Elitloppet har missat en ny toppattraktion. På tisdags-kvällen kom beskedet – teamet kring Cyber Lane väljer att avstå i år.

Med bara några dagar kvar för Solvalla att få ihop årets startfält i Elitloppet, hade nog alla hoppats på att den svenske femåringsstjärnan Cyber Lane skulle bli en häst för loppet.

Efter att denne i söndags vunnit Copenhagen Cup i fin stil bad tränaren Johan Untersteiner om några dagars betänketid. Under tisdagskvällen kom beskedet – nej, Cyber Lane är inte redo.

– Vi väljer att stå över Elitloppet i år. Cyber är orutinerad i dessa sammanhang och vi vill att han ska försöka växa in i eliten innan vi kör två lopp samma dag, skriver Johan UntersteinerTwitter.

Fjolårets Derby-vinnare Cyber Lane har hittills vunnit 18 av sina 21 lopp och vunnit båda sina två starter i år. Var nästa start blir för hästen är i dagsläget inte avgjort men tränaren låter meddela att Jubileumspokalen (14 augusti) och VM-loppet i USA till hösten är två stora mål i år, för att sedan ta sikte mot Elitloppet – 2019. (Foto: ALN).

Läs även: Copenhagen Cup: Cyber Lane vann lätt