Med Readly Express vann Björn Goop Prix d’Amérique i vintras men i Elitloppet får vi inte se dem som ett ekipage. Nu är det dock bekräftat att Goop sitter upp bakom Dreammoko.

Björn Goop ha vunnit Elitloppet som kusk vid tre tillfällen, senaste gångerna bakom Timoko först 2014 och senast förra året. Toppkusken kommer förstås att finnas med sista söndagen i maj även i år – och nu är det klart att det blir tillsammans med Timoko-sonen Dreammoko.

– Att få köra Dreammoko i Elitloppet känns speciellt. Tillsammans med kretsen kring hästen har jag upplevt mycket och haft väldigt roligt. I vintras hämmades han av sjukdomar, nu har han preparerats på bästa sätt och jag har fått väldigt positiva träningsrapporter, skriver Björn i sin krönika på Aftonbladet.

Richard Westerink-tränade Dreammoko blev klar som Elitlopps-häst på tisdagen och nu är alltså ekipaget fullständigt. Björn Goop har kört fransmannen vid ett par tidigare tillfällen, bland annat då han slutade trea i Fyraåringseliten i fjol och senast som tvåa i Gran Premio della Lotteria. (Foto: ALN).

Läs även: Timoko-sonen tar plats – Dreammoko till Elitloppet