bra vid de båda starterna i slutet av 2017 och var slagen för tidigt från ledningen senats. Nu återkommer han efter nästan sex månaders uppehåll och det börjar likna uppåtform i stall Goop. Loppet är inte något extra och en förbättrad häst kan spetsa hem det för en viss Björn Goop, men det är givet att gardera detta för det känns som den som får bästa loppet ramlar in.

Draget måste ändå vara 6 Notation som jag trodde på vid segern på Romme, och då var hästen bra och rejäl. Galopp under anfall senast såg lite konstigt ut, men löser det sig från innerspår på tillägg kan det vara vinnaren.

10 Wally Cocktail är hårt betrodd, och kanske är bästa hästen? Galopperade från femtespår näst senast och fick samma spår nu. Det är inte lika illa med tillägg och kanske travar han iväg. Gick bra till slut senast och här låter Veijo uppåt och kommer vara offensiv.

8 Sugar Man gör comeback efter längre uppehåll och formen är troligen dunkel, men intrycket vid segern i höstas var bra för detta lopp.

GS-3
A: 5-9 B: 3-4-11-6 C: 7-12-10-2-8-1

Spetsstrid: No Faith tog ledningen i vettig 13-öppning senast och bör göra det igen.

Loppanalys:

Två hästar mer spelade och dessa är bättre och jag låser på dem. 5 No Faith kommer med två raka segrar och har varit allt bättre. Avgjorde i ett nafs då han attackerade 300 kvar vid första vinsten och senast från ledningen. Det är en hetsig sak som kan ligga på väl mycket, men håller han sig hyfsat lugn kan det hålla hela vägen då jag tror på ledningen.

9 Cityglow spurtade till seger långt ut i banan och gick senast med jänkarvagn och barfota och höll bra från dödens på 15-tid och liknande insats duger bra. Linda Sedström får chansen och det är inget minus, kan mata ner dem.

GS-4

A: 1 B: 4-2-6-5 C: 3-7-8

Spetsstrid: Kagge Lina är snabb i benen och lär sitta från ledningen – det är mitt tips. Utmanas av Hvatt Ronja som är snabb.

Loppanalys: 1 Kagge Lina har bra uppgift då stona står 20 meter före och över sprinterdistans brukar killarna ha svårt att hinna plocka in tillägg. Kagge Lina har mött tuffa hästar hemma i Norge, och vid andraplatsen fick hon chansen först sista 100 och sköt till rappt där Tao Elda vann och man slog en så bra häst som Brenne Blissi. Sedan samma sak som trea, sent fritt och rappt intryck. Sprang låg 26-tid på innerspår en bit bak senast och hängde med okej utan att räcka i hårt gäng. Nu är uppgiften perfekt och det måste vara toppchans och jag spkar. Hon springer fort över distansen idag tror jag, och de på tillägg är inga sprinters.

6 Arragon fick löpa i ingenmansland senast en bit bak i dödens, och höll fullt bra även om han aldrig egentligen var med chans. Set är en urstark herre, men att plocka tillägg på 1600 meter på snabb norska, det tror vi inte han hinner med att göra. 5 Kong Henry är inte heller distansgynnad och han visar dunkel form. Jag lägger upp 4 Kvikk Tojo som tvåa, den duger bra här och rankar upp 2 Hvatt Ronja som borde få ledarryggen på min spik.

GS-5

A: 1-5-7 B: 6-3-4 C: 2-10-11-12-8-9

Spetsstrid: Panther Face kommer laddas, men han brukar inte ta ledningen direkt utan har körts dit efter en bit och spår 1 kan innebära strul. Norse Ideal är mycket snabb och kan borde faktiskt ta sig förbi. Sedan släpper man säkert om favoriten kommer loss och testar, men den kan ju bli fast…

Loppanalys: 1 Panther Face är megafavorit spelad till 70% av insatserna på morgonen, och det är mycket. Hästen har sett väldigt bra ut på sistone och vann på 13,2 full väg näst senast då han bara stack undan till slut med 10,5 sista 700 metrarna. Senast avgjorde han från dödens, men innerspår kan innebära strul och jag garderar. Admir har bra form på hästarna, och har siktat hit och låter väldigt uppåt.

5 Norse Ideal är utmanaren i spetskampen, han är snabbare och jag tror på spets där. Kanske kan rinna undan, även om jag tror att man kanske vill släppa till favoriten och få rygglopp. Vann från ledningen näst senast trots öppning första 500 på 09,7, men tappade travet lite till slut. Senast fick man svar då det laddades för spets, backade ner bakom ledaren och gick fullt bra till slut.

Formhästen är 7 Thomson som varit klart bra utan skor och Jennifer upp på den här måste vara lite kul då hon borde väcka mer liv i hästen än ordinarie kusk. Hästen ser löpsugen ut för dagen!

GS-6:

 A: 4 B: 9-11-7-1-5-2 C: 3-8-6-12-10

Spetsstrid: Rawindski öppnar rätt bra, utmanas av Zivertson och främst Good’s of Norway och den senare är snabbast av alla.

Loppanalys: 11 Stepping Spaceboy är bäst, han var med i Breeders-final i senaste starten och har mött de bästa i kullen. Nu gör han årsdebut och jag tror det kan fattas lite, det är en lite tung typ som borde behöva ett lopp och från bakspår har jag andra bud.

På DD spikar jag 4 Madelen L.T.C. som ser jättebra ut helt enkelt! Vann Stoderbyt förra året, och senast visade hon verkligen form. Från spår 12 på Åby. över 1640 meter hamnade hon i fjärde inner, men jisses som hon gick på open stretch sista biten då hon kom loss! Bra chans att blåsa till dessa trots att de är äldre och mer rutinerade, DD-spik och utgång på GS!

9 Monfalcone såg mycket stark ut senast då han från dödens hade kontroll, och det var lite av det han en gång lovade som han visade där.

Betrodd är 1 Rawindski som vann V75-final förra året, men det har strulat och han är knappast redo som det känns, 7 Good’s of Norway har fått några lopp i kroppen och gick helt okej senast. Kan utmana om ledningen och har chans.

GS-7:

 A: 4 B: 10-5-1-3-2-11 C: 8-12-9-7

Spetsstrid: Double Spin körs resolut mot ledningen efter en bit.

Loppanalys: 4 Double Spin är klar favorit i avslutningen, och det är korrekt. Han har imponerat och vann med 20 meter från ledningen senast på vassa 13,4 full väg via 10,5 sista 500, och då han han inte ens 500.000 insprunget. Före det var det också spets efter en bit och enkelt undan. Han har inte tagit ledningen av egen kraft, men körts dit efter en bit båda dessa gånger – och jag tror att han körs till tät på nytt, om inte annat efter 500 meter. Bra chans! Som jättefavorit i sista nöjer jag mig med att spika på DD och att spela utgång på GS.

4 East Herkules söker formen och han ska köras snällt på nytt menar Magnus. Gjorde så senast, och gick väl inte helt tom långt ner. 10 Final Dream söker också formen och måste visa mer för att slå favoriten och det är mycket trolig spetsvinnare i Double Spin.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Oavsett utgång - inget Elitloppet för Twister Bi
Nästa nyhet
Oavsett utgång – inget Elitloppet för Twister Bi

Oavsett utgång – inget Elitloppet för Twister Bi

Twister Bi gör efterlängtad comeback i Prins Daniels lopp. Vinnaren där får som bekant en plats i Elitloppet. Men det kommer, oavsett utgång, inte att bli aktuellt i Twister Bis fall.

Förra säsongen var strålande för Twister Bi. Med knappt tio miljoner kronor intravat blev han den svensktränade häst som tjänade mest under hela året. Segrarna i Oslo Grand Prix och International Trot, eller VM-loppet, blev årets höjdpunkter.

Efter att ha bärgat titeln som världsmästare ställdes siktet mot Frankrike och Prix d’Amérique, men problem med lungorna skrinlade planerna.

– Det visade sig att han hade en lunginfektion. Han hade mycket slem och lite blod i lungorna. Vi behandlade honom i omgångar och när undersökningen visade att slemmet var helt borta började jag träna honom. Men jag kände att han inte var sig själv och då visade det sig att det var blod där, säger tränaren Jerry Riordan i en intervju med Kanal 75 och fortsätter:

– Veterinären förklarade då att hans lungor fortfarande var sköra från infektionen och att vi var tvungna att vara tålmodiga.

Nu är Twister Bi äntligen frisk igen. På lördag gör han i Prins Daniels lopp första starten på nära fem månader. Förutom en halv miljon i förstapris finns ju en Elitlopps-biljett i potten. Men oavsett hur det går för Twister Bi, lär han inte bli aktuell för den.

– Jag vill verkligen att han ska vinna men jag hoppas att jag inte är dum nog att tacka ja och säga att vi är redo för det – det vore inte det bästa för hästen. Om Twister Bi är sitt gamla jag och tävlar som han alltid gjort blir säkert många besvikna om han inte är med i Elitloppet men jag vet att det inte vore rätt att tacka ja. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför V75: Hur många Elitlopps-hästar har Redén?
Nästa nyhet
Inför V75: Hur många Elitlopps-hästar har Redén?

Inför V75: Hur många Elitlopps-hästar har Redén?

Propulsion gav ett bländade besked i veckan och är en av de hetaste hästarna inför Elitloppet. Men stall Daniel Redén kan ha fler aspiranter. I lördagens Prins Daniels lopp ska en av de sista biljetterna delas ut – kan Love Matters eller Heavy Sound möjligen bli aktuella?

Förra året hade Daniel Redén hela tre hästar i Elitloppet, en fråga så här bara dagarna före årets startfält blir spikat är hur många det kan tänkas bli i år. Två är i vilket fall givna. Norske Lionel fick en plats i veckan och klar sedan tidigare är Propulsion som såg läcker värre ut i tisdagens Meadow Roads lopp och kommer i toppform.

– Allt ser bra ut med honom efteråt och just nu är han ute i hagen och bara myser. Vi laddar mot Elitloppet nu och det kommer att bli spännande, säger Pär Pergenius i stallet när travnet.se ringer.

Fast först ska Prins Daniels lopp (V75-6) köras på Gävletravet den här lördagen. Förutom en halv miljon kronor till vinnaren, finns också en av de beryktade rosa biljetterna adderade till prispotten. Daniel Redén har två kandidater i sprinteruppgörelsen.

Femårige jänkaren Love Matters begick årsdebut senast i Rättvik. I första starten på knappt ett halvår slutade han där tvåa efter en resa i dödens med en stark avslutning. Klockorna landade på 1.11 i mål.

– Han gick ett bra lopp på Rättvik. Man kunde kanske tycka att han skulle ha vunnit det loppet, men han hade bara gått 1.35-jobb i sanden som snabbast innan det. Jag tror att han borde ha gått framåt mycket med det loppet, säger Pär Pergenius som är hästens skötare. Han fortsätter:

– Hästen har tränat på hela vintern, han är kanske inte den som glänser mest i träning men han har byggt på mycket muskler. Han känns fin i jobben och jag tror att han kommer att få en bra säsong i år. Men Love Matters var bra redan i fjol, han vann Fyraåringseliten på 1.10 för ett år sedan och hästar brukar ofta pricka formen ungefär samma tid på året.

Spår åtta bakom bilen var dock inget drömläge nu?

– Spåret är mindre roligt. Vi får försöka hitta ned i bra ryggar för att kunna spurta till slut. Jag tror att det kan bli svårt att vinna härifrån, men samtidigt vann ju Workout Wonder det här loppet från just spår åtta förra året, så omöjligt är det inte.

Heavy Sound har varit ett litet utropstecken i år. Den nu sexårige valacken som ju slutade som runner-up bakom Readly Express i Derbyt för två år sedan, kom till Redéns regi vid årsskiftet och tycks ha hittat stilen på nytt. Efter två raka i säsongsupptakten blev det dock en olycklig galopp i slutstriden av Finlandia-Ajo senast.

– Heavy Sound ser fortsatt fin ut, han gjorde ett bra lopp senast men det var förstås synd på galoppen. Han är känslig för ljud hästen, och det var därför han galopperade när Kenneth ryckte huvan; det syntes på honom, han började vifta med svansen och blev alldeles för laddad. Pastore Bob är också en bra häst, men det var nog sämst andraplatsen som rök där, det kan vi enas om.

Heavy Sound börjar från ett av de två bakspåren i lördagens uppgift i Gävle. Något som kanske inte behöver vara det sämsta?

– Bakspåret behöver inte vara fel, men vi får hoppas på mycket tempo, så kan han nog ta många till slut.

Bästa chansen av stallets två är?

– Det är nog lägena som avgör det där mycket, så på det får vi nog säga att Heavy Sound är den bästa chansen även om Love Matters kommer att göra ett bra lopp.

Frågan kvarstår dock, minst en biljett till Elitloppet kommer att delas ut efter Prins Daniels lopp. Är någon av Love Matters eller Heavy Sound aktuella då?

– Heavy Sound är det inte i alla fall. Han hade varit borta länge innan och det känns dumt att chansa med honom i två heat så här tidigt på säsongen. Så han går inte till Elitloppet även om han vinner på lördag, säger Pär Pergenius som fortsätter om Love Matters:

– Love Matters kan däremot kanske bli aktuell. Visst, han är bara fem år ännu men han slog ju till exempel Dreammoko, som ju är klar för Elitloppet nu, i Fyraåringseliten för ett år sedan, så han har visat att han duger där. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Två platser kvar - Up And Quick till Elitloppet

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson