Svante Båth kunde visa upp två mycket lovande hästar när försök till Breeders Crown hölls i Halmstad. Såväl Global Welcome som Very Kronos var favoriter som höll.

Global Welcome avslutade förra året med att vinna Svensk Uppfödnings-löpning. Den här säsongen har börjat i lika fin stil för S.J.’s Caviar-hingsten. Tre-åringen tog sin totalt sjunde seger i åttonde starten då han för Erik Adielsson hemförde Breeders Crown på Halmstadtravet under måndagen.

Även den här segern blev säker för den högst talangefyllde Svante Båth-adepten. Global Welcome kom till ledningen ur den första svängen, ökade takten över sista bortre och höll säkert undan i slutstriden. Efter 1.11 sista 500 kom man i mål på 1.14,2a/2140 före en fint avslutande Damien Hanover.

*Även i klassen för fyraåriga hingstar och valacker blev det Båth. Very Kronos, som felade bort sig i Kriteriet i höstas, har börjat det här året med två raka segrar.

Den svarte Ready Cash-sonen visade sin obegränsade kapacitet då han infriade som stor favorit.

Erik Adielsson i sulkyn även nu och efter en lugnare inledning kunde Very Kronos glida fram och ta över efter cirka 700 meter. Very Kronos stack i sista sväng och efter 10,3 sista 500 fastställde man 1.13,4a/2140 som segertid. Sjunde segern i tionde starten.

*André Eklundh har en spännande variant i S.J.’s Caviar-fuxan Rose Mary som ledde runt om i BC för fyraåriga ston. Rose Mary, som inte startade som treåring, tog här sin fjärde seger av sex försök totalt då hon enkelt bärgade vinsten på 1.14,3a på 2140.

*Favoritseger även i BC för treåriga ston. Här var det Joakim Lövgren som tränade och körde Zara Kronos (e. Raja Mirchi) till viktorian. Även hon har fyra av sex vinster i karriären efter att ha gjort loppet i dödens och säkert fått greppet ur den sista kurvan. 1.14,8a/2140 var vinnartiden. (Foton: ALN).