Många har nog haft det på känn ett tag, men nu är det definitivt. Readly Express kommer inte att starta i Elitloppet. Det meddelade tränaren Timo Nurmos på tisdagen.

Det är fem dagar kvar till Elitloppets startfält ska spikas. Just nu är åtta hästar klara. Det sedan det på tisdagen officiellt meddelats att Readly Express inte kommer till start.

– Jag har varit medveten om att det funnits en risk för det här beskedet, men det är klart att det känns tråkigt nu när det är ett faktum, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot i ett pressmeddelande.

Readly Express blev den första hästen att bjudas in till Elitloppet i år. Det efter sin seger i Prix d’Amérique i slutet av januari där han närmast besegrade titelförsvararen Bold Eagle. Men någon ny match de båda superstjärnorna emellan blir det nu inte, i alla fall inte i Elitloppet.

– Vi har inte kunnat förbereda honom tillräckligt för att kunna gå ut i två heat samma dag, säger Timo Nurmos i ett pressmeddelande på elitloppet.se.

Därmed är i nuläget åtta hästar klara för Elitloppet den 27 maj. Elitloppsmakaren Anders Malmrot hoppas kunna göra klart med en ny häst senare under tisdagen. (Foton: ALN).

Klara för Elitloppet i nuläget är:

Bold Eagle
Maori Time
Nadal Broline
Pastore Bob
Propulsion
Ringostarr Treb
Uza Josselyn
Volstead

Läs även: ”Liten chans Readly Express startar i Elitloppet”