Den danska fanan kommer att vaja vid Elitloppet även i år. Steen Juul-tränade Takethem blev på tisdagen fältets tionde häst.

Danmarks största travarstjärna Takethem var nära att nå Elitloppets final förra året. Nästa söndag får han och tränaren Steen Juul chansen på nytt. Dansken kunde på tisdagskvällen avslöjas som fältets tionde klara häst.

– Takethem har gång på gång visat vilken talang han är och jag tycker att det ska bli jättekul att åter få hälsa Steen Juul och hans fina häst välkommen till Elitloppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot i ett pressmeddelande.

Åttaårige Takethem, med cirka tre miljoner svenska kronor intjänat, tävlade med framgång i Paris den här vintern och har hunnit med tre starter i vår. Senast gav han ett fint formbesked då han spurtade in som tvåa bakom Cyber Lane i Copenhagen Cup. (Foto: ALN).

Klara för Elitloppet i nuläget är:

Bold Eagle
Dreammoko
Maori Time
Nadal Broline
Pastore Bob
Propulsion
Ringostarr Treb
Takethem
Uza Josselyn
Volstead