Jean-Michel Bazire verkar inte vilja komma till Solvalla, men hans krigare Aubrion du Gers visade i alla fall toppform då han enkelt tog hem segern i Prix des Ducs de Normandie.

Med ett förstapris på 67 500 euro hade onsdagens Prix des Ducs de Normandie, som avgjordes på högervarsvbanan i franska Caen, lockat ett riktigt starkt startfält.

En av dem var svenske fajtern On Track Piraten men för honom fick loppet en olycklig utgång. ”Piraten” slog över i galopp direkt i starten, diskades och fick se sina chanser spolierade.

Huvudrollen i loppet skulle i stället Aubrion du Gers och Jean-Michel Bazire få. Åttaåringen som brukar nämnas som Frankrikes bäste valack, visade ett namnkunnigt motstånd var skåpet skulle stå.

Un Mec d’Héripré snabbstartade till ledningen men kände sig snart nödd att släppa då Aubrion du Gers direkt kom upp utvändigt och lade press. Avlöste i dödens gjorde nu Traders, senast suverän vinnare i Prix Kerjacques, men den här gången skulle han inte ha med segern att göra.

Ur sista sväng och in över det långa Caen-upploppet ryckte Aubrion du Gers undan med flera längder och kunde i mycket fin stil passera mållinjen som vinnare på 1.11,7 över 2450 meter.

Loppet slutade med dubbel Bazire-glädje. Hans andrahäst Ave Avis spurtade strålande när det blev fritt och tog hand om andrapriset. Plus i kanten också för fjolårsvinnaren Amiral Sacha som avslutade starkt som trea. Båda i mål på 1.11,9.

Efter en resa i vinnarhålet var det Un Mec d’Héripré som fick fjärdepriset, före Traders som mattades en aning efter sin tunga resa utvändigt om ledaren. Up And Quick travade som tredjehäst på innern, fick aldrig helt fritt till slut och gick i mål med krafter i behåll som sexa. (Foton: ALN).

Du kan se loppet här.