En tysk bubblare – det är det senaste tillskottet till Elitloppet. På onsdagen kunde femårige Orlando Jet motta en inbjudning av Solvalla.

Elva hästar är nu klara för Elitloppet. Det sedan Solvalla under onsdagen kunde presentera ett något oväntat kort till sitt superlopp den 27 maj. Tyske segermaskinen Orlando Jet kommer.

– Orlando Jet är en riktig snackhäst som för första gången ställs mot den yppersta eliten. Jag har en bra känsla för honom och vill verkligen se honom i Elitloppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot i ett pressmeddelande.

Orlando Jet, som representerar Österrike men tränas i Tyskland av Rudolf Haller hålls som landets bästa häst, men är ett relativt okänt namn i Sverige. Femåringen efter Orlando Vici kommer till Elitloppet med endast fjorton starter i karriären men med elva segrar och cirka två miljoner kronor intjänat.

I år har hästen gjort en start, då vann han anrika Bild-Pokal. Hästen fick därefter en invitation till Copenhagen Cup, vilket man avstod, men nu är hästen alltså klar för Elitloppet.

Klara för Elitloppet i nuläget är:

Bold Eagle
Dreammoko
Maori Time
Nadal Broline
Orlando Jet
Pastore Bob
Propulsion
Ringostarr Treb
Takethem
Uza Josselyn
Volstead