Platserna i Elitloppet fylls på i en allt stridare ström. Under onsdagen kunde också franske Amiral Sacha välkomnas till loppet efter sin fina tredjeplats tidigare under dagen.

Aubrion du Gers vann Prix des Ducs de Normandie i toppfin stil på onsdagen. Han vill inte komma till Elitloppet – men däremot loppets trea. Amiral Sacha är den senaste att bli klar för Solvalla.

– Det var blott andra starten i år för Amiral Sacha och formen verkar vara uppåtgående. Han kommer vara ännu bättre i Elitloppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot i ett pressmeddelande.

Amiral Sacha blev efter just samma lopp i fjol också inbjuden till Elitloppet, men tackade då nej. Till i år har däremot tränaren Florent Lamare sagt ja. I Elitloppet kommer hästen att köras av etablerade Gabriele Gelormini.

Åttaårige Amiral Sacha med drygt tio miljoner kronor på segerkontot, avstod merparten av vintern i Paris men har gjort två starter i vår. På meritlistan finns ett flertal större segrar som fyra- och femåring, en seger i Grand Prix de Wallonie samt silvret bakom Robert Bi i Europaderbyt 2014.

Klara för Elitloppet i nuläget är:

Amiral Sacha
Bold Eagle
Dreammoko
Maori Time
Nadal Broline
Orlando Jet
Pastore Bob
Propulsion
Ringostarr Treb
Takethem
Uza Josselyn
Volstead

Läs även: Aubrion du Gers glänste i Ducs de Normandie