Propulsion vill nog ge Bold Eagle en rejäl match när Elit-loppet väntar om tolv dagar. I Meadow Roads lopp på Solvalla lämnade han ett grymt formbesked då han från dödens bollade med motståndet.

I vintras fajtades Propulsion mot Bold Eagle på Vincennes. Om mindre än två veckor ska Daniel Redéns stjärntravare bjuda upp fransmannen till dans igen. Fjolårets silvermedaljör visade att formen sitter där inför Elitloppet även i år.

– Det är en fantastisk häst som alla vet. Han är så bra som han kan vara i det här läget, jag har i alla fall inget att klaga på. Det är inte lätt i Elitloppet, men det är roligt att ha en av de hästarna som kan vinna, menade kusken Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

Propulsion var förstås jättefavorit i tisdagens genrep på Solvalla. Sjuåringen fick en lugnare start medan Target Kronos pressade sig till täten ur den första svängen och öppnade första 500 efter 08,5. Kihlström landade samtidigt i dödens och därifrån skulle han göra återstoden av loppet. Varvet visade på i överkant 1.10.

Men det var inget som direkt bekom Propulsion. När man stegade in i sista sväng blev man ledaren allt mer närgången och vid utgången av den samma var saken redan avgjord. Propulsion stack undan på ett riktigt fint vis över upploppet.

– Det var mycket bra, jag är jättenöjd med hästen. Han har fått gå i dödens två gånger nu och det är kanske inget man önskar, men han fick sträcka ut i alla fall och jag tror inte han är särskilt trött. Nu blir det tre jobb innan Elitloppet, det är de som är det viktiga, sa tränaren Daniel Redén i ATG Live.

Propulsion gav härmed ett riktigt starkt formbesked inför Elitloppet. Vinnaren tävlade med skor på alla fyra hovarna, gick i mål med huvan oryckt och landade på segertiden 1.09,9a över 1640 meter. Sista halvvarvet gick i 1.10-tempo. 200 000 kronor var förstapriset i Meadow Roads lopp. (Foton: ALN).